. .. .. .. .. .. .
. .

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-) - RECEPT 52326

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)


[ recept č. 52326 zo dňa  ]


Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


pripravené cesto


cesto si rozdelíme


a vytvaruleme žemľu


pripravené žemle


potrieme pred pečením kyslým mliekom


pripravené do rúry


upečené


a dáme chladnúť na mriežku


žemľa v priereze



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-) | Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-) | Rýchly nepečený Cheesecake s čokoládou a írskym krémom :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.4.2014, 19:38)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (27.3.2014, 18:22)
Prave som upekla, a moje dcerky papaju len s maslom. Nie viem aky ma byt presne, ale ja som mala asi to acidko dost huste a je taky "solidny". nabuduce pridam viac vody, alebo kupim cmar, ten je riedsi. A pridam aj semianka, a uberiem vlociek. Bude lepsi len tak s maslom. (Y)
Ja mam cely biely jazyk, tak toto je pre mna super chlebik, lebo potrebujem odkvasit telo. Dakujem |:o)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (1.4.2014, 23:28)
(Y) tie cmary sú rôzne, a ja žijem v zahraničí a tu sú úlne iné ako u vás na SVK (H) tak treba len skúšať :-$ veľa šťastia s odkyselovaním (L)
ODPOVEDAŤ
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (9.4.2014, 15:21)
Uz mi to ide. No naposledy pridala som semienka slnečnici a tie zozeleneli. Pleseň, prečo? Co som zle spravila?
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (5.2.2014, 19:03)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.2.2014, 17:48)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (26.1.2014, 13:08)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.3.2013, 9:55)
ja mam doma ze celozrnna spaldova...tu druhu celozrnnu si aku myslelal?
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.3.2013, 10:18)
ja používam špaldovú múku mletú a do toho pridávam celozrnnú ražnú,alebo ovsené (pohánkové) vločky :-$ :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava H. (miroslava72) ID 96819 (upravené 2.3.2013, 10:10)
(Y) Práve som dopiekla a ochutnala.
Použila som len celozrnnú múku a ovsené vločky a žemličky sú naozaj skvelé. (Y)
Ďakujem za skvelý recept. (clamp)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52620
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (2.3.2013, 9:40)
:-) juuuj,to ma teší,že sa podarili |:o) prajem zdravé mlsání (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.2.2013, 17:45)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)mnam, isto vyskušame (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (zuzuka1974) ID 63380, mimibazar.sk/zuzuka1974 (27.2.2013, 16:53)
(Y)Mna a dalsi!!!! (Y) (Y)Paradny bez kvasnic!!!
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evikuk) ID 136451 (11.2.2013, 11:14)
(Y) (Y) (Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu