. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku - RECEPT 45534

Tomas K. (mracesk) ID 211869
.
Oblasť: Štúrovo
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.8.2011
Naposledy: 27.3.2016 14:54
Aktualizácia: 29.10.2011 16:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku


[ recept č. 45534 zo dňa  ]


Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku


POTREBNÉ PRÍSADY

na rybu: 1kg morskej štuky, 1/2 l mlieka, 4-7 strúčikov cesnaku (ja som dal 7 - boli zo záhrady a také menšie), 2 čaj.lyž. soli. Na cestíčko: 200g múky (hladká alebo polohrubá), 1-2 čaj.lyž. soli, 1 čaj.lyž. ml.červenej papriky, 1/2 čaj.lyž. ml.čier.k., 2 vajička, 2dcl mlieka alebo 2dcl piva ,-)

POSTUP PRÍPRAVY

podelím sa s vami o recept ktorý je veľmi populárny a obľúbený počas sezóny na Balatóne. tam to vtedy pečú na každom kroku :-)
morskú šťuku dostať v hypermarketoch mrazenú, vypitvanú, bez hlavy, chvosta a plutiev. k príprave len toľko že ak sú ryby väčšie tak ich priečne rozrežeme na také akurát porcie. recept sa samozrejme hodí aj na iné ryby (treska, pstruh, pangas...).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


väčšina ingrediencií


tajomstvo celeho receptu spočíva v tomto bode :-) cesnak roztlačíme do mlieka a pridáme soľ. Ja som to riešil tak že som tie strúčiky cesnaku aj soľ dal do mlieka a tyčovým mixérom rozmixoval :-) kúsky rýb vložíme do ochuteného mlieka a dáme odstáť na noc do chladničky - kľudne sa dá aj tak že ešte nerozmrazené ryby dáme do toho mlieka nech v tom cez noc rozmrznú.


pripravíme si cestíčko z uvedených ingrediencií. tu je na vás či použijete mlieko alebo pivo... oboje je super ,-) na obrázku som robil cestíčko z polovičného množstva - najlepšie je upiecť len toľko koľko sa zje - čerstvo upečené chutí samozrejme najlepšie


cestíčko by sa malo takto nejako zadariť - toto konkretne je s pivom :-)


ryby vyberieme z mliečneho kúpeľa, osušíme papierovou utierkou, vyzvŕtame v cestičku, nadbytok necháme odkvapkať a vložíme do horúceho oleja piecť. ja ma el.sporák stupnica do 6, piekol som na 4-ke. sem-tam otočíme a pečieme do zlatohneda. u mňa to bolo asi 15 minút.


keď sú upečené, tak ich vložíme do misy ktorú sme vystlali papierovými utierkami - aby odsali nadbytočný olej.


tak a už to len zjesť. príloha zemiakové pyré, zemiaky na masle, ale stačí aj čerstvý chlieb. a samozrejme čalamáda alebo iné kyselé.


keď som vypiekol všetky ryby, ostalo mi ešte z toho cestíčka. rozmýšľal so čo s ním - tak som doň nastrúhal 2 zemiaky a 2 strúčiky cesnaku, pridal trocha majoránu a vyrobil pár placiek (su trocha tmavsie z tej ml.papriky)... a rozšíril prílohu na tanieri :-) uff.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Sviečková z bravčového karé | Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku | Raňajky/desiata kuracia pečeň >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:30)
[A]
ODPOVEDAŤ
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:28)
[A
oooooooooooooooooooooooooooooooo
ODPOVEDAŤ
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:28)
[A
oooooooooooooooooooooooooooooooo
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (4.5.2012, 8:42)
perfektné (clamp), výborná inšpirácia (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (3.5.2012, 22:25)
receptík výborný a kuchár šikovný... (Y)
ODPOVEDAŤ
Tomas K. (mracesk) ID 211869 (8.5.2012, 2:24)
:-p dakujeeem :-)
ODPOVEDAŤ
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (3.5.2012, 22:13)
Jój, práve som vyhladla. Takéto ja môžem. Vyzerá to mňam a pridávam k obľúbeným.
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (14.2.2012, 11:05)
Pan Tomas perfektneeeeeeeeeeeeee (clamp) vcera sme vdaka receptu od vas mali uzasnu veceru. hake bol stavnaty a jemnucky no neskutocna dobrota :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (grepka205) ID 211003 (24.1.2012, 15:49)
jejda skvelé, hakov milujem, isto vyskúšam |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu