končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)Chlebík ako od babičky[ recept č. 4125 zo dňa 22.2.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1,5kg hladkej múky, 1 balíček čerstvých kvasníc, 1,5dcl vlažnej vody, pol polievk. lyž.cukru, dva postrúhané -pretlačené uvarené zemiaky-stredne veľké, 2 kávové lyž.soli, za hrsť-príp polievkovú lyž.rasce, A ešte vlažnú vodu do cesta-koľko zaberie :-) -asi 400až 450ml POSTUP PRÍPRAVY Do vlaž.vody dáme cukor a kvasnice urobíme kvások.Do misy si dáme zemiaky a zmiešame s kváskom.Necháme kysnúť5-7 minút.Pridáme múku a miesime cesto-pridávame vlažnú vodu-koľko cesto zaberie.Dáme rascu a soľ.Miesime pokiaľ sa cesto neodliepa od misy.Dáme na teplé miesto vykysnúť . Potom cesto jemne premiesime a na vymúčenej doske vytvarujeme chlebík a necháme ešte vykysnúť asi 15 min.Cesto pri kysnutí prikrývame . Dáme na hrubo vysypaný plech(hl. múkou,prípadne polohrubou) potrieme vodou a dáme do horúcej rúry na 30 minút potom na slabo dopekáme ďalších 30 minút-moja plynová rúra niekedy aj 45min.Keď je chlebíček hotovo,znovu ho potrieme vodou a necháme vo vypnutej peci troška zmäknúť-5-10 min. Dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Uvarené zemiačky.Ja som mala maličké tak sú štyri. Kvások:kvasnice, voda, cukor Prelisované zemiačky. Premiešané s kváskom a už to frčí :-)). Múka +voda +všetko v miske. Dosypaná rasca a soľ. 10minút "driny" :-)))) Po hodine kysnutia v teple. Mierne premiesené a vytvarované cesto na chlebík. A tu sme po hodine v trúbe-peci. A takto ešte v noci chutnal deťom-teda tým starším :-)). Babička ĎAKUJEM že si tu bola s nami a strážila náš chlebík.Dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (12.3.2008, 13:20) | |
ODPOVEDAŤ |
iveta u. (qixi3) ID 6881 (8.4.2008, 19:49) | ||
ODPOVEDAŤ |