. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥* - RECEPT 49662

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


*♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥*


[ recept č. 49662 zo dňa  ]


*♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Kel, 1 cibuľa, cca 350 g údeného pliecka, cca 2 - 3 PL ryže, vajco, mčk, trocha chilli (nemusí byť), majoránka, mletá rasca, podľa chuti cesnaku, soľ, vegeta, 1PL hlad. múky (do plnky) Na prívarok: (okrem kelu a cibule), 1 stredný zemiak, múka a olej na zápražku, na dochutenie - cesnak, mčk, majoránka, soľ, mletá rasca

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z kelovej hlavy opatrne zoberieme kelové listy vcelku, opláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do hrnca
s vriacou vodu (zakryť) na pár minút, aby listy trocha zmäkli. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a
vychladnúť.
2) Údené mäso zomelieme (al. mixneme), pridáme 1/2 nadrobno pokrájanej cibule, pretlačený cesnak, vajco,
koreniny - rasca, majoránka, mčk, soľ, vegeta a čiastočne uvarenú ryžu (tvrdkavú). Dobre premiešame a
prípadne zahustíme múkou a dochutíme niečim ostrejším (ja som dala chilli).
3) Kelové listy položíme na dosku a hlúbiky vyklepeme tĺčikom na mäso (ja som to neurobila, vyrezala som ich
hrubšie časti, mala som totiž listy viac prevarené). Plnku rozdelíme na rozprestreté kelové listy a dobre to
zabalíme. (Ja som ich pre istotu aj poviazala niťou, ale potom bol problém s jej odstraňovaním). Závitky
obalíme v hladkej múke a poukladáme ich do zapekacej misy alebo menšieho vymasteného pekáča
(vyložila som papierom) a dáme piecť do rúry cca 45 - 50 minút. 10 min. pred dokončením pomastíme
masťou a zapneme grilovanie.
4) Kým sa pečú závitky, pripravíme kelový prívarok - klasika: zvyšný kel pokrájame a dáme ho dusiť na
spenenú cibuľu (tá 1/2 cibule postačí), podlejeme vodou, osolíme a dochutíme mčk, rascou. Pred koncom
dusenia pridáme nadrobno pokrájaný zemiak. Nakoniec zahustíme zápražkou (alebo zátrepkou). Necháme
chvíľu povariť a pridáme majoránku. Po odstavení zo sporáka dochutíme prelisovaným cesnakom,
( prípadne ešte soľou, mčk).
5) Závitky servírujeme na kelovom prívarku a ako príloha sa hodia varené zemiaky alebo čerstvý chlebík.
<< *♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥* | *♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥* | *♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (25.5.2017, 12:53)
Ten závitok som chcela vyskúšať, ale nemala som údené mäso. Tak som teraz urobila podľa tohto receptu iba tú omáčkovú časť s kelom a zemiaky a urobia som obyčajné fašírky, Potom ma napadlo, že by sa ten závitok možno dalo urobiť aj z neúdeného mäsa.Škoda že nie skôr ,-)
Dobrý recept, a s tým údeným skúsim určite (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.5.2013, 1:40)
(hello) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.5.2013, 11:30)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (3.5.2013, 22:01)
Kelík sme mali tento štvrtok, teda bolo to s tým údeným fantastické. Ako to že som okrem tohto o tom nepočula a ani mojej mame to nenapadlo *-) :-) Teda ja budem už len takto s údeným robiť (Y) (clamp) Kika díky
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.3.2013, 10:50)
Práve sa dovárajú už sa teším na obed :-)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (31.8.2012, 21:40)
Ale som dostala riadnu chuť. Lákavé a chutné, keby som mala údené mäso, urobila by som zajtrajší obed. Perfektné. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.9.2012, 22:41)
Ďakujem :-) áno, bola to predsa len trocha zmena oproti bežnej klasike a údené ku kelu pasuje, je to výraznejšie (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Branislav S. (branos) ID 16930 (31.8.2012, 21:15)
(Y) hned by som si dala, vyzera to vyborne (jidlo). zavitky som este nerobila, inspirujem sa (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.8.2012, 21:30)
:-) Dík, budem rada, keď vyskúšate. Je to predsa len trocha niečo iné ako klasický prívarok a bolo to fakt dobré :-) inak by som to sem nedávala [A]
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu