. .. .. .. .. .. .
. .

DOMÁCA PLNKA (príloha nielen k mäsu ale dá sa papať aj samostatne) - RECEPT 46101

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 116441 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


DOMÁCA PLNKA (príloha nielen k mäsu ale dá sa papať aj samostatne)


[ recept č. 46101 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

10 až 12 peciv, 3 až 4 vajcia (podľa veľkosti), vegeta, soľ, čierne korenie, masť alebo 2 lyžice oleja, miska s teplou vodou, jánska misa,

POSTUP PRÍPRAVY

1.)
Každé pečivo si prerežeme napoly a vložíme do misky s teplou vodou (voda nesmie byt ani horuca, ani studena. teplota musi byť taká aby ste si bez problémov namočili ruky) a rožky namáčame (nenechať plávať, len trochu vymočiť a vymačkať rukou).

2.)
Takto namočené rozky vložíme do novej suchej misky, pridáme 3-4 vajicka, trochu soli (podla chuti), trochu cierneho korenia, vegety a masti. Pokiaľ nemáte masť stačí pridať 2 lyžice oleja. Celú túto zmes treba poriadne premiesať rukami, aby neostavali hrudky (trosku hrudiek tam budete mat, ved su to rozky, ale nesmie byť zmes tvrda hrudkovita). Nezabudnut pocas pripravy vzdy tuto zmes ochutnať, ci netreba pridať este trosku soli alebo vegety.. potom už bude neskoro :-).

3.)
Takuto zmes vlozime do vymastenej janskej misy, celu zmes "vyťapkame" po dne misy a dáme do elektrickej trúby piecť na 180 stupnov a cca. 25-35 minut. Po 25minutach zacat kontrolovať, kôrka musi byt chrumkava, opecena, kludne to toho ďobnite vidličkou či je vnútro zmesy nelepivé.

Takúto plnku podávame napríklad ku kuraťu, alebo inému pečenému mäsku. Moja rodina túto plnku jedáva aj samostatne, nezávisle od toho, aké je hlavné jedlo :-). Zastudena alebo teple.. Rýchle, jednoduché.
<< Rybka | DOMÁCA PLNKA (príloha nielen k mäsu ale dá sa papať aj samostatne) | Bravčové rezance v horčicovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu