Martina J. (martina.j) ID 201433 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
POMOC - bublinky v čokoládovej poleve
[ recept č. 49634 zo dňa 28.8.2012 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Chcela by som vás poprosiť o pomoc, keď robím čokoládovú polevu /robievam ju v pomere 1:1 cera a čokoláda/ sa mi v poleve tvoria vzduchové bublinky, chcela by som sa vás spýtať či máte nejaký tip na to aby som tomu predchádzala, pretože poleva potom nie je pekná :( ďakujem za všetky rady. |
Judita F. (judit) ID 519, mimibazar.sk/judit (11.12.2012, 10:25) |
Idealne by bolo pridavat miesto cery kakaove maslo, len je to trosku drahsie .... Bublinky v cokolade vznikaju preto, ze sa tam dostal vzduch, hlavne miesanim. skus ju normalne naliat na kolac a ked potom trosku poklepes celym plechom (aj s kolacom) po stole, bublinky by mali vyjst hore. Bezne tak vyhanam bublinky z cokolady ked robievam pralinky, pomaha to Ja mam najradsej tuto http://juditcakesart.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=10_1002&products_id=875 cokoladovu polevu, je tam aj biela a tmava. Nic tam uz netreba pridat, je krasna, leskla, nelame sa a este lepsie chuti Len ju treba rozpustat inac ako pisu v navode treba ju dat rozpustat v miske (bez obalu) do mikrovlnky po 30sek. a vzdy premiesat az kym neni pekna hladka a leskla. Odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina J. (martina.j) ID 201433 (30.8.2012, 13:26) |
ďakujem vám veľmi pekne za rady skúsim robiť tú polevu inak, hádam sa mi podarí lepšia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.8.2012, 16:34) |
ja robím vždy 1 : 1, a nikdy v nej nemám bublinky. asi ju necháš roztápať na vyššiu teplotu ako treba a práve tým varom v nej vznikajú bublinky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada M. (markosko) ID 31422 (29.8.2012, 14:46) |
Pomer 1:1 je príliš veľa cery,ešte ako dieťa som chodila jednej cukrárke varovať deti a od nej mám info,že cery sa nesmie dať viac než polovica z hmotnosti čokolády. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.8.2012, 12:37) |
A neskúsila si na miesto cery,dať šľahačkovú smotanu?vyskúšaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (29.8.2012, 9:53) |
kočky majú pravdu, je v tom veľa Cery, skús dať menej, dúfam, že ju robíš nad parou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (29.8.2012, 0:27) |
ja vám kočky ponúkam svoju polevu..keď roztopíte tri čokoládky Ľadové gaštany/preto tri kusy, že to mám tak akurát na okrúhlu tortičku/, tak nemusíte pridávať žiadny tuk, je správne hustá, nerozlieva sa , je lesklá, a výborne sa krája-nepraská..skúste...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (28.8.2012, 23:17) |
pomer 1:1...je nie príliš šťastná voľba Ja používam na polevu iba tabličkové čokolády - Figaro, Orion...a teraz som zopárkrát spravila aj z čokolády z Lidlu 200g...tá je ale horkejšia, lebo má vyšší obsah kakaa /52%/ ako tie naše...no je tiež vynikajúca a krásne ozdoby koláčik. Ja by som sa priklonila k pomeru 1:3....a pridávam aj trošilinku oleja kvôli lesku...čokoláda sa mi krásne krája, nelomí Ešte mi napadlo, že či by sa nedalo zahustiť čokoládu kakaom...spomínam si, že moja mama občas takto robila, keď mala pomenej čokolády  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Naďa T. (nadik) ID 23225 (28.8.2012, 22:31) |
No ja si tiež myslím že pomer 1:1 bude na vine. To už nie je ani čokoládová poleva ale čistý tuk... Ja robím 1:1/3 nad parou a ešte nikdy sa mi to čo uvádzaš ty nestalo. Tak skús a uvidíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina G. (feedorka) ID 35909 (28.8.2012, 21:52) |
no ja jeden mám - od mojej svokry - ten pomer 1:1 nie je celkom ok, ona dáva 1 čokoládu, 1/5 cery a 1 čajovú lyžičku oleja, vždy ju má nádhernú lesklú a hlavne pri krájaní nepraská  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |