Mária K. (konteska) ID 177553 |
 |
Oblasť: IRSKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.11.2010 |
Naposledy: 2.11.2022 18:06 |
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-)
[ recept č. 52323 zo dňa 10.2.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150g kr.cukru, 3 vajíčka, 200g hl.múky, 1 - 2 PL kakaa, 1 dcl letnej vody, 1 dcl oleja, 1/2 PDP + marmeláda + 250 ml šľahačkovej smotany, 125 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 - 4 PL írskeho krému, 1 vanilkový cukor + niečo na ozdobu napr.varová čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept je veľmi rýchly a celý som si ho vymyslela sama,len tak! Snáď niekoho inšpiruje :-) Keďže sme iba dvaja a ja sladké nejem, urobila som len pre manžela tento mini koláčik a ten hneď na posedenie polovičku zjedol.Takže odporúča!
Koláčovú formu namastíme a vysypeme múkou. Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom.Ak sa Vám bude zdať veľa cukru,tak uberte. Postupne prilejeme letnú vodu a potom olej a šľaháme už pri nízkych otáčkach. V tejto fáze ja zapínam rúru na 180 *C. Potom pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám naposledy.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na pevný sneh a pridáme do ostatného cesta,už len vareškou premiešame.Ak chceme, 1/3 odoberieme a zafarbíme kakaom.Ak sa nám bude zdať cesto tuhé,tak pridáme kvapku vody.Do formy som postupne od stredu nalievala 2 PL svetlého cesta a do neho 1 PL kakaového cesta - tak ako keď sa robí mramorový korpus na tortu.A postupujeme stále dokola,až všetko cesto minieme.Keď sa nám nechce,tak cesto len vylejeme.Dáme piecť na spomínaných 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od rúry,preto sledujeme a vyskúšame špajlou.Po upečení korpus necháme vychladnúť.Potom ho vyklopíme a otočíme.Potrieme marmeládou! Ja som použila jahodovú + 1PL rumu,keďže to bude pre chlapa.Pokiaľ nám korpus chladne,tak si ručne vidličkou premiešame kyslú smotanu + 1 vanilkový cukor a od oka írsky krém.Šľahačkovú smotanu klasicky mixérom vyšľaháme a pridáme ku kyslej smotane.Zamiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.A už len podľa chuti ozdobíme, napr.kúskom postrúhanej čokolády.
Na moje milé prekvapenie šľahačková hmota pekne drží a nerozteká sa!
Prajem dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
hotový rýchly zákusok |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Mária K. (konteska) ID 177553 (16.2.2013, 18:41) |
Bailey´s - írsky krém sa predáva bežne v obchode,myslím si ale,že na SVK je drahší,ako tu v Írsku Tu sa predávajú aj rôzne napodobeniny originálu a sú lacnejšie,preto si myslím,že doma sa tiež niečo podobné nájde Inak originál vyzerá takto: http://www.pricemania.sk/katalog/likery/bailey-s-irish-cream-0-7l-197468/ mne zostal zvyšok likéru z oslavy,tak som ho takto zúžitkovala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (16.2.2013, 17:43) |
zákusok vyzerá úžasne,a kde kúpim ten írsky krém???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (10.2.2013, 13:43) |
parádny,ukladám ,skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |