. .. .. .. .. .. .
. .

Vláčná orechovo-špaldová bábovečka *** - RECEPT 46355

Eva H. (EVA 33) ID 24479
.
mimibazar.sk/eva33
Oblasť: Nová Dubnica
Telefon: 0905915851
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.10.2007
Naposledy: 18.6.2019 16:56
Aktualizácia: 4.8.2013 20:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 72
RODINNÉ FOTOGRAFIE 13
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***


[ recept č. 46355 zo dňa  ]


Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***


POTREBNÉ PRÍSADY

4 celé vajíčka, 200 g trstinového cukru, 1 vanil. cukor, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g špaldovej hladkej múky, 3PL vody, pol deci repkového oleja ( lebo používam iba takýto), 1/2 práš. do pečiva. 2 hrste posekaných opražených vlašákov, 2-3 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešania vysypeme do vyšľahaných vajec, potom pridáme 3 PL vody s olejom, a dosypeme ostatnú suchú masu. Vymiešame dobre. Polovicu si dáme do inej misky a zmiešame s kakaom. Dáme piecť na 180 st. prikrytú alobalom, cca 50-55 min .. maximálne. Dlhšie nie, pretože sa bábovka zbytočne vysušuje. Pred vybratím pichnem do bábovky špajlu. Keď sa nič nenalepí je hotová.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


vajíčka s cukrom dobre vyšľaháme do peny.


Zmiešame suché ingrediencie, bez kakaa. A všetko postupne pridávame do vyšľahaných vajec, medzi tým pridám olej s vodou.


jedna masa s kakaom...


Do bábovkovej formy dám najprv bledú masu , potom kakaovú, nakoniec zas bledú bez kakaa.


Pečieme zakrytú alobalom na 180 st. cca 50 min. Dlhšie nie, zbytočne sa vysušuje. Už mám rokmi vyskúšané. Pred vybratím na skúšku do nej pichnem špajlu, musí byť suchá...tá špajla.


Bábovku keď vyberiem, tak ju nechám cca 5 min. odpočívať vo forme, potom ju vyklopím na tanier, a stále je zakrytá formou. Mám to tak odskúšané, je taká mokrejšia. Občas si ju polejeme čokoládkou..:-). Kôli foteniu som ju pocukryla....:-) Mám čo robiť ,aby som niečo schovala aspoň na raňajky.... Je naozaj chutná, naša obľúbená.


špaldová muka hladká, je aj celozrná hladká- skúšala som , táto čo je na foto, je z nej naj!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Roláda z mletého masa*** | Vláčná orechovo-špaldová bábovečka *** | Zeleninová polievočka udená, bez udeného:-) *** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria M. (majkapuska) ID 136395 (28.2.2012, 9:45)
idem vyskúšať, vyzerá to mňamkovo
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (28.2.2012, 9:48)
Tak nech sa podarí!! (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (28.2.2012, 7:24)
Evička, nielen bábovečka vyzerá super, pekne si to aj naaranžovala. Super, receptík ukladám (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (28.2.2012, 9:23)
Ivanka ďakujem za poklonu. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (upravené 28.2.2012, 20:53)
(Y) ku (C).
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (28.2.2012, 20:54)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu