končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)Famózny ananásový dezert s vanilkovým bezé***[ recept č. 4914 zo dňa 14.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 väčší ananás * 2 mandarínky * 2 vajcia - rozdeliť na žĺtky a bielky * med * 2 vanilkové cukry * 2 PL bieleho rumu * OZDOBA: šľahačka * čokoládová poleva * POSTUP PRÍPRAVY Ahojte dievčence, ospravedlńujem sa, že som už dávnejšie nenahodila nový recept, nakoľko mám veľa aktivít, nestíham... ale každopádne každý recept doma nafotím a odkladám si ho v mojom archíve v počítači a potom zabudnem, ako som ho robila a hlavne kde som ho uložila :-))))))))) Takže sa pomaly pustím do nahadzovania receptov, a ak mi opäť nevyjde čas, tak niekedy nabudúce.... Tento recept som vymyslela pri pohľade na našu prázdnu chladničku, v ktorej som mala ananás, vajíčka, fľašu bieleho rumu a v komore nejaký vanilkový cukor.... dezert je naozaj vynikajúci, priam bravúrny!!!! Vyskúšajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Z ananásu skrojte zelenú časť, odkrojte hrubú kôrku, vyberte očká, 2. nakrájajte ho na štyri časti, 3. a drevitý stred vykrojte. 4. Ananás uložte do menšej zapekacej misky a pooblievajte bielym rumom. 5. Dva žĺtky vymiešajte do peny s vanilkovým cukrom. 6. na ananás poukladajte nakrájané mandarínky, nalejte med, 7. na ovocie dajte všetku penu zo žĺtkov a cukru, 8. vymiešajte tuhý sneh z dvoch bielkov a vanilkového cukru, 9. navrstvite ho na žĺtkovú penu a dajte zapiecť. 10. Nech ma zabijete, nespomeniem si, koľko som dezert zapekala. ale takých 15 minút pod alobalom a minútku na zapekaní zvrchu bez alobalu som ho "dobojovala" dozlata. Teplota cca 170 stupňov. Ananás pustí šťavu, zmäkne, šťava sa zmieša s rumom, medom a žĺtkom..... no dievčence, orgazmus zaručený :-))) 11. Na tanier našpricujte čokoládovú polevu, 12. položte jeden fantastický graciózny fenomenálny kúsok ananásového dezertu, 13. prelejte žĺtkovou omáčkou z jenskej misy, 14. nastriekajte šľahačku, pridajte ovocie a ozdobte čímkoľvek... Dobrú chuť!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (30.10.2010, 11:49) |
ODPOVEDAŤ |
Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (3.1.2009, 15:19) | |
joj, toto uz musi byt jjjjakéééééééé dobre! | |
ODPOVEDAŤ |
Petra K. (ibinecka) ID 58832 (9.11.2008, 16:20) | |
Mňam, mňam práve sme dopapkali Suprový len nevyzeral tak dobre ako tvoj . Ale je ozaj famózny . Ďakujeme za receptík | |
ODPOVEDAŤ |
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (15.4.2008, 13:22) | |
vau | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.4.2008, 19:44) | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.4.2008, 12:44) | |
Cicúšik môj zlatulinký teraz som sa najedla špenátika skoro prasknem ,ale z tohto dezertíka by som si aj dala nasadnem a už som aj tam na koštofku | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (14.4.2008, 12:59) | ||
Miláčku, tak to musíš nakopnúť bicykel svetelnou rýchlosťou a veľmi veľmi sa ponáhľať pretože tento dezert som robila pred dvoma týždňami papa zlatko a teškám sa na Teba!!! | ||
ODPOVEDAŤ |