
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | PIŠKÓTOVÉ TAJOMSTVO[ recept č. 51285 zo dňa 2.12.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 500g hladká múka, 200g maslo, 100g prášk.cukor, 80g kakao, 1 PRDOPEC, 200ml mlieko PLNKA : 1 l mlieko, 140g hrubá múka, 1 Zlatý klas, 2 žĺtky, 350g maslo, 350g kryšt.cukor, 2 vanilky, veľké piškóty, káva+rum POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín uvedených na cesto, vymiesiť hladkú hmotu. Rozdeliť na 2 časti, vyvaľkať a dať piecť do vyhriatej rúry. Cesto po upečení je tvrdé. Krém uvariť z mlieka, múky, Zlatého klasu, žĺtok, vanil.+kryšt.cukru hustú kašu. Nechať vychladnúť a potom primiešať maslo. Na vychladnutý plát natrieť 1/2 krému nato poukladať piškóty namočené v zmesi káva+rum. Zvyšok plnky dať na vrch a priložiť druhý plát. Ja som si nechala trochu plnky aj na vrch, ale vy môžete na vrch dať čokoládovú polevu. Odložiť do chladničky, pláty potom zmäknú...... |