končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zamatová roláda[ recept č. 51651 zo dňa 26.12.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5-6 vajec, 5 PL kryšt. cukru, 3 PL tmavého kakaa, 1/2 KL sódy bikarbóny Plnka: 1/2 litra mlieka, 5 PL PH múky, 1 vajce, 250 g masla, 1 vanilka, 5 PL prášk. cukru, 2 PL kakaa K tomu: čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a nakoniec sódu bikarbónu s kakaom, ktorú už len jemne vmiešame varechou. Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom a upečieme (190°C). Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme spolu s papierom. Plnka: V mlieku rozmiešame vajce a múku a uvaríme z toho hustú kašu. Do vlažnej masy vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme a odstránime papier na pečenie. Natrieme naň najprv svetlú plnku a potom tmavú a zvinieme do rolády. Nechávam si trocha kakaovej plnky, ktorú potom natriem na povrch rolády. Natrieme jednou vrstvou čokolády, necháme chvíľu stuhnúť a potom ešte ťahavými pohybmi roládu pokvapkáme čokoládou. Vychladíme a degustujeme :) |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (22.9.2013, 16:05) |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.12.2012, 6:15) | |
vynikajúci zákusok,jemnučký,už som to skúšala,pekne sa Ti podarila | |
ODPOVEDAŤ |
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (27.12.2012, 22:32) | ||
Ďakujem, také slová vždy potešia | ||
ODPOVEDAŤ |