končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Musaka[ recept č. 50689 zo dňa 1.11.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 3 ks baklažánu, 600 g mleté mäso,4 väčšiie zemiaky , 1 cibuľa, korenie-čierne korenie, 3 bobkové listy, kečup ( paradajková omáčka ), petržlenová vňať ( sušená ) soľ OMAČKA: 1 šľahačka na varenie, smotana, 1 vajíčko, syr, olej, muškátový orech POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, soľ, bobkové listy a kečup. Premiešame a dusíme asi 10min. Baklažán nakrájame na hrubšie plátky, osolíme aby pustili šťavu, necháme odležať , a potom ich posypeme štipkou čierneho korenia. Pripravíme si panvicu, na ktorej na sucho opražime všetok baklažán z oboch strán. Na pekáč poukladáme vrstvu baklažánu, na to vrstvu mäsa, zemiaky . Vrstvy zopakujeme a na záver dáme ako poslednú vrstvu baklažán posypaný syrom. \r\nPotom si pripavíme omáčku. V hrnci dáme zohriať olej a postupne do neho pridáme šľahačku na varenie , miešame dokiaľ nezhustne. Potom pridáme polovicu smotany, vajíčko, soľ, nastrúhany muškátový orech a nastrúhany syr. Túto zmes vylejeme na zemiaky a dáme piecť na 30 min. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Nakrájame si zemiaky na hrubšie plátky, ktoré dáme potom variť. Pripravíme si plátky baklažánu, ktoré sme okorenili čiernym korením a potupne dali opražiť na panvici z oboch strán. Pripravili sme si zmes z mletého mäsa, kečupu, cesnaku, čierneho korenia, soli a bobkového listu. Všetky prísady si dávame postupne do zapekacej misy. Baklažán, zemiaky a mäsová zmes ... Pripravíme si bielu polevu zloženú z oleja, šľahačky na varenie, smotany, nastrúhaneho syru a štipkou muškátového orecha. Polevu vylejeme na hotový korpus a dáme ho hneď zapiecť. A môžme konzumovať s bielym vínkom. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Mária F. (marika) ID 1819 (2.11.2012, 19:05) |
Janka, toto ja milujem . pre mojho manzela tam davam aj nakrajane paradajky. ja ich velmi nemusin, ale on zje aj to, co sa mne dostane na tanier, |
ODPOVEDAŤ |
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (11.11.2012, 20:49) | ||
dakujem za pozitivny koment ja Musaku tiez zboznujem, tentoraz som tam zamerne nedala paradajky, ale aj bez nich je to vyborne a treba vykrmovat nasich chlapov |
||
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (marika) ID 1819 (18.11.2012, 22:37) | ||
no môj je už vykŕmený až až najhoršie, že aj ja | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (2.12.2012, 18:16) | ||||
ved o to aj ide treba sa riadne napapat , ked je to este take zdrave | ||||
ODPOVEDAŤ |