. .. .. .. .. .. .
. .

Sacherova torta - RECEPT 49714

Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.3.2011
Naposledy: 21.10.2020 22:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Sacherova torta


[ recept č. 49714 zo dňa  ]


Sacherova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 16 kúskov: 200g čokolády na varenie (najlepšie však kvalitnú horkú) 8 vajec 200g mäkkého masla/margarínu 150g práškového cukru 1 vanilkový cukor soľ 150g + 1PL kryštálového cukru 1 vrecúško kypriaceho prášku 200g hladkej múky ( ja som dala špadlovu múku) NA POLEVU: 250g marhuľového lekváru 100g tortovej polevy ČAS PRÍPRAVY: 2hodiny + 1 hodina na chladenie 1Ks: 650 kcal/2705KJ Recept mám z knihy SVIATOČNÉ PEČENIE

POSTUP PRÍPRAVY

1. Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Rúru predhrejeme na 190°C. Čokoládu roztopíme v teplom vodnom kúpeli. Oddelíme bielky od žĺtkov.

2. Maslo vymiešame do peny, po troche pridávame rozpustenú čokoládu, práškový, vanilkový cukor a napokon po jednom žĺtky.

3. Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a postupne pridávame 150 g kryštálového cukru.

4. Tretinu bilekov primiešame do masy s maslom a čokoládou. Zvyšok pridáme do masy striedavo s múkou a kypriacim práškom, ktorý pridáme do múky a premiešame.

5. Masu nalejeme do tortovej formy, uhladíme, na okrajoch trochu vyvyšíme ( aby sa cesto nevydulo). Pečieme v strednej časti v horúcej rúre pri 190°C - 20 minút, potom pri 160°C ďalších 40 minút. Dvere rúry neslobodno otvárať počas pečenia, lebo cesto klesne!

6. Toru vyberieme z rúry, posypeme 1 PL kryštálového cukru.

7. Na okrajoch ju nožom oddelíme od formy, vyklopíme a necháme vychladnúť.

8. Formu a papier odstránime. Tortu priečne rozkrojíme na dve časti.

9. Lekvár zohrejeme a pretlačíme cez jemné sitko a rovnomerne potrieme povrch i boky torty.

10. Čokoládovú polevu roztopíme podľa návodu. Pod rotu položíme papier na pečenie a čokoládu vylejeme na tortu. Rovnomerne ju rozotrieme aj po bokoch torty. Necháme stuhnúť

Podľa tradície sa povrch torty nezdobí. Pri podávaní tortu krájame nožom namočeným do horúcej vody (a utretým dosucha). Podávame so šľahačkou ušľahanou bez cukru :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Torta po vybratí z rúry, posypaná cukrom


prierez



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Marhuľový koláč s tvarohom | Sacherova torta | Zapekaný chlieb s plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu