
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Bezlepkový chlieb[ recept č. 45097 zo dňa 29.12.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY * 0,5 kg Mix B alebo kombinácia Promix CH, FORTE a UNI * ½ kocky kvasníc alebo 1 balenie sušeného drožďia * 1 PL oleja * 1 PL vínneho octu * 1 ČL soli * 1 PL cukru * 5 dcl vody * semienka (slnečnicové ,ľanové) * 1 varený zemiak POSTUP PRÍPRAVY Do väčšej nádoby nalejeme 1 dcl vlažnej vody, do ktorej pridáme kvasnice, cukor a štipku múky. Spravíme kvások, do ktorého pridáme 4 dcl vlažnej vody, ocot, olej, soľ a semiačka podľa uváženia a pridáme zvyšok múky, rozdrvíme varený zemiak a zmiešame dokopy. Cesto necháme 10-15 min kysnúť zakryté utierkou. Po nakysnutí vložíme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 1hod. na 240 °C.Recept je dobrý aj na pečenie v automatickej pekárni. Doba pečenia je tiež 1 hodina.Cesto môžete použiť aj na pečenie pečiva a bagiet.Dobrú chuť! |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (26.1.2012, 21:36) |
ahojte, prosim poradite mi ake su kvalitne muky na bezlepkovy chlieb a pecivo, na palacinky , halusky. zacinam varit pre moju 5,5 rocnu dcerku, tak sa snazim zorientovat v surovinach ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (29.1.2012, 16:17) |
Ahoj, aj sa som dlho bojovala s rôznymi múkami a nič sa mi nedarilo. Asi 2 roky pečiem iba zo Schär Mix B. Tá je super. Len z nej sa mi rožky podaria su skvelé a hlavne jedlé. Dcérka mi kupovaný chlieb nechcela. Vyskúšaj recept moje dobré rožky na tejto stránke s fotopostupom. Na nete je veľa receptov a skúseností,nechaj sa inšpirovať. Cestoviny nám chutia od Sam Mills Pasta doro a sú kukuričné. Majú mnoho druhov. Držím palce. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (28.1.2012, 11:45) |
palacinky sme robili akurat vcera z muky MIX C.na pol litra mlieka islo 220g hl. muky....tu som nahradila mukou MIX C.nabuduce tam dame 200 g muky aj menej,pretoze cesto bolo huste,tak sme prilievali vodu,ale boli vynikajuce,vobec to nie je rozpoznatelne od normalnych.boli taketo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (28.1.2012, 11:07) |
dobry den Gabika.ja pouzivam muky od talianskeho vyrobcu Schar.aj cestoviny chutia najlepsie z tejto firmy...su nerozpoznatelne od normalnych. ![]() mozte si muky davat predpisovat na recept. ![]() dalej na trhu je dostat muku MANTLER-bezlepkova a bezlaktozova muka-ale chlieb mi nechuti z tejto muky.treba vyskusat,tiez ju vam mozu predpisat na recept. http://www.novalim.sk/ -aj tato firma ma muky,cestoviny,cestoviny do polievky.struhanku,krupicu ![]() vela veci maju aj v BIO obchodoch ![]() uz ste skusali nejake muky? Nika |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (28.1.2012, 21:35) | |
pekny vecer NIka, velmi pekne dakujem za odpoved. SKusala som zatial od Novalimu a potom taku madarsku z bezlepkoveho obchodu. Z tej som dnes piekla prvy chlebik, som zvedava aky bude. Od novalimu som robila halusky a kolacik - roladu, ta bola vyborna, jedla ju cela rodina Dcerke velmi nechuti kupovany chlebik, tak chcem skusit doma ci nebude lepsi....od Scharu jej chutia take sladke tzemlicky a sladkosti.... tak uvidime, budem skusat a testovat, zatial najtiazsie si zvykame na chlebik a pecivo. ak ma este nieco napadne, ohlasim sa .dakujem |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (29.1.2012, 14:17) | ||
za malo,kludne sa ozvite ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |