Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Domáci pečený čaj
[ recept č. 51141 zo dňa 26.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg ovocia 1,25 kg cukru (ja som dala len 1 kg, trstinový, nerafinovaný) 2 citróny korenie podľa chuti (klinčeky, škorica, aníz) 2 dcl rumu
POSTUP PRÍPRAVY
Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút. |
 | Zdenka D. (DostalovaZ) ID 18144, mimibazar.sk/dostalovaz (16.1.2014, 13:04) |
Ten rum by sa dal čím nahradiť?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 (26.11.2012, 17:01) |
Viac detailov je na webe http://dobreazdravo.sk/domaci-peceny-caj/ Môžete ho použiť napríklad do bieleho jogurtu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |