. .. .. .. .. .. .
. .

Nepečená vianočná svieca - RECEPT 45019

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Nepečená vianočná svieca


[ recept č. 45019 zo dňa  ]


Nepečená vianočná svieca


POTREBNÉ PRÍSADY

TELO SVIEČKY: 360 g pomletých detských piškót, 450 g prášk. cukru, 45 g kakaa, 30 g vanil. cukru, 150 g mletých orechov, 350 g zmäknutého masla, 6-8 PL mlieka +++ KRÉM: 200 g g masla, 2 menšie žĺtky, 90 g prášk. cukru, 3 PL likéru alebo rumu +++ cca 220 g detských piškót na spodok sviečok +++ 1, 5 balenia mandlí ako "plameňov" sviečok

POSTUP PRÍPRAVY

1. Telo: Piškóty zmiešame s preosiatym prášk. cukrom a kakaom. Pridáme van. cukor a orechy a spolu s pokrájaným maslom a mliekom vymiesime na nelepivú hmotu, ktorú zabalíme do mikroténu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
2. Krém: Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a preosiatym cukrom a za stáleho miešania pridávame likér.
3. Z odpočinutého cesta si potom odoberáme malé kúsky, ktoré vtláčame do formičiek na úliky (tie sme predtým zvnútra vystlali mikroténom). Do stredu naplnenej formičky vyhĺbime opakom varešky jamku, ktorú naplníme krémom, priklopíme detskou piškótou (rovná strana piškóty má byť vonku, inak nebude sviečka stabilne stáť) a za pomoci mikroténu ľahko vyklopíme takmer hotovú sviečku. Necháme cez noc postáť na chlade.
4. Na druhý deň si mandle vhodíme do vriacej vody na 50 sekúnd, potom ich vyberieme, necháme pár sekúnd chladnúť a nechtami ich opatrne ošúpeme. Takých 15 minút necháme mandle voľne vysušiť v teple na tácke a potom ich širšou stranou dobre hlboko pozapichujeme na vrch sviečok a okraje jemne pritlačíme o mandľu.
5. Kto chce, môže zo zvyšného bielka vyšľahaného so 120 g preosiateho prášk. cukru urobiť polevu, ktorou sviecu po bokoch ozdobí na znak topiaceho sa "vosku". Ja som to už ale nerobila, bolo to dosť sladké aj bez tejto polevy.

- z 1 dávky vyjde asi 76 malých úlikov - sviečok
- ako krém na plnenie som nakoniec použila zmes v štýle "čo dom dal" : 1 čokoládové Pikao, veľa škor. cukru, slivkového džemu a mletých orechov, trochu z alkoholu, granka a kakaa
- na spodok môžte dávať aj okrúhle medovníčky zodpovedajúceho priemeru k formičke - chutia ešte lepšie a sú aj jemnejšie než obyčajné piškóty
<< Kokosové bonbóny | Nepečená vianočná svieca | Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.12.2011, 11:02)
Jani, sú super... (Y) (Y) (Y)... (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (23.12.2011, 10:40)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.12.2011, 6:20)
máš ich krásne, určite aj chutné (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.12.2011, 19:21)
veru chutia podobne ako srnčí chrbát :-) ak môžeš Ivi, tak ich vyskúšaj (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu