. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska jahodová torta s mandľovým likérom - RECEPT 5250

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868
.
mimibazar.sk/hegniki
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.5.2007
Naposledy: 27.5.2023 11:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 48
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Talianska jahodová torta s mandľovým likérom


[ recept č. 5250 zo dňa  ]


Talianska jahodová  torta s mandľovým likérom


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 10 lyžíc amaretta / kvôli deťom som ale dala 3 kvapky mandľovej esencie/ , 20 dkg cukru, 5 dkg hladkej múky, 5 dkg gustinu, 0,5 kg jahôd, 10 dkg mandľových lupienkov, 1 dl mlieka, 1 l smotany na šľahanie, 2 van. pudingy

POSTUP PRÍPRAVY

Torta je vynikajúca, osviežujúca a taká naozaj mandľová. Pripravovala som ju Emmke na meniny a zabudla som dať pokyn na odfotenie samotnej torty :-))))........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Žĺtky vymiešame so 125 g cukru dopenista.Z bielkov vyšľaháme za postupného prilievania amaretta alebo mandľovej esencie tuhý sneh. Gustin a múku zmiešame. Do žĺtkovej peny vsypeme múku s gustinom, zľahka vmiešame aj penu z bielkov. Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 stupňoch cca 25 minút. Keď je už hotové, necháme vychladnúť.


No veru vyzerala torta tak ako na obrázku v knihe :-))).
7 dl smotany so 125 g cukru dáme variť. V mlieku vymiešame pudingové prášky, ktoré ochutíme 5 lyžicami amaretta /alebo tými 2-3 kvapkami mandľovej esencie/. Týmto potom zahustíme vriacu smotanu. Hrniec odstavíme.


Jahody si umyjeme.Vychladnuté piškótové cesto v strede prekrojíme. Tortovú formu umyjeme a vložíme doň spodný diel piškótového cesta. Naukladáme naň jahody, hoci aj polené, ak sú veľké, každý podľa chuti...
Zalejeme ešte teplým krémom a prikryjeme vrchným plátom cesta. Necháme úplne vychladnúť a potom vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.


Na zdobenie použijeme dobre vychladenú a vyšľahanú šľahačku, jahody a nasucho opražené mandľové lupienky. V mojom prípade to boli farebné cukrové ozdôbky a anjelské postavičky z cukru kupované v Kauflande. Samozrejme, tu sa medze nekladú, každý si podľa chuti a príležitosti môže túto tortu ozdobiť ako len chce! Je to len na Vás! Ja Vám k nemu prajem veľa úspechov a dobrú partiu!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Voňavá plnená paprika a mäsové guľky na sladko | Talianska jahodová torta s mandľovým likérom | Fajnový cisársky trhanec - rodinný recept >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (5.5.2008, 20:40)
Krásna a určite aj výborná torta. (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea G. (ada0405) ID 392 (9.5.2008, 17:42)
dobrý den, prosím Vás čo je "gustino"? Dakujem
ODPOVEDAŤ
Ingrid U. (petra34) ID 1152, mimibazar.sk/petra34 (9.5.2008, 19:39)
...asi ide o kukuričný škrob Gustin od Dr.Oetker
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu