. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová torta - RECEPT 51532

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 83653 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Čokoládová torta


[ recept č. 51532 zo dňa  ]


Čokoládová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajíčok, 250 g cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 100 g čokolády na varenie, 250 g hladkej múky, prášok do pečiva PLNKA: 1 liter mlieka, 3 čokoládové pudingy, 150 g cukru, 200 g čokolády na varenie, 200 g masla POLEVA: 250 ml šľahačky, 250 g čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná torta na každú príležitosť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Oddelíme si bielka od žĺtok, pričom bielka vymiešame do tuhého snehu a žĺtka si zmiešame s práškovým cukrom.
Následne si do žĺtkovej zmesi pridáme rozpustenú čokoládu (100 gramov), ktorú sme si uvarili a šľaháme.
Potom pridáme olej a šľaháme.
Potom pridáme vodu a šľaháme.
Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame.
Napokon zľahka vmiešame vyšľahané bielka.
Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (moja mala priemer 28 cm).
Dáme piecť do rúry na 45-50 minút pri teplote 180°C. Priebežne samozrejme treba sledovať :)
Kým sa nám pečie korpus, tak si uvaríme puding klasickým spôsobom. Z litra mlieka si odoberieme časť mlieka (cca 2 dcl) a v ňom vymiešame tri pudingy. Zvyšok mlieka si dáme variť a pridáme práškový cukor. Keď nám mliečko začne vrieť, pridáme pudingovú zmes a ešte chvíľu miešame. Keď nám puding zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť v hrnci.
A ideme na plnku. Vyšľaháme si maslo, ktoré má izbovú teplotu a pridáme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu (200 gramov). Je dobré začať miešať rovno vo väčšej miske, pretože plnky bude na koniec veľa.
Vychladnutý puding si mierne prešľaháme a do čokoládového masla, ktoré sme si pripravili ho postupne pridávame. Tým nám vznikne skvelý krém.
Takto vzniknutý krém natierame na korpus, ktorý sme si predtým prekrojili na dve časti. Najprv natierame spodný plát (približne polovičkou plnky), prikryjeme vrchným korpusom, jemne pritisneme a zvyšok krému ponatierame na boky a vrch. Išlo to naozaj veľmi dobre. Vyhladíme a hotový necháme chvíľu vychladnúť.
Šľahačku a čokoládu dáme do hrnca a na miernom ohni počas intenzívneho miešania privedieme k varu. Hneď, ako začne bublať, odtiahneme z ohňa a necháme vychladnúť, aby bola čokoláda mierne vlažná.
Touto čokoládou ponatierame celú tortu. Ja si natieram najprv vrch a potom boky, no je to na každom, aký postup si zvolí :) Potom pekne vyhladíme, dáme stuhnúť a ozdobíme. Tuhnúť by to malo aspoň tie 2 hodinky, na krájanie a papanie to stačí. Ja som to robila ako prekvapenie, kým bol drahý v práci, takže som moc času na tuhnutie nemala. Ale na druhý deň bola už naozaj dokonalá :)
Výsledná torta vyzerá naozaj výborne a chutí skvelo. Dúfam, že som Vás inšpirovala a želám dobrú chuť! :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cake pops | Čokoládová torta | Mäsové bochníčky v lístkovom ceste >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu