. .. .. .. .. .. .
. .

POMOC - bublinky v čokoládovej poleve - RECEPT 49634

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 201433 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


POMOC - bublinky v čokoládovej poleve


[ recept č. 49634 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Chcela by som vás poprosiť o pomoc, keď robím čokoládovú polevu /robievam ju v pomere 1:1 cera a čokoláda/ sa mi v poleve tvoria vzduchové bublinky, chcela by som sa vás spýtať či máte nejaký tip na to aby som tomu predchádzala, pretože poleva potom nie je pekná :( ďakujem za všetky rady.
<< Pikant - pod mäso, na pizzu či ako nátierka | POMOC - bublinky v čokoládovej poleve | rolada s bylinkovým maslom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Judita F. (judit) ID 519, mimibazar.sk/judit (11.12.2012, 10:25)
Idealne by bolo pridavat miesto cery kakaove maslo, len je to trosku drahsie .... Bublinky v cokolade vznikaju preto, ze sa tam dostal vzduch, hlavne miesanim. skus ju normalne naliat na kolac a ked potom trosku poklepes celym plechom (aj s kolacom) po stole, bublinky by mali vyjst hore. Bezne tak vyhanam bublinky z cokolady ked robievam pralinky, pomaha to :-) Ja mam najradsej tuto http://juditcakesart.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=10_1002&products_id=875 cokoladovu polevu, je tam aj biela a tmava. Nic tam uz netreba pridat, je krasna, leskla, nelame sa a este lepsie chuti (zajic) Len ju treba rozpustat inac ako pisu v navode :-) treba ju dat rozpustat v miske (bez obalu) do mikrovlnky po 30sek. a vzdy premiesat az kym neni pekna hladka a leskla. Odporucam (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina J. (martina.j) ID 201433 (30.8.2012, 13:26)
ďakujem vám veľmi pekne za rady :) skúsim robiť tú polevu inak, hádam sa mi podarí lepšia :)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.8.2012, 16:34)
ja robím vždy 1 : 1, a nikdy v nej nemám bublinky. asi ju necháš roztápať na vyššiu teplotu ako treba a práve tým varom v nej vznikajú bublinky.
ODPOVEDAŤ
Milada M. (markosko) ID 31422 (29.8.2012, 14:46)
Pomer 1:1 je príliš veľa cery,ešte ako dieťa som chodila jednej cukrárke varovať deti a od nej mám info,že cery sa nesmie dať viac než polovica z hmotnosti čokolády.
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.8.2012, 12:37)
A neskúsila si na miesto cery,dať šľahačkovú smotanu?vyskúšaj (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (29.8.2012, 9:53)
kočky majú pravdu, je v tom veľa Cery, skús dať menej, dúfam, že ju robíš nad parou (^)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (29.8.2012, 0:27)
ja vám kočky ponúkam svoju polevu..keď roztopíte tri čokoládky Ľadové gaštany/preto tri kusy, že to mám tak akurát na okrúhlu tortičku/, tak nemusíte pridávať žiadny tuk, je správne hustá, nerozlieva sa , je lesklá, a výborne sa krája-nepraská..skúste... (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (29.8.2012, 12:36)
(Y)vyskúšam
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (28.8.2012, 23:17)
pomer 1:1...je nie príliš šťastná voľba :-( Ja používam na polevu iba tabličkové čokolády - Figaro, Orion...a teraz som zopárkrát spravila aj z čokolády z Lidlu 200g...tá je ale horkejšia, lebo má vyšší obsah kakaa /52%/ ako tie naše...no je tiež vynikajúca a krásne ozdoby koláčik.
Ja by som sa priklonila k pomeru 1:3....a pridávam aj trošilinku oleja kvôli lesku...čokoláda sa mi krásne krája, nelomí :-) :-) :-) :-)
Ešte mi napadlo, že či by sa nedalo zahustiť čokoládu kakaom...spomínam si, že moja mama občas takto robila, keď mala pomenej čokolády (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Naďa T. (nadik) ID 23225 (28.8.2012, 22:31)
No ja si tiež myslím že pomer 1:1 bude na vine. To už nie je ani čokoládová poleva ale čistý tuk... :-p Ja robím 1:1/3 nad parou a ešte nikdy sa mi to čo uvádzaš ty nestalo. Tak skús a uvidíš (Y)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (28.8.2012, 21:52)
no ja jeden mám - od mojej svokry - ten pomer 1:1 nie je celkom ok, ona dáva 1 čokoládu, 1/5 cery a 1 čajovú lyžičku oleja, vždy ju má nádhernú lesklú a hlavne pri krájaní nepraská (flower) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu