
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Kurča na zámocký spôsob (v smotanovo-horčicovej omáčke)[ recept č. 5225 zo dňa 4.5.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY *Celé kurča, alebo kúsky /ja som mala len horné stehná/, 250 ml smotana na šľahanie 33%-ná, obyčajné maslo, 1 citrón, vrchovatá lyžica plnotučnej horčice, soľ*Ryža: dlhozrnná ryža, cibuľa, olej, soľ, vegeta*Kompót: zmiešame hrušky, jablká, červené ríbezle (ja som miesto nich použila brusnice) POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo si pamätám ešte ako dieťa, keď ho pripravovala moja maminka a čo ma veľmi teší, chutí aj mojej rodinke. Nenáročné na prípravu, mäsko je mäkkučké, šťavnaté a tá vôňa... :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Očistené, osolené kúsky kurčaťa si uložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a necháme udusiť do mäkka v elektrickej rúre. *Nepridávať žiadnu cibuľu, či cesnak.* Ja som použila tlakový hrniec, podliala 2 dl vody a udusila som to tam za 15 min. ![]() Pripravíme si medzitým zálievku: smotana na šľahanie sa zľahka premieša s 1 vrchovatou lyžicou plnotučnej horčice a šťavou z 1 väčšieho citróna. Necháme odstáť, smotana nadobudne takúto konzistenciu. ![]() Na udusené a mäkkučké kúsky položíme tenký plátok obyčajného masla. (Ja som si to preložila z tlakového do pekáča.Preto mám aj viac šťavy). ![]() smotanka mi ešte trošku viac zhustla, je to len lepšie ![]() zálievku nacapkám na každý jeden kúsok, polovicu si jej nechám a dám zapiecť na 180° C, nezakrývam, aby sa tá prebytočná voda pomaly odparovala ![]() keď mi začne zlatavieť kožka na kurati, znova to vytiahnem a navrstvím ešte raz smotanku, teraz už všetku masu. ![]() zapečieme to, občas to polejem šťavou (mne sa to teraz viac pripieklo, ale prihorieť chvalabohu nestihlo). Kľudne si to prekryte alobalom (ja som to nestihla), už keď je upečené a nechajte odpariť vodu, aby sme mali pekne hustú omáčku. ![]() Podávame s ***ryžou a kyslejším kompótom***. Keď mi ostane mäsko so šťavou, výborný je k tomu chlebík a kompót. Na ryžu dám recept osobitne. A môžete si robiť súčasne aj mäsko, aj ryžu bez toho, aby ste ju kontrolovali, či Vám neprihára. ![]() Kompót nesmie byť len sladký, je potrebné ho zmiešať s kyslým ovocím. Inak si to kura nevychutnáte. Červené ríbezle majú v tom svoje patričné miesto, ja som miesto nich použila brusnice. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.1.2015, 15:51) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (31.1.2015, 11:24) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (8.5.2008, 19:58) |
Aďka, dnes som skúsila tento receptík. Bolo to výborné, aj nečakaná návšteva sa zalizovala ![]() ![]() ![]() ![]() Priznám sa že som nečakala až takú dobrotu, hľadala som hlavne niečo, načo mám suroviny, toto bolo také jednoduché a úplne mňaaaam, ďakujeme |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.5.2008, 20:53) |
Tánička, som veľmi rada, že si sa do toho "pustila" a že Vám chutilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |