Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Medové a čierne trubičky...
[ recept č. 51806 zo dňa 4.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Medové trubičky - receptíkov na túto dobrôtku som vyskúšala viac ako dosť a viac-menej neúspešne, až kým som sa neodhodlala na tento, ktorý som kedysi dávno zapísala do zošítka a nemala odvahu doteraz vyskúšať...a stal sa pre mňa víťazným ♥♥♥♥♥♥♥ 250g hladkej múky, 100g medu /v tekutej forme, nie skryštalizovaný/, 100g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 PL vlažného mlieka /podľa potreby pridáme viac/, na hrot noža sódy bikarbóny, za 1 PL zomletých orechov ♥♥♥♥♥♥♥ Zo všetkých surovín zamiesime cesto /pokiaľ sa nám nedá spojiť, po lyžiciach pridávame vlažné mlieko/, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút. Vychladnuté plníme karamelovou plnkou a konce namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy a rozmixovaných lieskových /alebo vlašských/ orieškov. ♥♥♥♥♥♥♥ Karamelová plnka: 150g kryštálového cukru, 100ml horúcej vody, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 250g masla, 100g práškového cukru...Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť. V mlieku rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do karamelu asi 1 minútu povaríme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne všľaháme karamelový puding a dobre prešľaháme.
POSTUP PRÍPRAVY
Čierne trubičky - receptík som si odpísala od Ľudmilky a sú fakt vynikajúce: 350g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180g Hery alebo masla, 70 g zomletých orechov, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL kakaa ♥♥♥♥♥♥♥ Všetky suroviny si spolu dobre zmiesime, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút. Vychladnuté naplníme parížskou šľahačkou a konce namočíme do čokoládovej polevy....♥♥♥♥♥♥♥Parížska šľahačka: 250g smotany na šľahanie /33%/, 70 g čokolády /horkej/ smotanu spolu s nalámanou čokoládou necháme prevariť a po vychladnutí vyšľaháme. |
Viera Cabadajova (vierka112) ID 218675, mimibazar.sk/vierka112 (20.8.2013, 16:18) |
Ako dlho vydrzia nenaplnene trubicky ci ich mozem urobit v pondelok aby boli na sobotu? moze to tak byt? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (20.8.2013, 19:04) |
Pokiaľ ich dobre zabalíte, aby nestvrdli, v pohode vydržia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (29.1.2013, 19:53) |
Tie vyzerajú nádherne!!!!! Dávno sa chystám,že ich urobím.receptík vyzerá príťažlivo,hneď si ho ukladám!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (29.1.2013, 20:13) |
ďakujem a dúfam, že sa nielen vydaria, ale aj zachutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.1.2013, 17:54) |
Wau, vyzerajú úžasne, ja sa tiež na ne odhodlávam, možno raz.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (6.1.2013, 18:50) |
Ďakujem, Darina, tiež som sa dlho odhodlávala po mnohých neúspechoch a veru na Vianoce mizli ako šibnutím prútika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (upravené 6.1.2013, 18:48) |
. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (upravené 20.8.2013, 23:57) |
Tieto robila moja mamina na vianoce boli plnené šľahačkou sú super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |