končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marian Sladek (mariansladek) ID 26238 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Zamatová roláda[ recept č. 3047 zo dňa 3.12.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec 5 lyžíc kryštálového cukru 1/2 lyžičky sódy bikarbóny 3 lyžice kakaa Plnka: 2 dl mlieka 1 žĺtok 3 lyžice hrubej múky 250 g masla, 2 lyžice kakaa 7 lyžíc práškového cukru 1 vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Potom vyberieme von, roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime. Po vychladnutí ju natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme. Plnka: Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru. |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (10.2.2010, 10:38) |
Úžasná a u nás veeľmi obľúbená. |
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (9.2.2010, 20:52) | |
Tu vam asi tazko odpovie neautor,pretoze ma recept okopirovany z e-mailov,ktore bezne dostavame .tieto recepty neuznavam.....nepiekol ich dotycny | |
ODPOVEDAŤ |
MARTINA D. (tina403) ID 124759 (9.2.2010, 21:23) | |
presne tak tento isty recept aj fotka su z casopisu,,,je to trapne | |
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (9.2.2010, 21:31) | |||
Keby kopiroval len z casopisov,ale v noci som nemohla spat,tak som sedela za PC,ale on kopiruje z MMB a dokonca na fotkach boli aj mena povodnych autoriek a ked som k receptom napisala odkial su [da sa to lahko najst]...rychlo ich vymazal...mal ich tam v noci 10 a teraz len 5 receptov. | |||
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.2.2010, 10:07) | ||||
podla mna si ich nevymazal on sam... ved sa pozri kedy bol naposledy prihlaseny | ||||
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (upravené 11.2.2010, 20:27) | |||||
................................................. | |||||
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 11.2.2010, 20:36) | ||||||
ODPOVEDAŤ |
Eva N. (leskot) ID 98318 (8.2.2010, 17:46) | |
Z obrázku vidieť, že cesto je veľmi tenké a tmavé, takže žiadna múka, iba vajcia, cukor a kakao. A kaďže sa pečie iba 5 minút, cesto zostane pružné a stáča sa až naplnené ..... si myslím ja ............... | |
ODPOVEDAŤ |
Viera D. (bosorka) ID 4971, mimibazar.sk/bosorka (10.4.2008, 10:47) | |
...mám otázočku, to do cesta nejde žiadna múka? | |
ODPOVEDAŤ |
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (4.12.2007, 15:15) |
Kočky, keď dáte to cesto na práškovým cukrom posypanú dosku, keď vychladne naplníte a hneď stáčate, cesto sa vám neprilepí. |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (4.12.2007, 13:16) | |
Awojte kočky, tak to by teda zaujímalo aj mňa. Hoci som už roládu bez múky robila, stočiť som ju vždy stáčala . Presne ako vraví Maťka, do vlhkej utierky a bez papiera na pečenie. Lepí sa každému, neboj. | |
ODPOVEDAŤ |
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (4.12.2007, 12:58) | |
No to by aj mňa zaujímalo A ešte sa chcem spýtať maminiek, ako sa vlastne stáča cesto, dáva sa na vlhkú utierku aj s papierom na pečenie lebo mne sa vždy nalepí aj na tú utierku...ale vyprať to ide v pohode, len by som rada vedela ako sa to má robiť??? |
|
ODPOVEDAŤ |
Marcela S. (Mysterka) ID 27617 (4.12.2007, 11:30) | |
Prečo ju nestáčame??? Nepoláme s apotom? | |
ODPOVEDAŤ |