Beáta I. (bebica20) ID 171876 |
|
Oblasť: Michalovce |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.10.2010 |
Naposledy: 14.11.2015 15:37 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Domáci chlebík
[ recept č. 51863 zo dňa 9.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1/2 kg hladkej múky ( ja som miešala s celozrnou ) 2 uvarené zemiaky ( nie veľmi veľké) 2 čl. soli 2 pl. octu , rasca 3 dcl vlažnej vody polovička z kocky droždia
POSTUP PRÍPRAVY
Do misy dáme , múku , soľ , postrúhane zemiaky, ocot a rascu . V 3 dcl vody si vymiešame droždie a štipku cukru a hneď to všetko vlejeme do múky a vypracujeme cesto . Cesto dáme kysnúť na hodinu aj štvrť (75 minút )... Po vykysnutí cesto prehodíme do formy a necháme podkysnúť ešte 15 minút a dáme ho piecť . Ja som piekla prvé minúty na 200st a potom som znížila teplotu na 160 stup. po vybratí potrieme vodou :o) dobrú chuť :o))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
..
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (12.4.2013, 10:35) |
vyzera dobre. Dnes vyskusam. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Š. (Tinuška :)) ID 158691 (2.2.2013, 18:31) |
Dobrý večer..Chcela by som sa spýtať,že koľko asi ste piekli pri teplote 200 a koľko pri 160.celkovo by sa mal piecť hodinu? |
ODPOVEDAŤ |