. .. .. .. .. .. .
. .

Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom - RECEPT 44141

Denisa L. (denisočka) ID 18948
mimibazar.sk/denisaleskova
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.7.2007
Naposledy: 3.9.2023 9:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 135
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 298 návštěvníkov)


Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom


[ recept č. 44141 zo dňa  ]


Môj recept na  mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu /  * s fotopostupom


POTREBNÉ PRÍSADY

Kedže zaručených receptov na medovníčky stale mäkke je viac ako dosť, rozhodla som sa pridať aj ten svoj po včerajšom pokuse urobit medovničky podla velmi oblubeneho receptu z MMB ,ktore nakoniec sice velmi mäkke boli,ale asi nebolo počitane s tým,že medovniky vydržia aj na druhy den a dnes su žial tvrde ako kamene .Takže končim experimentovanie s cudzími receptami a prikladam svoj, s ktroým som roky spokojná a medovniky su mäkke aj o mesiac ,nielen ked sa vyberu z rúry . po mesiaci,čo mam recept na MMB som velmi poctena vašími reakciami a velmi ma teši,že ste v 99% s medovničkov nadšene a všetkým chutia - a hlavne,že su fakt mäkké :) ZARUCENE

POSTUP PRÍPRAVY

Na jednu velku dávku ( cez 10 plechov u mňa ) potrebujeme :

* 1 kg hladkej muky ( 00 extra špeci :) ALEBO pouzit bezlepkovumuku PROMIX PK z Novalimu
* 2 lyžičky sody bikarbony
* 1-2 lyžičky škorice ( kludne môžte pridať aj pernikove korenie )
* 1 smetol ( 250g) - Hera,Palmarin ...
* 300 g práškoveho cukru ( kto ma rad sladšie, môže cukru pridat trošku viac )
* 300g medu
* 2 dcl mlieka ( po vašich reakciach navrhujem liat postupne pomaly mlieko - niektorým stačilo 1dcl a medovničky boli super)
* 3 vajcia

+ veľký sáčok na uskladnenie perníčkov :)




*** kto chce len polovičnu davku,sak si všetko rozdeli na polovicu a ja som zvykla dat 2 mensie vajička na polovičnu davku )

POSTUP:
V hrnci roztopime smetol , med a cukor , ked to zavrie - odstavime. ja do toho hned vlejem 2 dcl mlieka a pomiešam , potom zmes vlejeme to do misky ,v ktorej sme si pomiešali muku ,škoricu a soda a do nie horucej zmesy dame 3 vajička . Vypracujeme cesto a dame odležat do chladu na 2 hodiny .

Ak je cesto velmi riedke ,dosypte muky podla potreby :) alebo dajte podla potreby a hustoty menej mliečka - niekomu staci 1 - 1,5 ml ,lebo sa zlaknu riedkeho cesta,ale cesto riedšie musi byt,stuhne v chladničke


Plech mastim olejom , cesto valkam do hrubky cca 0,5cm a ničim ho ja osobne nemastim , nemam rada leskle medovničky

Pečiem vo vyhriatej rure pri cca 160 - 180 st.C podla oka , aby sa nepripalili


Hotove medovniky skladujem vo velkom igelitovom sačku , kedže vam z toho vyjde okolo 9- 10 plechov

♥♥♥ pridavam fotopostup,kedy som medovniky robila presne podla receptu s 2 ml mlieka a 1kg muky

Nech Vám chutia , Denisa


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

slovenský medik od včelara a zvysok -co akcia dala :)
med + Hera + cukor miešame a nechame zovriet , po zovreni odstavime . Ja som do toho hned po zovreti a odstaveni dala aj mlieko ( a priznam sa,dala som cukor krystalovy a nič sa nestalo ,medovniky su rovnake ako s praskovym )
muka + soda + skorica a korenie pernikove spolu dobre premiešame
muka hladka 00 extra špecial :)
zmes ,ktora nam zovrela vlejeme do misky,kde sme pomiesali muku s koreninami
premiešame
ked nieje vyslovene horuca tak tam dame ešte 3 vajička a miesame ...
hotovo - cesto ma byt riedšie . Ja som schvalne dala 2 dcl mlieka,aby ste videli,že to nieje vela . ked to mame premiesane,odlozime do chladničky aspon na 2 hodiny ( v chladničke cesto stuhne a nebude riedke ) . moje lezalo asi 6 hodin,piekla som až večer
po odstati v chladničke cesto takto samo vypadlo z misky,nikde sa nelepilo, hned sme aj koštovali a bolo mňam ..
dokaz,ze pekne stuhlo - rozdelila som si ho na 4 casti a hned valkala,už som ho nijak nemiesila na doske ,muky som pouzila už iba minimum na pomucenie dosky
valkame na 0,5 cm a vykrajujeme ...
ukladame na poolejovany plech , ukladame,dame do rury ... pecieme pri 150 - 180 st .. sledujeme,neodchadzame od rury lebo je to rýchlofka :) ....
medovníčky 2015
2015
2015
a tu mame bezlepkove medovníčky potrete vajíckom od kamaratky Olinky , pri pečeni pomahal aj maly Marko :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ovocná torta pre Šimonka k 1.narodeninám | Môj recept na mäkké medovníčky / vhodne aj pre bezlepkovu dietu / * s fotopostupom
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 161 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (29.12.2016, 10:49)
Vynikajúceee už len tieto každé Vianoce (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andre) ID 1528 (10.12.2016, 9:13)
Baby ja veľmi cukor nemôžem ale robievala som tieto medovníky a vždy boli super nerobili ste ich niektorá s cukrom steviou konzistencia je podobná ako práškový cukor len neviem ako je to chuťovo ďakujem
ODPOVEDAŤ
zlata d. (luculik97) ID 131193 (9.12.2016, 14:43)
ale pečie Deniska aj tohto roku sú ako vždy perfektné (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (9.12.2016, 11:33)
tak ako,toho roku nikto nepecie ? (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Silvia Š. (sofies) ID 216043 (29.12.2015, 12:09)
Deniska, iné perníčky už ani robiť nebudem, tieto sú TOP, nikdy som také mäkké perníky nemala, takže o rok opäť a posúvam recept ďalej, ďakujem (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (21.12.2015, 11:22)
tak , dnes ich idem robiť aj ja ,konečne krásne sviatky maminky a nech sa vám perníčky vydaria . Kludne experimentujte a potom sa podelte s výsledkom (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Sandra S. (SA.) ID 168060 (20.12.2015, 10:18)
pekny den, chystam sa robit tieto medovnicky a chcela som sa opytat ze do tohto receptu nejde pernikove korenie? Ja som ho totiz vzdy pouzivala :-o
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (21.12.2015, 11:52)
v popise mám napísane,že sa môže dať miesto škorice kludne aj perníkove korenie , ja som teraz dala aj škoricu aj perníkove,už to idem uložiť do chladničky kým nepridu deti domov , a bude sa vykrajovať a piecť
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andre) ID 1528 (9.12.2015, 14:43)
Babenky poraďte robievala som tieto medovníčky ale potrebujem teraz aby boli bez stuženéjo tuku mám v chladničke kilo mandľového a kilo arašídového masla mohla by som to použiť namiesto cery...... Dík za rady
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (10.12.2015, 20:01)
Zdravím, podľa tohto receptu robím medovníky už viac rokov, ale asi si zle pochopila, tam nejde Cera - stužený tuk, ale margarín, napr. Palmarin, Hera atď. a to nie je stužený tuk. Ešte by tam mohlo ísť aj klasické 82 % maslo. Či tam môže ísť mandľové alebo arašidové maslo neviem, nech poradia tie, čo s tým majú skúsenosť. Príjemné pečenie a krásne sviatky. (banky)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andre) ID 1528 (18.12.2015, 10:56)
Tak použila som arašídové maslo do perníkov cesto bolo hneď výborné aj sa s ním super pracovalo medovníčky nemajů taků klasicků chuť ale arašídovů tak sme ich nazvali nutelovníky ale chutili (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (21.12.2015, 11:52)
hlavne , že chutili (L) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
zlata d. (luculik97) ID 131193 (6.12.2015, 15:30)
Medovníčky upečené presne podľa receptu a sú vynikajúce. (Y) (Y) nesklamali
ODPOVEDAŤ
zlata d. (luculik97) ID 131193 (6.12.2015, 15:30)
Medovníčky upečené presne podľa receptu a sú vynikajúce. (Y) (Y) nesklamali
ODPOVEDAŤ
Miroslava Pevna (Mirka Pevna) ID 23147, mimibazar.sk/mirkapevna (15.12.2014, 20:15)
Dnes som piekla...musím povedať, že v živote som také mäkké medovníčky nemala...ale cesto sa mi úplne rozlialo(nebolo vidieť ani tvar medovníčkov), cesto bolo strašne gumové a nešlo mi rozvalkať...myslíte, že by to mohla urobiť špaldová hladká múka,ktorú som použila namiesto klasickej hladkej?
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (21.12.2015, 11:24)
možno áno, trebalo jej dať trošku viac asi . ja robim iba z obyčajnej ... nabuduce určite vyjdu krajsie (L)
ODPOVEDAŤ
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (15.12.2014, 8:33)
Opäť som ich tento rok robila, a nesklamali, už sú aj ozdobené (L) (L) (pernicek) (pernicek) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (simina30) ID 54759 (8.12.2014, 12:11)
Ja som tieto medovníčky robila už asi piaty rok,nikdy som nemala problém,boli vždu ozaj mäkučké a krásne..až do včera :(všetky sa mi zliali a scvrkli :(som z toho nešťastná-ani zdobiť ich nejdem..netuším čo bolo zlééé.. :´(
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (21.12.2015, 11:53)
to ma mrzí , pošlite ich k nám , moji chlapi pojedia (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Nehetka) ID 15776 (7.12.2014, 15:06)
aj my sa už na ne chystame (Y) už tretie vianoce použivame len vas recept super ďakujeme (vanoce) (banky) (stromecek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (4.12.2014, 12:02)
(stromecek) Opäť sú tu Vianoce a už mám zamiesené na tieto výborné (pernicek). Vždy sa k nim vraciam, nakoľko ich mám odskúšané a sú naozaj mäkké. (jezisek) Ďakujem Denisočke za recept a prajem všetkým spokojné Vianoce. (banky)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (mirkamajernikova) ID 65410 (27.11.2014, 22:54)
... pripájam, sa JEDINE tieto perničky, sú užasné , my ich robime na 2-krat, prvé sú hned fuč (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-), dakujem za receptík.
ODPOVEDAŤ
Silvia T. (visna) ID 11362 (upravené 2.12.2014, 9:32)
Deniska, dobry den, nasla som tento recept a rada by som ho vyskusala. Chcem sa ale opytat, ci mozem namiesto margarinu dat aj obycajne maslo? :) velka vdaka. :)
Spravila som ich s maslom a su uzasne :) dakujeeeem
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (21.12.2015, 11:23)
áno , mam este jeden recept ( ale je panetnovaný naším dedom ) kde ide iba maslo + orechy , a medovníčky su úúžasne . Tie nám dedo robí celý rok
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (1.12.2014, 13:11)
obyčajne maslo je ešte lepšie na chuť medovníčkov...
ODPOVEDAŤ
Anna Z. (anicka) ID 5579, mimibazar.sk/anicka (16.11.2014, 14:51)
Vyskúšam tento rok aj ja,z polovičnej dávky,v čom meriate med? *-)
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (26.11.2014, 14:10)
dobry,misku kde miešam dám na váhu , vynulujem a lejem 300g
ODPOVEDAŤ
Denisa L. (denisočka) ID 18948, mimibazar.sk/denisaleskova (16.11.2014, 10:05)
(santa)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (andre) ID 1528 (27.12.2013, 12:00)
Tieto medovníky majú veľků chybu nevydržia celé sviatky (N) my sme ich zožrali za 3 dni a na silvestra robím znovu pre veľký úspech len ja dávam o 100 g viac múky do cesta aby sa tak nelepilo a keďže k margarínom mám zlé predsudky kúpila som smetol lahodný margarin keď už to muselo byť a celkom sa mi osvedčil sú naozaj famózne iné ani neskúšam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 161 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu