Miruška B. (miruška) ID 1104 |
|
mimibazar.sk/minik |
Oblasť: Žarnovica |
Telefon: 0907/485170 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.10.2005 |
Naposledy: 16.4.2024 18:30 |
Aktualizácia: 14.12.2022 8:00 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)
***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!
[ recept č. 45891 zo dňa 6.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
takže začíname...
do pekárničky si dáme ingrediencie:
330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom...
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :)
...prekladáme zo strán:)takto...
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút.....
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút....
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť....
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť....
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!!
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke...
Viera F. (veqa) ID 13798
chlebíček v podaní Majky....
Mária J. (ajka120) ID 80283
bochníček podľa Zuzanky
...
Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910
krásne sa podaril...
voňavý chlebík podľa Mirky.....
Miroslava B. (biabe) ID 10061
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete?
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto...
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka
Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.4.2012, 7:31) |
Ivetka, podaril sa krásny... , som rada, že ho robíte takmer každý deň.. a pravdu povediac ani sa nečudujem .... ďakujem za a milé komentáre , pekný deň a všetko dobre celej rodinke |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana S. (mojusko) ID 16178, mimibazar.sk/mojusko (20.4.2012, 20:18) |
tak a už je v rúre trochu ,,vylepšený o slnečnicu , no to som zvedavá |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (16.4.2012, 10:24) |
tak neodolala som achlebik sme piekli bol fantastickýýýý všetkym moc chutil a urcite ešte budeme robievať dala som pol na pol hladkˇu a spaldovu muku a tekvicne jadierka |
ODPOVEDAŤ |
Iveta G. (Timea505) ID 128086 (upravené 24.4.2012, 14:54) |
Vynikajúci.... |
ODPOVEDAŤ |
Iveta G. (Timea505) ID 128086 (27.3.2012, 18:33) |
ďakujem za výborný recept pečiem ho takmer každý deň,len sa mi ho ešte nepodarilo odfotiť ...dávam do neho aj opraženú slnečnicu a tiež ľanové semeno... |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (atair) ID 70294, mimibazar.sk/atair (17.3.2012, 20:43) |
ďakujem za skvelý receptík už dávno som chcela piecť chlebík ale nenašla som vhodný recept ale tento je mňamkový |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2012, 12:56) |
Ivanka, mockrát ďakujem za milý koment, ktoré veľmi potešil..., |
ODPOVEDAŤ |
| VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (17.3.2012, 20:27) |
Ďakujem za tento recept od dnes je to aj náš Pán chlebík |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2012, 12:55) |
Vladka, teším sa.... veľmi |
ODPOVEDAŤ |
| Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (11.3.2012, 22:58) |
Tak dnes som ho robila a skvele sa vydaril... Muž bol nadšený skutočne super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (16.4.2012, 18:47) |
moooc ďakujem za správičku... verím, že už bolo aj repete |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava W. (mirkine) ID 101948 (7.3.2012, 2:15) |
kolko minút sa potom pečie po tych 20min na 210st. a potom na tých 180st. čo sa má piecť ,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (7.3.2012, 11:31) |
Mirka... pečie sa kým nezhnedne.. cca ešte 17-20minút.... |
ODPOVEDAŤ |
lucia š. (steffelu) ID 75442 (1.3.2012, 20:54) |
chcem sa len spytat preco ten chlebik naupeciete rovno v pekarni? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.3.2012, 22:08) |
pretože to množstvo múky nie je vhodné na upečenie tohoto chleba.... cesto sa aj prekladá...robila som ho z menšej dávky aj v pekárni-teda piekla-ale nie je to ono.... prosto chlieb pečený v klasickej rúre je taký domácky... a nám podstatne viac chutí.... .. |
ODPOVEDAŤ |
| | lucia š. (steffelu) ID 75442 (2.3.2012, 16:00) |
oki tak ho teda vyskusame a upecieme v klas. rure.... |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (chrenoxka) ID 209142 (29.2.2012, 21:50) |
Výýýýborný, perfektne sa robilo s cestom a pridala som aj semienka. Ďakujem za recept. Geniálny chlebík!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.3.2012, 8:43) |
výborne teším sa, že s apodaril, a že recept obstál na výbornú aj vo vašej domácnosti |
ODPOVEDAŤ |
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (26.2.2012, 19:36) |
fantastickýýýý!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (Tamik) ID 14258, mimibazar.sk/tamik (26.2.2012, 19:02) |
Je uuuuuuplne super lepsi som nejedla a to som uz vyskusala veeeela receptikov.Dakujem za recept . |
ODPOVEDAŤ |
Katarina M. (fridus) ID 84692, mimibazar.sk/fridus (26.2.2012, 17:00) |
chlebík upečený, trošku som zmenila múku, dávala som hladkú+ celozrnnú , ale aj tak je chlebík nádherne mäkkučký, a samozrejme prudko jedlý , skvelý receptík, už budem piecť len tento, vďaka, Katka |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (26.2.2012, 20:35) |
Katuška, a ja zas ďakujem za krásne slová... som rada, že doma chutíííííí... a že bude aj repete |
ODPOVEDAŤ |
| Anna V. (hanicka78) ID 203116 (24.2.2012, 21:08) |
Mám v pláne ho upiecť zajtra,ak mi do toho nič nepríde..ale nemám doma olivový olej...bol by problém dať slnečnicový??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.2.2012, 20:36) |
Aninka, v mojom recepte je olivový, ale myslím, že slnečnicovým nič n epokazíte , držím palce, určite sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna V. (hanicka78) ID 203116 (25.2.2012, 20:59) |
tak chlebík upečený...je fantastický... Dala som tam slnečnicový a aj tak je super Kôrka mi trošku spadla,ale nevadí,to bolo mojou ´´robotou´´ Zajtra budú chlebík jesť aj moji rodičia a tí tvrdšiu kôrku nemôžu,tak som natrela chlebík vodou a kôrka je mäkkučká... ďakujem za receptík,určite ho nerobím naposledy.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.5.2012, 12:57) |
Ď A K U J E M za krásny komentár, som rada, že sa podaril a hlavne že chutí |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana M. (Theanavi) ID 77586, mimibazar.sk/theanavi (25.2.2012, 19:45) |
ja som dala slnečnicový a bol |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (24.2.2012, 19:40) |
Tak ma chytilo pečenie chleba, že skúšam všetky recepty Mirka, tento je naozaj "fantastikuš" a to som ani nedala varené zemiaky - nemám dobré skúsenosti s nimi... kedy som ich použila, vždy sa mi chlebík lepil na nôž piekla som z kila múky - 600 g hladkej, 200 g pšeničnej celozrnnej a 200 g ražnej celozrnnej... asi 600 ml vody. Chlebík sa krásne upiekol, bol ako medicinbal - ani som ho nemohla z rúry vybrať a tá chuť !!! Doteraz som sa v receptoch na chlebík vždy stretla len s múkou hladkou "obyčajnou" T650 a hladká špeciál bola "akože" koláčová ... no, človek sa učí celý život ... teraz už len špeciálku a k tomu vždy nejaké celozrnné - upečený mal 1800 g nepochopiteľné - z kila múky.... tak ešte poďakovanie za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka M. (markovicka) ID 232539 (5.8.2012, 19:18) |
paci sa mi, ze experimentujete aj s celozrnnou mukou. velka poklona! mozem sa prosim spytat, aky druh, resp. znacku muky pouzivate a od ktoreho vyrobcu? vopred dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (2.9.2012, 14:44) |
Ospravedlňujem sa, neskoro som zbadala komentík celozrnné múky kupujem bežne v Tescu alebo Kauflande - pšeničná múka celozrnná špeciál-stredná (Mlyn Pohronský Ruskov) ... ražná celozrnná múka Kuchenmeister a teraz som si nakúpila aj špaldovej celozrnnej (tiež Kuchenmeister) je v akcii 1,09 E ... ináč stojí aj 1,59 , takže to je rozdiel ... celý chlebík z kila múky váži tých 1700 - 1800 gramov a nestojí ma ani 1 euro... po upečení ho rozdelím na tri alebo štyri diely a zmrazím, aby bol stále čerstvý .... no dúfam, že raz dám aj foto pozdravujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (2.9.2012, 14:43) |
. |
ODPOVEDAŤ |
Beáta J. (beata1245) ID 101354 (24.2.2012, 10:28) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana M. (Theanavi) ID 77586, mimibazar.sk/theanavi (23.2.2012, 16:36) |
chlebík je super,dnes som robila,je mňamky,detičky si pochutnali |
ODPOVEDAŤ |
Adri M. (adri2870) ID 127397 (21.2.2012, 18:50) |
majka t/amela/, zaujímalo by ma,či sa ti v rímskom hrnci vydaril,mne totižto veľmi nie a musela som ho piecť cca 1 a pol.hod.zjesť sa zjedol, bol chutný, len nebol až taký nadýchaný.. |
ODPOVEDAŤ |
| majka t. (amela) ID 46937 (24.2.2012, 19:53) |
No vydaril,len ho nabudúce budem dlhšie piecť.Trochu mi spadol,lebo som bola zvedavá a skôr som odkryla .Tiež som ho piekla vyše hodiny. |
ODPOVEDAŤ |
| Lívia K. (moggy) ID 29850, mimibazar.sk/moggy (20.2.2012, 11:37) |
Ja som robila tento chlebik pred 4 dnami, a klasicky v rukach cesto sa miesi velmi dobre a zachvilku bolo. Na plechu pocas pecenia este krasne nakysol a mysleli sme ze ho nezjeme.. Este ten vecer mlady zbastil stvrtku chodil nan ako na maskrtu a za 2 dni bolo po nom a to sme len dvaja. Chlebik je vonavy makkucky a naozaj dlho vydrzi. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (23.2.2012, 16:47) |
Livka, toto ma naozaj veeeeeeeľmi tešíííííííí su p er, verím, že čoskorío bude repete |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lívia K. (moggy) ID 29850, mimibazar.sk/moggy (23.2.2012, 19:38) |
bol vyborny, predvcerom som ho robila aj s celkozrnnou mukou pol na pol ale to uz tak nevykyslo a nevydrzal tak dlho cersty.. ale spravila som tousty a zajtra bude vo vajicku.. Ale Vas original nema chybu mlady uz iny chlieb ani nechce |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 117 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |