. .. .. .. .. .. .
. .

Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou - RECEPT 45176

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou


[ recept č. 45176 zo dňa  ]


Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu.
3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky.
4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme.
5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate.

OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


- vnútro lososovej peny je delikátne a veľmi jemné, pripomína mi moju obľúbenú rybičkovú nátierku (ešte za škôlkárskych čias) v krémovej nadýchanej forme - omáčka (nie je na obr.) sa výzorom aj chuťovo podobá na grécke tzatziki



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Nepečená vianočná svieca | Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou | Kakaové Amaretti sušienky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (5.1.2012, 15:34)
hneď si ju uložím a vyskúšam k nejakým najbližším oslavám (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (5.1.2012, 22:58)
Kati, bude mi cťou (hello)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (5.1.2012, 12:38)
uou tak toto spravím na Velku Noc!!!!! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (5.1.2012, 22:55)
držím palčeky (L) len pár rád ešte odo mňa - ak ju budeš robiť do bábovkárne, tak vystli nielen vonkajší obvod, ale aj ten vnútorný panel, lebo inak ju zťažka vyklopíš... rob ju min. 2 dni pred servírovaním, aby po vychladení a vyklopení ešte mohla pena dôjsť dakde na tácke v chlade, keďže ihneď po stuhnutí ešte nie je celkom "užratá"... taktiež podotýkam, že ju treba celú (aj reznú plochu) dobre poprikrývať potravinovou fóliou, aby neobschla... a do tretice ju odporúčam pokvapkať pred servírovaním trochou šťavy z citróna....tak nech sa vydarí (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (6.1.2012, 18:21)
díííík (F)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (7.1.2012, 14:09)
za máličko (L)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (4.1.2012, 12:24)
Vyzerá neskutočne lákavo. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (4.1.2012, 19:13)
Ďakujem Miladka, veruže máš pravdu (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu