. .. .. .. .. .. .
. .

Kurča na zámocký spôsob (v smotanovo-horčicovej omáčke) - RECEPT 5225

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Kurča na zámocký spôsob (v smotanovo-horčicovej omáčke)


[ recept č. 5225 zo dňa  ]


Kurča na zámocký spôsob (v smotanovo-horčicovej omáčke)


POTREBNÉ PRÍSADY

*Celé kurča, alebo kúsky /ja som mala len horné stehná/, 250 ml smotana na šľahanie 33%-ná, obyčajné maslo, 1 citrón, vrchovatá lyžica plnotučnej horčice, soľ*Ryža: dlhozrnná ryža, cibuľa, olej, soľ, vegeta*Kompót: zmiešame hrušky, jablká, červené ríbezle (ja som miesto nich použila brusnice)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo si pamätám ešte ako dieťa, keď ho pripravovala moja maminka a čo ma veľmi teší, chutí aj mojej rodinke. Nenáročné na prípravu, mäsko je mäkkučké, šťavnaté a tá vôňa... :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Očistené, osolené kúsky kurčaťa si uložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a necháme udusiť do mäkka v elektrickej rúre. *Nepridávať žiadnu cibuľu, či cesnak.* Ja som použila tlakový hrniec, podliala 2 dl vody a udusila som to tam za 15 min.


Pripravíme si medzitým zálievku: smotana na šľahanie sa zľahka premieša s 1 vrchovatou lyžicou plnotučnej horčice a šťavou z 1 väčšieho citróna. Necháme odstáť, smotana nadobudne takúto konzistenciu.


Na udusené a mäkkučké kúsky položíme tenký plátok obyčajného masla. (Ja som si to preložila z tlakového do pekáča.Preto mám aj viac šťavy).


smotanka mi ešte trošku viac zhustla, je to len lepšie


zálievku nacapkám na každý jeden kúsok, polovicu si jej nechám a dám zapiecť na 180° C, nezakrývam, aby sa tá prebytočná voda pomaly odparovala


keď mi začne zlatavieť kožka na kurati, znova to vytiahnem a navrstvím ešte raz smotanku, teraz už všetku masu.


zapečieme to, občas to polejem šťavou (mne sa to teraz viac pripieklo, ale prihorieť chvalabohu nestihlo). Kľudne si to prekryte alobalom (ja som to nestihla), už keď je upečené a nechajte odpariť vodu, aby sme mali pekne hustú omáčku.


Podávame s ***ryžou a kyslejším kompótom***. Keď mi ostane mäsko so šťavou, výborný je k tomu chlebík a kompót. Na ryžu dám recept osobitne. A môžete si robiť súčasne aj mäsko, aj ryžu bez toho, aby ste ju kontrolovali, či Vám neprihára.


Kompót nesmie byť len sladký, je potrebné ho zmiešať s kyslým ovocím. Inak si to kura nevychutnáte. Červené ríbezle majú v tom svoje patričné miesto, ja som miesto nich použila brusnice.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Rýchly makový koláč | Kurča na zámocký spôsob (v smotanovo-horčicovej omáčke) | Ryža na dva spôsoby >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.1.2015, 15:51)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (jansam) ID 243759 (31.1.2015, 11:24)
(Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (8.5.2008, 19:58)
Aďka, dnes som skúsila tento receptík. Bolo to výborné, aj nečakaná návšteva sa zalizovala (PL) (Y). Ale namiesto klasickej horčice som dala kremžskú, lebo tá nebola ;-) a mäsko len kuracie a morčacie prsia, ale bolo to krehučké a veeeľmi chutné. (Y)
Priznám sa že som nečakala až takú dobrotu, hľadala som hlavne niečo, načo mám suroviny, toto bolo také jednoduché a úplne mňaaaam, ďakujeme
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.5.2008, 20:53)
Tánička, som veľmi rada, že si sa do toho "pustila" a že Vám chutilo (Y) (Y) (Y) Nevadí, že bol experiment, no nie? Hlavne, že chutilo. A keď skúsiš s plnotučnou, dáš vedieť, či to bolo lepšie? My máme po ruke vždy aj Bystrinku na pretrávenie :-D Tak nám je po tom zle. ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu