. .. .. .. .. .. .
. .

Lilipunčové rezy... - RECEPT 51805

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Lilipunčové rezy...


[ recept č. 51805 zo dňa  ]


Lilipunčové rezy...


POTREBNÉ PRÍSADY

Ďalšia mňamka z dielne "keli62", ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou môjho zápisníčka (-: Na pohľad je trochu prácnejší a aj surovín treba viac, ale na slávnostné chvíle očarí svojím rezom, ale aj chuťou. ♥♥♥♥♥♥♥ Upečieme si dve roládky - na jednu potrebujeme 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja: žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme olej a múku. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh...pečieme na papieri na pečenie asi 10 minút na 180°C, po miernom vychladnutí natrieme ríbezľovým alebo černicovým lekvárom a stočíme. Vychladnuté nakrájame na asi 1,5 cm kolieska. ♥♥♥♥♥♥♥ Okrem toho si pripravíme dve kakaové piškóty - na jednu potrebujeme: 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 3 PL vody, 3 PL oleja, 1/2 bal, kypriaceho prášku a 1 PL kakaa: žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme, vodu, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh...Pečieme na papieri na pečenie na 180 °C asi 15 minút a necháme vychladnúť. Okrem toho potrebujeme punčovinu /množstvo ťažko odhadnúť, ale približne budeme potrebovať +/- 350g/, marhuľový kompót, um, punčový rozvar /každý môže použiť svoj osvedčený recept alebo ten "môj" osvedčený - postup som napísala nižšie/, ríbezľový alebo černicový krém... ♥♥♥♥♥♥♥ PUNČOVINU si urobíme buď z odrezkov z koláčikov, ktoré rozmixujeme a ochutíme rumovou alebo punčovou arómou - esenciou /mne sa nazbierajú konce koláčikov z pečenia a odkladám do mrazáku/ alebo si zomelieme piškóty, ktoré zmiešame s hrsťou orechov, hrsťou cukru a trochou hrozienok /nemusia byť/...punčovinu /je jedno ktorú z nich sme si pripravili/ rozmixujeme s odkvapkaným marhuľovým kompótom /1 fľaša - 7dcl/, a umom /asi 0,5 dcl/ ♥♥♥♥♥♥♥ PUNČOVÝ ROZVAR: 240g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor a 150ml vody dáme variť a necháme mierne vychladnúť. Pridáme do teplého sirupu 100g masla a necháme roztopiť. Medzitým si dôkladne umyjeme jeden pomaranč a jeden citrón, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Obe pridáme do sirupu. Ďalej prilejeme 2 PL malinového sirupu a 1- 2 dl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

Na jeden tmavý plát si natrieme lekvár, poukladáme roládky, medzi ktoré si rozotrieme punčovinu /do vzniknutých medzierok/, polejeme polovicou punčového rozvaru, naukladáme druhú vrstvu roládok, znovu medzierky zatrieme punčovinou,, polejeme zvyšným rozvarom, duhý kakaový plát natrieme tiež lekvárom a natretou stranou prikryjeme roládky, zaťažíme a necháme v chlade do druhého dňa. Potom povrch potrieme orechovým krémom /ja som vyskúšala aj čokoládový - na fotke, nie je zlý, ale orechový mi pasuje lepšie/ a polejeme čokoládou.




♥♥♥♥♥♥♥




ORECHOVÝ KRÉM: 200 g zomletých orechov zmiešame so 150 g práškového cukru, zabaríme s 1 dcl vriaceho mlieka a po vychladnutí vyšľaháme s 250 g masla.
<< Čokoládová | Lilipunčové rezy... | Medové a čierne trubičky... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika S. (Verca122) ID 142658 (12.1.2013, 16:02)
(Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.1.2013, 11:40)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu