. .. .. .. .. .. .
. .

Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom - RECEPT 44141

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 18948 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 298 návštěvníkov)


Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom


[ recept č. 44141 zo dňa  ]


Môj recept na  mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu /  * s fotopostupom


POTREBNÉ PRÍSADY

Kedže zaručených receptov na medovníčky stale mäkke je viac ako dosť, rozhodla som sa pridať aj ten svoj po včerajšom pokuse urobit medovničky podla velmi oblubeneho receptu z MMB ,ktore nakoniec sice velmi mäkke boli,ale asi nebolo počitane s tým,že medovniky vydržia aj na druhy den a dnes su žial tvrde ako kamene .Takže končim experimentovanie s cudzími receptami a prikladam svoj, s ktroým som roky spokojná a medovniky su mäkke aj o mesiac ,nielen ked sa vyberu z rúry . po mesiaci,čo mam recept na MMB som velmi poctena vašími reakciami a velmi ma teši,že ste v 99% s medovničkov nadšene a všetkým chutia - a hlavne,že su fakt mäkké :) ZARUCENE

POSTUP PRÍPRAVY

Na jednu velku dávku ( cez 10 plechov u mňa ) potrebujeme :

* 1 kg hladkej muky ( 00 extra špeci :) ALEBO pouzit bezlepkovumuku PROMIX PK z Novalimu
* 2 lyžičky sody bikarbony
* 1-2 lyžičky škorice ( kludne môžte pridať aj pernikove korenie )
* 1 smetol ( 250g) - Hera,Palmarin ...
* 300 g práškoveho cukru ( kto ma rad sladšie, môže cukru pridat trošku viac )
* 300g medu
* 2 dcl mlieka ( po vašich reakciach navrhujem liat postupne pomaly mlieko - niektorým stačilo 1dcl a medovničky boli super)
* 3 vajcia

+ veľký sáčok na uskladnenie perníčkov :)




*** kto chce len polovičnu davku,sak si všetko rozdeli na polovicu a ja som zvykla dat 2 mensie vajička na polovičnu davku )

POSTUP:
V hrnci roztopime smetol , med a cukor , ked to zavrie - odstavime. ja do toho hned vlejem 2 dcl mlieka a pomiešam , potom zmes vlejeme to do misky ,v ktorej sme si pomiešali muku ,škoricu a soda a do nie horucej zmesy dame 3 vajička . Vypracujeme cesto a dame odležat do chladu na 2 hodiny .

Ak je cesto velmi riedke ,dosypte muky podla potreby :) alebo dajte podla potreby a hustoty menej mliečka - niekomu staci 1 - 1,5 ml ,lebo sa zlaknu riedkeho cesta,ale cesto riedšie musi byt,stuhne v chladničke


Plech mastim olejom , cesto valkam do hrubky cca 0,5cm a ničim ho ja osobne nemastim , nemam rada leskle medovničky

Pečiem vo vyhriatej rure pri cca 160 - 180 st.C podla oka , aby sa nepripalili


Hotove medovniky skladujem vo velkom igelitovom sačku , kedže vam z toho vyjde okolo 9- 10 plechov

♥♥♥ pridavam fotopostup,kedy som medovniky robila presne podla receptu s 2 ml mlieka a 1kg muky

Nech Vám chutia , Denisa


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

slovenský medik od včelara a zvysok -co akcia dala :)
med + Hera + cukor miešame a nechame zovriet , po zovreni odstavime . Ja som do toho hned po zovreti a odstaveni dala aj mlieko ( a priznam sa,dala som cukor krystalovy a nič sa nestalo ,medovniky su rovnake ako s praskovym )
muka + soda + skorica a korenie pernikove spolu dobre premiešame
muka hladka 00 extra špecial :)
zmes ,ktora nam zovrela vlejeme do misky,kde sme pomiesali muku s koreninami
premiešame
ked nieje vyslovene horuca tak tam dame ešte 3 vajička a miesame ...
hotovo - cesto ma byt riedšie . Ja som schvalne dala 2 dcl mlieka,aby ste videli,že to nieje vela . ked to mame premiesane,odlozime do chladničky aspon na 2 hodiny ( v chladničke cesto stuhne a nebude riedke ) . moje lezalo asi 6 hodin,piekla som až večer
po odstati v chladničke cesto takto samo vypadlo z misky,nikde sa nelepilo, hned sme aj koštovali a bolo mňam ..
dokaz,ze pekne stuhlo - rozdelila som si ho na 4 casti a hned valkala,už som ho nijak nemiesila na doske ,muky som pouzila už iba minimum na pomucenie dosky
valkame na 0,5 cm a vykrajujeme ...
ukladame na poolejovany plech , ukladame,dame do rury ... pecieme pri 150 - 180 st .. sledujeme,neodchadzame od rury lebo je to rýchlofka :) ....
medovníčky 2015
2015
2015
a tu mame bezlepkove medovníčky potrete vajíckom od kamaratky Olinky , pri pečeni pomahal aj maly Marko :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Stuzkova | Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom | mini torticky na stuzkovu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 161 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
zuzana m. (dussi) ID 69097, mimibazar.sk/dussi (19.12.2011, 22:44)
Pani Denisa, chcem vám poďakovať za vašu námahu ( ani neviete akú záslužnú prácu ste urobili ), konečne po dlhoročnom hľadaní mám perníky na Vianoce jedlé a aj chutné. Neverila som, že existuje recept na mäkké perníky, robila som presne podľa receptu, ale z polovičnej dávky. Teraz ľutujem, lebo sú fantastické (Y) (Y) (Y) (Y) Ešte raz ďakujem za recept a podrobný popis s obrázkami (L) Prajem krásne Vianoce (banky)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (20.12.2011, 6:59)
dakujem !!!!! krasne sviatky (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Dáša J. (dadatn) ID 67422 (19.12.2011, 18:43)
Ďakujem za úžasný recept na mäkké medovníčky. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (20.12.2011, 12:15)
(Y) (stromecek) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (18.12.2011, 19:45)
super receptik |:o) |:o) |:o) dnes som piekla...su mnaaaaamkoveeeeee (zajic) (zajic) (zajic) (C) a mam ich za vagon...fuuuha :-) :-) :-) vianoce mozu prist (banky) (andel) (banky) (andel) (kolednici) ,-) pekne vianoce vsetkym (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (*emica*) ID 115925 (18.12.2011, 16:53)
|:o) |:o)Dnes som piekla peníčky podľa tohto receptu a sú mňamkové a mäkké,aj keď som nič nevarila, iba som zmiesila všetky potrebné suroviny a dala len 1dcl mlieka. Ďakujem za receptík (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (dussi) ID 69097, mimibazar.sk/dussi (18.12.2011, 16:44)
A dámy, čo ste už napiekli podľa tohto receptu, povedzte prosím, sú perníky mäkké?????? Ďakujem (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (18.12.2011, 18:01)
stači si pozriet tých 5-6 stran,asi okrem 1 pripadu su mäkke všetkyx a okrem iných 2 sa vydarili všetkým
ODPOVEDAŤ
JANA S. (BEZKA) ID 23482 (18.12.2011, 11:02)
(Y) (Y) (Y)Perníčky som piekla podla vášho receptíku dala som ,len 1dcl.mliečka a su bombové (jezisek)musela som ich pred mojimi (Z) (X)schovat ,-)lebo sa do nich hned pustili (smich)dakujem za super receptík (L) (K) (L)a prajem krásne sviatky (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Petra N. (pepap) ID 79566 (17.12.2011, 21:39)
Ja som ich akurát dorobila su fantastické, nadychane a makucke len ma zaskocilo zarabanie cesto prve sa mi najprv zgrclo myslela som že ho vyhodim von oknom ,tak som zamiesila druhé len som v druhom prípade počkala kým trocha vychladne maslo s cukrom a medom /nedala som to do muky horúce/ a potom som hneď primiesala vajcia. Kým som druhe dorobila /tiež bolo redsie ale nie zgrcnute/ to prve cesto jemne povolilo tak som ich obe dala do chladničke. Po 2 hodinách boli cesta obe super, nechápem síce ako sa vôbec mohlo spojiť po tom ako vyzeralo predtým ale týmto pádom som pól dna robila len medovnicky z 2 kg muky *-)
Pre info použila som palmarin a extra hladku muku a asi 1,5 dcl mlieka
Odporúčam nepridavat veľa muky, cesto je naozaj redsie vôbec som ho nemala spojené, po hodine v chlade som ho prelozila do folie a nechala opäť odstat.
Prajem krásne pecenie
Petra
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (17.12.2011, 23:14)
jaj,tak to je parada,tolko medovnikov !!! ja som dala mlieko do medu s cukroma herou ,tympadom to bolo trochu chladnešie a to vliala do muky ,nakoniec 3 vajcia a nezgrclo sa mi (H)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (17.12.2011, 20:47)
Pani Deniska, ja som tiez robila z 2 dcl mlieka nedala som menej robila som presne podla receptu, to cesticko je redsie ale po odstati krasne stuhne!!! tak sa toho netreba bat. a valkalo sa mi normalne a to napuchnutie, myslim ze sa mohlo stat z toho ked sa tie medovnicky vykrajovali hrubsie, alebo niekedy ani medik ani mliecko nestoji za nic, ja som sa este chcela opytat ci Ste nepoculi nieco o pridavani slivkoveho lekvaru do medovnikov, minule to spominali v telke? Inak zas idem robit tieto Vase, minule som skusala presne totozny recept ale neslo tam mliecko, musim povedat ze najskor boli makke ale na treti den sa drobili a boli suche , tak uz len Vas receptik!
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (17.12.2011, 23:10)
niessom dobra cukrakrka,mam trubu an rozpadnutie,tak aj tak sa cudujem,ze mi tie medovniky vysli vyborne . o tom lekvare som nepocula , ale sak treba skusit,zaludok nema oči :)
ODPOVEDAŤ
Erika G. (emode) ID 66125, mimibazar.sk/emode (17.12.2011, 16:07)
Ahoj,
mne sa stalo to iste, co tu negativnym ohlasom :-( som sklamana, lebo som isla naozaj preste podla postupu, v niecom tam bude problem, a zlosti ma, ze neviem v com ... prvu varku som pokazila kvoli mlieku, spravila som nanovo a urobilo sa presne to, co popisovali baby ... hned sa scvrkavali, cesto nie a nie vyvalkat a narastli strasne, su take neforemne ... tiez uz peciem niekolko rokov, ale toto som ani v zaciatkoch nemala (box) jest sa daju, tak sa s tym musim zmierit :-| velmi rozmyslam, cim to moze byt, mozno tym, ze sa to varilo, muku som dala kvalitnu, jednu z tych najlepsich, med bol tekuty, preto som hned nedavala mlieko ... no netusim ...
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (17.12.2011, 20:34)
no teda nechapem,ja som robila kvoli "vam" všetkým presne podla toho predvčerom, celu davku s 2dcl muky - všetko zovrelo (dokonca som dala krystalovy cukor ) , pridala mlieko, pomiešala ,dala do muky,v ktorej som pomiešlala korenie a sodu , cele to miešala,trepla do toho 3 vajcia,premiešala a sice to bolo riedšie,dala som to do ladničky asi na 6 hodin a večer som to len vykotila na dosku, prerezala na 4 casti cesto a valkala. neboli ani velke,ani neviem ake - a su asi najmekšie ake sa mi kedy podarili. všetko mam pofotene,ale musim to zmenšit a hodim tu fotky.

ale je pravda,že sa mi po minule roky asi raz stalo to,ze cesto sa vracalo ako zuvacka nazad ,ale neviem či som ho vtedy vela nemiesila ešte na doske ,ked bolo odstate ,,, neviem . každopadne ma to mrzi
ODPOVEDAŤ
Erika G. (emode) ID 66125, mimibazar.sk/emode (19.12.2011, 13:36)
Deniska, to nic, uz ma to preslo, len to cloveka stve, ked sa nieco nepodari ... podla mna bude niekde problem v type ingrediencii ... predsa len, kazdy dava iny druh ci uz medu, muky a pod.
Pekne sviatky (H)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (19.12.2011, 14:04)
aj vam peknééé
ODPOVEDAŤ
DANIELA S. (danielastranovska) ID 173093 (17.12.2011, 14:13)
Dakujeeem za super recept.Po 10 rokoch konecne jedle medovniky (Y),hlavne aj mäkke ,-).Deti mali v skole radost (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (mirka.m) ID 58588 (17.12.2011, 13:01)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Dnes som piekla.... Prvý krát v živote mi ostali makke aj po vychladnuti... Ceso som spravila rýchlo, lahko a super sa s nim pracuje.. Receptik si pisem do mojej mudrej knizky...odteraz peciem len tieto.. Dakujem (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (soška10) ID 213444 (16.12.2011, 21:55)
Tak dnes som ich robila aj ja, pre istotu len z polovičnej dávky, ale sú fakt dobré. Dala som aj celé 1 dl mlieka a cesto bolo po stuhnutí také akurát, nebolo veľmi tuhé, ako som mala posledné roky. Takže chválim a aj mojim detičkám veľmi chutia. (zajic)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (16.12.2011, 19:19)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivas7) ID 58430 (16.12.2011, 19:01)
Paraadny receptik (Y), kazdorocne mam medovniky ako delobuchy,uz som to chcela tento rok vzdat, ale esteze som si vsimla tento recept,a skusila ho |:o) medovnicky su paraaadne,chutne,makke, baculate,a polka je uz fuc :-)receptik si uz vypytala aj mamina,tak jej chutili (jezisek)Dakujem a prajem krasne sviatky (andel) (darecek) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Miroslava Pevna (Mirka Pevna) ID 23147, mimibazar.sk/mirkapevna (15.12.2011, 20:19)
ja som robila včera,chuťove sú výborné..ale mám ich tvrdé ako každý rok :)Tak možno,ak ich pokropím svätenou vodou možno do Vianoc zmäknú :)ale ďakujem za ďalší nový recept na medovníčky!
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (16.12.2011, 14:33)
jak to? ja robila včeraa mäkučke ? ktovie kde je chyba,ked každy rok su furt tvrde *-)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (15.12.2011, 9:52)
prave som zamiesila cesto ,dnes doložim aj fotky. schvane som dala 2dcl mlieka,ako davam stale aj ked je cesto määké,pretože si myslím,že v chladničke stuhne ... potom podam tohoročnu recenziu
ODPOVEDAŤ
Daniela M. (dada17) ID 20753, mimibazar.sk/dada17 (13.12.2011, 16:04)
Receptík vyskušaný (Y) (Y) (clamp), vrelo odporučam, ja som dala sice menej mlieka, dokonca som musela odlozit pecenie, takže cesto stalo 24 hod. v chladnicke a medovníčky sú mäkké (clamp) (clamp) (clamp).
Krásne (banky) (andel) (andel) (darecek) (pernicek) (banky) Danka (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Miška Š. (miskastofi) ID 14238 (13.12.2011, 13:02)
Superrrr receptík, medovníčky sú fantasticke a makkkkulinke (Y) (Y) (clamp) (clamp) receptík odporúčam
miška
ODPOVEDAŤ
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (12.12.2011, 20:45)
Deni, dakujem za super receptik, aj ja sa pridavam , dnes som upiekla medovnicky a su (Y) (jezisek), s cestom sa vyborne pracuje a aj u nas zacali zahadne miznut (banky) (jezisek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (12.12.2011, 17:33)
Tak dnes som ich robila aj ja a sú neskutočné a s cestom sa vynikajúco robilo
ODPOVEDAŤ
Celkom: 161 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu