Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Skoro celozrnné rohlíky
[ recept č. 42070 zo dňa 13.8.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
260ml vody°°°4 PL olivového oleja°°°2 lyžičky soli°° 1 lyžička cukru°°°100g celozrnnej pšeničnej múky°°°100g polohrubej múky°°°300g hladkej múky°°°2 lyžičky sušeného droždia
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárne nech nám vypracuje krásne kysnuté cestíčko. Cesto môžete samozrejme aj ručne spracovať :-). Pokračovanie nižšie...
Takéto a iné úžasné recepty sú na stránke maminčiny recepty. cz, kde sa často inšpirujem a ďakujem :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na cca 12 kúskov, každý kúsok rozvaľkame do tvaru trojuholníka a od širšej strany rolujeme. Môžete si aj cesto rozdeliť napr. aj na 3 časti, každú rozvaľkate na kruh, rozrežete na 4 časti a rolujete...
Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme na cca 20 min. podkysnúť. |
![]() |
potrieme ich olejom alebo čím pečivo zvyknete potierať, môžete posypať semienkami, vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme takto doružova :-). |
![]() |
Stále skúšam nové a nové recepty na rohlíky, no máloktoré sa mi vydaria. Tieto sa naozaj podobali na rohliky a boli aj výýýborné :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (21.9.2012, 11:44) |
presne tieto robievame, sú fakt dobré, akurát že dávame polovicu múky výberovej a polovicu celozrnnej pšeničnej.. a mne sa zdajú skoro ako grahamové fakt dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (21.9.2012, 11:21) |
No práve idem dať do pekárničky zamiesiť cesto. Som zvedavá, či a ako budú chutiť . No vyzerajú prudko jedlé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.9.2012, 9:50) |
Erika, tak ako? Vyšli? Chutili?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (13.8.2011, 19:39) |
Naozaj vydarené, Maťka mi prídu ako grahamové výzorovo ono je umenie niekedy fakt také cesto dobre "vyrobiť", ale niekedy veľa závisí aj od múky a aj, čo som si všimla, na postavení mesiaca-vzdušné znamenie je super na kysnuté cesto ja nemám pekárničku, ale tá vie krásne vymiesiť, tak by sa malo vždy podariť super Ja som spokojná i s týmto mojim čo robievam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23434&user=105322  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (13.8.2011, 19:56) |
Monika ďakujem Teraz rozmýšľam, či som tam aj nedala grahamovú múku , ale to je jedno, nebola biela . Ja vôbec nepozerám, aký typ múky dávam, viem, že je napr. hladká iná na pečivo, iná na koláče...ale doteraz som ju netriedila... A ak pečiem niečo z 1kg múky, neboj, aj ja s rukami miesim, z pekárne by mi to utieklo , a aj mi... , ale len raz, potom som zistila, že max. 700g tam môžem dať A tie tvoje páročky vyzerajú božsky, na večeru niekedy isto skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (13.8.2011, 15:41) |
Martinka vydarili sa Ti perfektne vyzeraju presne ako original rohliky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (13.8.2011, 17:59) |
Alka fakt, takého krásne rohlíky sa mi ešte nepodarili. už som bola aj zúfala, že furt také chudučké sucháriky rovno na strúhanku pečiem . Neviem, čo robím zle, keď sa mi nevydaria....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |