. .. .. .. .. .. .
. .

Holandské čerešňe - RECEPT 4229

Daniela M. (Danuska55) ID 2483
.
mimibazar.sk/danuska55
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.2.2006
Naposledy: 6.10.2019 7:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 289
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 68
RECEPTY 37
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Holandské čerešňe


[ recept č. 4229 zo dňa  ]


Holandské čerešňe


POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU:
■ 300 g lístkového cesta
■ 1 čerešňový kompót bez kôstok
■ 2 lyžice Maizeny
■ 2 lyžice práškového cukru
■ 500 ml šľahačkovej smotany
■ 2 stužovače šľahačky
■ 3 lyžice práškového cukru
■ 2 balíčky vanilínového cukru
POLEVA:
■ 150 g práškového cukru
■ 1 lyžica citrónovej šťavy
■ 2 lyžice kompótovej šťavy alebo ovocného sirupu


POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru(20×30 cm). Preložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popicháme vidličkou. V predhriatej rúre upečieme do zlatožlta. Ešte horúce cesto rozrežeme ostrým nožom na dva 10 cm široké pásy.
2. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml kompótovej šťavy rozmiešame 2 lyžice Maizeny a 2 lyžice práškového cukru, vlejeme do horúcej šťavy a za stáleho miešania necháme zovrieť. Niekoľko pekných kompótových čerešní odložíme na ozdobu, ostatné vmiešame do uvarenej hmoty a necháme vychladnúť. Vychladnutú čerešňovú plnku natrieme na jeden pás cesta. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým a vanilínovým cukrom dotuha. Nahrubo natrieme na čerešňovú plnku a necháme v chlade stuhnúť.
3. Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 lyžicami kompótovej šťavy dohladka. Polevou potrieme druhý plát cesta a nakrájame ho na štvorce.
4. Na stuhnutú šlahačku poukladádáme štvorce cesta, rezy nakrájame a ozdobíme zvyšnou šľahačkou a čerešňou.
<< Marhuľové KOLIESKA-vynikajúce!!! | Holandské čerešňe | Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (1.3.2008, 19:58)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (D) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu