. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥* - RECEPT 47505

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*


[ recept č. 47505 zo dňa  ]


*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút).
2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti.
3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť.
4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici.
5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov.
6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny.
7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


cesto + syrová vrstva, ovegetené...


cesto + syrová vrstva + opečená cibuľa


plus opečená slanina


pečenie som odfotila len na poslednú chvíľu... teda toho pol plecha


upečené, voňavé...


.


.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Baklažánová nátierka*♥* | *♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥* | *♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (2.10.2014, 18:42)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (atsi) ID 264015 (4.2.2013, 19:35)
toto bude asi dobrota (Y) (clamp) (Y) ^o) nekedy vyskúšame (hello)
ODPOVEDAŤ
Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (3.5.2012, 19:35)
vyzera to velmi dobre, urcite vyskusam
(clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.5.2012, 21:51)
:-) držím palce, dúfam, že u vás bude chutiť tak ako u nás ,-)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (29.4.2012, 18:47)
8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| až sem cítim tu vôňu a chuť!!!! aj ja chcem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.5.2012, 18:37)
:-) :-) :-) áno, veru máš pravdu .. vôňa je tiež super... A pri tomto koláči je taká zvláštnosť..nedá sa zamraziť.. ,-) .. rovnako rýchlo zmizne, či je ho na jeden alebo na dva plechy *-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu