. .. .. .. .. .. .
. .

Nepečená vianočná svieca - RECEPT 45019

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Nepečená vianočná svieca


[ recept č. 45019 zo dňa  ]


Nepečená vianočná svieca


POTREBNÉ PRÍSADY

TELO SVIEČKY: 360 g pomletých detských piškót, 450 g prášk. cukru, 45 g kakaa, 30 g vanil. cukru, 150 g mletých orechov, 350 g zmäknutého masla, 6-8 PL mlieka +++ KRÉM: 200 g g masla, 2 menšie žĺtky, 90 g prášk. cukru, 3 PL likéru alebo rumu +++ cca 220 g detských piškót na spodok sviečok +++ 1, 5 balenia mandlí ako "plameňov" sviečok

POSTUP PRÍPRAVY

1. Telo: Piškóty zmiešame s preosiatym prášk. cukrom a kakaom. Pridáme van. cukor a orechy a spolu s pokrájaným maslom a mliekom vymiesime na nelepivú hmotu, ktorú zabalíme do mikroténu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
2. Krém: Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a preosiatym cukrom a za stáleho miešania pridávame likér.
3. Z odpočinutého cesta si potom odoberáme malé kúsky, ktoré vtláčame do formičiek na úliky (tie sme predtým zvnútra vystlali mikroténom). Do stredu naplnenej formičky vyhĺbime opakom varešky jamku, ktorú naplníme krémom, priklopíme detskou piškótou (rovná strana piškóty má byť vonku, inak nebude sviečka stabilne stáť) a za pomoci mikroténu ľahko vyklopíme takmer hotovú sviečku. Necháme cez noc postáť na chlade.
4. Na druhý deň si mandle vhodíme do vriacej vody na 50 sekúnd, potom ich vyberieme, necháme pár sekúnd chladnúť a nechtami ich opatrne ošúpeme. Takých 15 minút necháme mandle voľne vysušiť v teple na tácke a potom ich širšou stranou dobre hlboko pozapichujeme na vrch sviečok a okraje jemne pritlačíme o mandľu.
5. Kto chce, môže zo zvyšného bielka vyšľahaného so 120 g preosiateho prášk. cukru urobiť polevu, ktorou sviecu po bokoch ozdobí na znak topiaceho sa "vosku". Ja som to už ale nerobila, bolo to dosť sladké aj bez tejto polevy.

- z 1 dávky vyjde asi 76 malých úlikov - sviečok
- ako krém na plnenie som nakoniec použila zmes v štýle "čo dom dal" : 1 čokoládové Pikao, veľa škor. cukru, slivkového džemu a mletých orechov, trochu z alkoholu, granka a kakaa
- na spodok môžte dávať aj okrúhle medovníčky zodpovedajúceho priemeru k formičke - chutia ešte lepšie a sú aj jemnejšie než obyčajné piškóty
<< super nápad | Nepečená vianočná svieca | zdravé guľky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.12.2011, 11:02)
Jani, sú super... (Y) (Y) (Y)... (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (23.12.2011, 10:40)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.12.2011, 6:20)
máš ich krásne, určite aj chutné (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.12.2011, 19:21)
veru chutia podobne ako srnčí chrbát :-) ak môžeš Ivi, tak ich vyskúšaj (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu