
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lucia C. (luccianna) ID 227891 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Pečienkové žemličky[ recept č. 45332 zo dňa 13.1.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 lyžica smotany na šľahanie, 1 veľký varený zemiak, soľ, 1/2 hrnčeka mlieka, 2 lyžičky kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 1 lyžica oleja, žĺtok na potretie, sezam na posypanie, 12 kuracích pečení, 12 plátkov slaniny, olej na opekanie, tuk na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuraciu pečeň umyjeme v studenej vode, osušíme a zabalíme do plátkov slaniny. Na panvici rozpálime olej a pečienky opečieme zo všetkých strán. Vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. (10 minút) 2. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme do misy, urobíme v nej jamku, do ktorej nalejeme kvások a pridáme postrúhaný zemiak, soľ, olej a smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu prikryté na teplom mieste kysnúť. (10 minút) 3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a pohárom z neho povykrajujeme 12 koliesok. Na každé koliesko položíme jednu pečeň, ktorú zabalíme do cesta, a spodok dobre spojíme. Formu na mafiny vymažeme tukom a žemličky do nej pokladieme spojom nadol. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme 20 až 25 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. (10 minút) Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 – 4 |