
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martina M. (mataalex) ID 27652 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Francúzke karamelové kocky[ recept č. 4812 zo dňa 7.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto. 6vajec, 6 lyž. kryštáloveho cukru, 1 lyž. kakaa, 5 lyž. múky, 1pdp, trochu oleja Plnka: 1 L vody, 3 zlaté klasy, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor. 2 lyž. kakaa, 7 bielkov Šlahačkovy krem-karamelový: 4 lyž. kryštál. cukru, 3 dcl mlieka, 2 praškové šlahačky POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Bielky s cukrom yšlaháme na sneh pridame olej, žltky a premiešame. Pridame múku s pdp, a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech a dame upiecť. PLNKA: Vačšiu časť vody dame zovrieť, pridame 70 g cukru a vanilku a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaty klas a spolu uvaríme, Do horucej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavu plnku a na koniec karamelovyý krém. KARAMELOVY KREM: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a nechame roztopiť. Dovychladnuteho karamelu pridame šlahačky v prášku a vyšlaháme.Natrieme to na tmavu plnku a ozdobíme stúhanou čokoladou alebo čokoládovou ryžou. |
Margita P. (gitusa77) ID 74851 (27.12.2008, 22:46) |
Výborný recept. Robiť presne ako je napísané, je taký odľahčujúci. Rezy sú výborné v letných dňoch a možno aj teraz cez sviatky, kedy máme dosť mastného a sladkého. Tieto rezy sú akurát, ľahodné a nie veľmi sladké. Patrí medzi moje obľúbené rezy. Recept som videla pred rokmi v časopise Život. Doporučujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |