. .. .. .. .. .. .
. .

Musaka - RECEPT 50689

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 60346 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Musaka


[ recept č. 50689 zo dňa  ]


Musaka


POTREBNÉ PRÍSADY

3 ks baklažánu, 600 g mleté mäso,4 väčšiie zemiaky , 1 cibuľa, korenie-čierne korenie, 3 bobkové listy, kečup ( paradajková omáčka ), petržlenová vňať ( sušená ) soľ OMAČKA: 1 šľahačka na varenie, smotana, 1 vajíčko, syr, olej, muškátový orech

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, soľ, bobkové listy a kečup. Premiešame a dusíme asi 10min. Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, osolíme aby pustili šťavu, necháme odležať , a potom ich posypeme štipkou čierneho korenia. Pripravíme si panvicu, na ktorej na sucho opražime všetok baklažán z oboch strán. Na pekáč poukladáme vrstvu baklažánu, na to vrstvu mäsa, zemiaky . Vrstvy zopakujeme a na záver dáme ako poslednú vrstvu baklažán posypaný syrom. \r\nPotom si pripavíme omáčku. V hrnci dáme zohriať olej a postupne do neho pridáme šľahačku na varenie , miešame dokiaľ nezhustne. Potom pridáme polovicu smotany, vajíčko, soľ, nastrúhany muškátový orech a nastrúhany syr. Túto zmes vylejeme na zemiaky a dáme piecť na 30 min.
Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nakrájame si zemiaky na hrubšie plátky, ktoré dáme potom variť.


Pripravíme si plátky baklažánu, ktoré sme okorenili čiernym korením a potupne dali opražiť na panvici z oboch strán.


Pripravili sme si zmes z mletého mäsa, kečupu, cesnaku, čierneho korenia, soli a bobkového listu.


Všetky prísady si dávame postupne do zapekacej misy. Baklažán, zemiaky a mäsová zmes ...


Pripravíme si bielu polevu zloženú z oleja, šľahačky na varenie, smotany, nastrúhaneho syru a štipkou muškátového orecha.


Polevu vylejeme na hotový korpus a dáme ho hneď zapiecť.


A môžme konzumovať s bielym vínkom. Dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Svadobná | Musaka | Tekvica-Tekvička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária F. (marika) ID 1819 (2.11.2012, 19:05)
(Y) (Y) (Y) Janka, toto ja milujem :^) :^) . pre mojho manzela tam davam aj nakrajane paradajky. ja ich velmi nemusin, ale on zje aj to, co sa mne dostane na tanier, ,-) ,-) ,-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (11.11.2012, 20:49)
dakujem za pozitivny koment :-)
ja Musaku tiez zboznujem, tentoraz som tam zamerne nedala paradajky, ale aj bez nich je to vyborne :-p
a treba vykrmovat nasich chlapov (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Mária F. (marika) ID 1819 (18.11.2012, 22:37)
no môj je už vykŕmený až až ,-) ,-) ,-) najhoršie, že aj ja (smich) (smich) (smich) :-) :-) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (2.12.2012, 18:16)
ved o to aj ide :-) :-) treba sa riadne napapat ,-), ked je to este take zdrave (*)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu