končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYBY A DARY MORA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku[ recept č. 45534 zo dňa 22.1.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY na rybu: 1kg morskej štuky, 1/2 l mlieka, 4-7 strúčikov cesnaku (ja som dal 7 - boli zo záhrady a také menšie), 2 čaj.lyž. soli. Na cestíčko: 200g múky (hladká alebo polohrubá), 1-2 čaj.lyž. soli, 1 čaj.lyž. ml.červenej papriky, 1/2 čaj.lyž. ml.čier.k., 2 vajička, 2dcl mlieka alebo 2dcl piva ,-) POSTUP PRÍPRAVY podelím sa s vami o recept ktorý je veľmi populárny a obľúbený počas sezóny na Balatóne. tam to vtedy pečú na každom kroku :-) morskú šťuku dostať v hypermarketoch mrazenú, vypitvanú, bez hlavy, chvosta a plutiev. k príprave len toľko že ak sú ryby väčšie tak ich priečne rozrežeme na také akurát porcie. recept sa samozrejme hodí aj na iné ryby (treska, pstruh, pangas...). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI väčšina ingrediencií tajomstvo celeho receptu spočíva v tomto bode :-) cesnak roztlačíme do mlieka a pridáme soľ. Ja som to riešil tak že som tie strúčiky cesnaku aj soľ dal do mlieka a tyčovým mixérom rozmixoval :-) kúsky rýb vložíme do ochuteného mlieka a dáme odstáť na noc do chladničky - kľudne sa dá aj tak že ešte nerozmrazené ryby dáme do toho mlieka nech v tom cez noc rozmrznú. pripravíme si cestíčko z uvedených ingrediencií. tu je na vás či použijete mlieko alebo pivo... oboje je super ,-) na obrázku som robil cestíčko z polovičného množstva - najlepšie je upiecť len toľko koľko sa zje - čerstvo upečené chutí samozrejme najlepšie cestíčko by sa malo takto nejako zadariť - toto konkretne je s pivom :-) ryby vyberieme z mliečneho kúpeľa, osušíme papierovou utierkou, vyzvŕtame v cestičku, nadbytok necháme odkvapkať a vložíme do horúceho oleja piecť. ja ma el.sporák stupnica do 6, piekol som na 4-ke. sem-tam otočíme a pečieme do zlatohneda. u mňa to bolo asi 15 minút. keď sú upečené, tak ich vložíme do misy ktorú sme vystlali papierovými utierkami - aby odsali nadbytočný olej. tak a už to len zjesť. príloha zemiakové pyré, zemiaky na masle, ale stačí aj čerstvý chlieb. a samozrejme čalamáda alebo iné kyselé. keď som vypiekol všetky ryby, ostalo mi ešte z toho cestíčka. rozmýšľal so čo s ním - tak som doň nastrúhal 2 zemiaky a 2 strúčiky cesnaku, pridal trocha majoránu a vyrobil pár placiek (su trocha tmavsie z tej ml.papriky)... a rozšíril prílohu na tanieri :-) uff. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:30) |
ODPOVEDAŤ |
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:28) |
[A oooooooooooooooooooooooooooooooo |
ODPOVEDAŤ |
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:28) |
[A oooooooooooooooooooooooooooooooo |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (4.5.2012, 8:42) |
perfektné , výborná inšpirácia |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (3.5.2012, 22:25) | |
receptík výborný a kuchár šikovný... | |
ODPOVEDAŤ |
Tomas K. (mracesk) ID 211869 (8.5.2012, 2:24) | ||
dakujeeem | ||
ODPOVEDAŤ |
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (3.5.2012, 22:13) |
Jój, práve som vyhladla. Takéto ja môžem. Vyzerá to mňam a pridávam k obľúbeným. |
ODPOVEDAŤ |
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (14.2.2012, 11:05) | |
Pan Tomas perfektneeeeeeeeeeeeee vcera sme vdaka receptu od vas mali uzasnu veceru. hake bol stavnaty a jemnucky no neskutocna dobrota | |
ODPOVEDAŤ |
Miriam P. (grepka205) ID 211003 (24.1.2012, 15:49) |
jejda skvelé, hakov milujem, isto vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |