
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Chutné zavárané uhorky[ recept č. 5147 zo dňa 29.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY na 7 dcl sklo potrebujeme: 3 guľky nového korenia, 4 guľky čierneho korenia, 1 dcl octu, 1 ČL soli, 1 PL kryštálového cukru, 2 guľky umelého sladidla, 1 bobkový list, zeleninu ( aspoň 3 kolieska mrkvy, 3 kolieska-polka cibule, trochu kôpru, 1-2 menšie hlavičky karfiolu, 3 strúčiky cesnaku ) POSTUP PRÍPRAVY na dno pohára dáme korenie, pridáme umyté uhroky a zalejeme studenou vodou až po okraj pohára. sterilizujeme 8 minút vo vriacej vode. tieto uhorky sú fajné chrumkavé nie len prvý rok... ;) |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.7.2013, 20:50) |
ja nálev varím ,naši nemajú radi s umelým sladidlom a už je veru čas na zásoby na zimu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.7.2013, 18:37) |
zajtra vyskúšam.... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (20.6.2008, 9:09) |
ja robievam roky tento nálev a ten ocot tam veru nevadí - asi sa vykompenzuje s tým cukrom a sladidlom..... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (esi) ID 32080 (19.6.2008, 7:45) |
To sterilizuješ až 8 minút od začiatku keď začne voda v hrnci alebo v pekáči v rúre vrieť ? Veď to sa mi zdá veľmi veľa. Ja ako začne vrieť vyberám poháre z vriacej vody. A ešte na 1 pohár / 7 dcl/ až toľko octu? Prosím odpíš! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.6.2008, 22:02) |
Ahoj, tak ten ocot sa vykompezuje tym cukrom, nám doma sa to nezda byť "octové" a chutia nám... a sterilizujem v hrnci, ked začne vrieť voda, tak stíšim plameň a tak cca 5 min, max 8 to pomaly vrie a uhorky nie sú makké... ale keď máš doma odskúšané, že stačí tak kratulinko sterilizovať, tak potom je to asi tiež ok, no nie? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |