. .. .. .. .. .. .
. .

Vláčná orechovo-špaldová bábovečka *** - RECEPT 46355

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 24479 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***


[ recept č. 46355 zo dňa  ]


Vláčná orechovo-špaldová bábovečka ***


POTREBNÉ PRÍSADY

4 celé vajíčka, 200 g trstinového cukru, 1 vanil. cukor, 200 g mletých vlašských orechov, 100 g špaldovej hladkej múky, 3PL vody, pol deci repkového oleja ( lebo používam iba takýto), 1/2 práš. do pečiva. 2 hrste posekaných opražených vlašákov, 2-3 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešania vysypeme do vyšľahaných vajec, potom pridáme 3 PL vody s olejom, a dosypeme ostatnú suchú masu. Vymiešame dobre. Polovicu si dáme do inej misky a zmiešame s kakaom. Dáme piecť na 180 st. prikrytú alobalom, cca 50-55 min .. maximálne. Dlhšie nie, pretože sa bábovka zbytočne vysušuje. Pred vybratím pichnem do bábovky špajlu. Keď sa nič nenalepí je hotová.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

vajíčka s cukrom dobre vyšľaháme do peny.
Zmiešame suché ingrediencie, bez kakaa. A všetko postupne pridávame do vyšľahaných vajec, medzi tým pridám olej s vodou.
jedna masa s kakaom...
Do bábovkovej formy dám najprv bledú masu , potom kakaovú, nakoniec zas bledú bez kakaa.
Pečieme zakrytú alobalom na 180 st. cca 50 min. Dlhšie nie, zbytočne sa vysušuje. Už mám rokmi vyskúšané. Pred vybratím na skúšku do nej pichnem špajlu, musí byť suchá...tá špajla.
Bábovku keď vyberiem, tak ju nechám cca 5 min. odpočívať vo forme, potom ju vyklopím na tanier, a stále je zakrytá formou. Mám to tak odskúšané, je taká mokrejšia. Občas si ju polejeme čokoládkou..:-). Kôli foteniu som ju pocukryla....:-) Mám čo robiť ,aby som niečo schovala aspoň na raňajky.... Je naozaj chutná, naša obľúbená.
špaldová muka hladká, je aj celozrná hladká- skúšala som , táto čo je na foto, je z nej naj!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Požiarnícka | Vláčná orechovo-špaldová bábovečka *** | spiderman >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria M. (majkapuska) ID 136395 (28.2.2012, 9:45)
idem vyskúšať, vyzerá to mňamkovo
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (28.2.2012, 9:48)
Tak nech sa podarí!! (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (28.2.2012, 7:24)
Evička, nielen bábovečka vyzerá super, pekne si to aj naaranžovala. Super, receptík ukladám (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (28.2.2012, 9:23)
Ivanka ďakujem za poklonu. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (upravené 28.2.2012, 20:53)
(Y) ku (C).
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (28.2.2012, 20:54)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu