
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana Š. (venna) ID 19567 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Super čokoládová torta s mascarpone[ recept č. 47853 zo dňa 14.5.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 200 g horkej čokolády, 75 g. hlad.múky, 100 g mletých lieskových orieškov, 1 PL kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, 125 g margarínu (Hera), 225 g kryštál.cukru, 1 PL rumu, 3 vajcia, 3 PL mlieka, 200 g nugátovej nátierky ( može byť aj Nuttela), 250 g tvarohu, 500 g mascarpone, 2 balíčky stužovača šĺahačky, 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g malín (aj mrazených). POSTUP PRÍPRAVY Táto torta mala v mojej rodine veľký úspech, takže ju možem iba odporúčiť:))) Je naozaj výborná!!! Kombinácia mascarpone s malinami a lieskových orieškov s čokoládou ma jednoducho dostala:) Všetky suroviny dôkladne odvážime. Polovicu horkej čokolády najemno nastrúhame. V miske zmiešame múku s orechmi, kakaom a práškom do pečiva. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Margarín, 125 g cukru a rum vyšľaháme a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vlejeme cesto a formu dáme do rúry. Pečieme na strednej koľajničke asi 30 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. Korpus dáme opäť do formy. Nugátovú natierku (ja som dala malú Nutellu) zohrejeme (nemusí sa) a natrieme ňou korpus. Chladíme asi 30 minút. Tvaroh zmiešame s mascarpone a so zvyšným cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom dotuha. Opatrne zapracujeme maliny. Krém nanesieme na koláč a rozotrieme. Chladíme asi 2 hodiny. Zvyšnú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a natenko ju natrieme na tvrdú hladkú podložku. Špachtľou vytvarujeme hoblinky, ktorými spolu s malinami (resp.jahodami) ozdobíme tortu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Alena P. (lienocka13) ID 5369, mimibazar.sk/lienocka13 (28.11.2018, 16:46) |
Vyskúšala som túto tortu a musím povedať, že mala veľmi veľký úspech. Takže ju idem zajtra znovu upiecť. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (15.5.2012, 6:40) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.5.2012, 23:24) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |