Miruška B. (miruška) ID 1104 |
|
mimibazar.sk/minik |
Oblasť: Žarnovica |
Telefon: 0907/485170 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.10.2005 |
Naposledy: 16.4.2024 18:30 |
Aktualizácia: 14.12.2022 8:00 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!
[ recept č. 45891 zo dňa 6.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
takže začíname...
do pekárničky si dáme ingrediencie:
330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom...
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :)
...prekladáme zo strán:)takto...
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút.....
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút....
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť....
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť....
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!!
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke...
Viera F. (veqa) ID 13798
chlebíček v podaní Majky....
Mária J. (ajka120) ID 80283
bochníček podľa Zuzanky
...
Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910
krásne sa podaril...
voňavý chlebík podľa Mirky.....
Miroslava B. (biabe) ID 10061
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete?
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto...
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka
Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
majka t. (amela) ID 46937 (20.2.2012, 11:35) |
už mám v pekárničke a skúsim piecť v rímskom hrnci. tak dúfam,že nebudem veľmi nadávať , |
ODPOVEDAŤ |
| Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (19.2.2012, 14:17) |
ja sa prave on pokusam, ale cesto som mala akesi riedke , uvidim aky bude ked sa upecie... |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava F. (MiriF) ID 203590 (19.2.2012, 9:12) |
vyskúšané,upecené,zjedené |
ODPOVEDAŤ |
eva n. (hildunka) ID 88511 (17.2.2012, 11:49) |
Ja som si ho vylepšila. Pridala som pochúťkovú smotanu, 1 PL octu a 50 g. kvásku a štipku prášku do pečiva. S kváskom navyše mám dobré skúsenosti. Dávam ho aj do mrazáku. Len sa trochu bojím pečenia. Ale musím byť optimistka. Dík sa recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (17.2.2012, 20:53) |
supeeeeer, výborný nápad s tou smotanou.. no ja so ho ani lepším predstaviť neviem.. najbližšie ale vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (mapko) ID 151363 (13.2.2012, 21:17) |
neviem ,či do rana zostane pustili sa do toho ako kobylky |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (17.2.2012, 17:05) |
supeeeeeeeeeeeeer.. tzn. že im chutíííííííííííí , výborne a mne nreostáva nič iné len |
ODPOVEDAŤ |
Marcela D. (Máca 49) ID 94329 (13.2.2012, 18:32) |
Chleba jsem také upekla a byl výbornej |
ODPOVEDAŤ |
| Dana R. (Danka.R) ID 24111, mimibazar.sk/dankar (12.2.2012, 21:39) |
výborný, len som dala na spodok rúry malý plech s vodou a potom som mala zo spodu chlieb akoby bez korky, tak na budúce nechám lepšie prepiecť, ale inak nemá chybu |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (12.2.2012, 20:57) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (11.2.2012, 21:34) |
Hlásim sa do klubu, chlebík je- vlastne bol výborný, ďakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (23.2.2012, 16:57) |
, ďakujem za milý komentár, teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| Jana B. (Jane B) ID 132643 (10.2.2012, 11:31) |
chlebík mám akurát v trúbe, trochu som ho vylepšila a do cesta som pridala opražené slnečnicové a tekvicové semienka - taký chlebík má u nás úspech... zatiaľ vyzerá dobre ani sa nerozteká a teším sa na výsledok, lebo už som vyskúšala rôzne recepty na domáce chleby, ale zatiaľ nemám žiadneho favorita... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 11:36) |
No tak to s tými slnečnicovými semienkami je len plus , určite pochutí, sama som zvedavá na reakcie u Vás doma |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana B. (Jane B) ID 132643 (13.2.2012, 8:16) |
Chlebík bol fantastický, merci za recept... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.2.2012, 17:43) |
Janka, ďakujem.... verím, že sa u Vás zaradil medzi top 5-ku.... som rada, že ste si pochutili |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (10.2.2012, 9:24) |
My sme doma asi antitalenti na chlebík iba raz sa nám podaril...včera som skúšala presne tento a vôbec nebol vo vnútri dopečený a z vrchu áno. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 9:55) |
Evka, v akej rúre si ho piekla...? ja mám elektrickú.... ak si robila presne podľa postupu, netuším, kde mohla byť chyba .. nesmúť.. treba len skúšať, nevzdávaj to |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (10.2.2012, 16:32) |
v elektrickej , idem ho dnes vyskúšať dúfam že sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (14.2.2012, 10:03) |
Takk ako Evulík, podaril sa tentokrát???? Dúfam, že ÁNO |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910, mimibazar.sk/zuzanakovacova (9.2.2012, 19:18) |
Miruš, ešte teplý http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849371 len ja nemám pekárničku, tak som si najprv dala napučať do vody droždie s cukrom.....a vymiesila ručne....a potom podľa postupu a je |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.2.2012, 19:55) |
Zuzankáááá tleskáááám, je krásny a jeho vôňu cítim až k nám.... |
ODPOVEDAŤ |
| marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (9.2.2012, 12:50) |
dnes urobeny,urcite sa aj zje ,zajtra peciem druhy ale ja som ho piekla sice v rure no v tej forme z domacej pekarnicky nech ma pekny tvar |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.2.2012, 9:56) |
Marianka, , teším sa, aj to, že bude reppete |
ODPOVEDAŤ |
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (9.2.2012, 10:00) |
Tak Miruska , pisem este raz, chlebik je dnes este lepsi ako vcera, mate pravdu, je to pan chlebik, uz som ich urobila dost , ale stale som hladala iny receptik lepsi, a tento vas je ten najlepsi |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava B. (biabe) ID 10061 (9.2.2012, 8:07) |
ja idem robiť zajtra...už sa teším |
ODPOVEDAŤ |
| | Miroslava B. (biabe) ID 10061 (10.2.2012, 18:54) |
Miruška...super receptík...krásne sa s cestom pracovalo...parááááda....chlebík je naozaj ľahučký ako pierko..chutí fantasticky ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | | Miroslava B. (biabe) ID 10061 (10.2.2012, 18:59) |
a poctivo som miesila v rukách |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.2.2012, 17:46) |
Miruš, fantasticky sa ti podaril... až se cítiť jeho vôňu.. hneď by som si zahryzla |
ODPOVEDAŤ |
| Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (9.2.2012, 7:53) |
Miruška,ty vieš aj slanú vodu opísať ako najlepšiu dobrotu chlebík je super,teším sa na ďalšie recepty |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (14.2.2012, 10:04) |
Aninka, moc-moc ďakujem, krásne sa to číta.. som rada, že aj "slaná voda" v mojom podaní dokáže nadchnúť |
ODPOVEDAŤ |
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (9.2.2012, 0:00) |
chlebik je naozaj mnamkovy. Robila som presne podla receptiku do bodky a vysiel takto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=849281 . Mirka Vy nam len dalej pridavajte taketo fajne receptiky |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (8.2.2012, 22:11) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana J. (Ambra) ID 12842 (8.2.2012, 21:54) |
pre tie, co sa im cesto rozteka...zemiaky su svine! ja som raz robila zemiakove sulance a pridala som este pol kila muky...cim viac som pridavala, tym viac redlo ak mate pekne zltucke zemiaky, malo by sa cesto podarit lepsie ako s tymi bielymi, miestami priesvitnymi zemiakmi co teraz predavaju v obchodoch (podla mna pre svine povodne urcene) |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (9.2.2012, 7:36) |
no áno, lebo tie zemiaky obsahujú veľa vody- sú to tie prvé zemiaky a tie zemiaky žltučké sú na uskladnenie- je to rozdelené - podľa varného typu |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.2.2012, 22:19) |
Ivanka, tak si ma pobavila... ale veru je na tom kus pravdy... svine té zemáke -ale veru nie všetky |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |