. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Baklažánová nátierka*♥* - RECEPT 42932

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

NÁTIERKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


*♥*Baklažánová nátierka*♥*


[ recept č. 42932 zo dňa  ]


*♥*Baklažánová nátierka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 1/2 malej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra, 1 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy alebo tatárskej omáčky, soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť".
2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji.
3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk.
4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu, mčk a
zmixujeme.
5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja. Do hotovej
nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú cibuľku, použite tú aj s
vňaťou )
6) Podávame s pečivom alebo opečeným chlebom, doplníme buď čerstvými rajčinami, paprikou alebou
zaváranou kápiou.
<< *♥*Slané kysnuté motýle*♥* inšpirované Adrikou280 | *♥*Baklažánová nátierka*♥* | *♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (10.9.2015, 15:22)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (24.8.2012, 14:04)
je skvela vdaka za recept |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.8.2012, 16:59)
:-) teším sa, tiež ďakujem, že si mi dôverovala a vyskúšala si (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea V. (andika77) ID 21597 (14.4.2012, 20:38)
prosim, prosim, co je "mčk"? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.4.2012, 0:24)
mčk = mleté čierne korenie :-$
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (14.4.2012, 21:11)
mleté čierne korenie-peper.... :-D
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (21.3.2012, 20:26)
Dnes som vyskúšala túto variantu baklažánovej pomazánky - akurát som si baklažán upiekla v rúre :-p - a je vynikajúca (clamp) Ďakujem za inšpiráciu (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.3.2012, 20:51)
Tiež ďakujem :-) a som rada, že chutilo :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (23.10.2011, 9:52)
vyskúšanéééé- je prudko jedláááá, mňam (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.10.2011, 15:02)
super (Y) teším sa :-) :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2011, 17:47)
(Y) (Y) (Y) aj my si ju niekedy podobne obmeníme (zajic)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (24.9.2011, 15:23)
vyskúšame, baklažán zbožňujem (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2011, 17:05)
(Y) super, budem rada :-) U nás baklažán fičí na všetky spôsoby. Táto nátierka sa hodí aj ako predjedlo, alebo ako studené pohostenie pre návštevu. Často som robila tak, že som baklažán najprv piekla v rúre, ale tento spôsob je rýchlejší a tiež dobrý :-) Ak vyskúšate, daj vedieť, či ste boli spokojní :-$ (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (25.9.2011, 18:03)
áno, aj ja ho pečiem v rúre apotom len olúpem, ale teraz sa budem držať tvojho receptu (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu