Katarína T. (studiokatja) ID 26305 |
|
mimibazar.sk/studiokatja |
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.11.2007 |
Naposledy: 19.9.2024 12:13 |
Aktualizácia: 19.9.2024 12:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
PEČENÁ CVIKLA
[ recept č. 40983 zo dňa 26.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g cvikla,cesnak, tymián, maslo, olivový olej, balsamico, morská soľ, korenie. Momentálne mi ostalo málo cvikle, a nemala som doma ani syr, tak je to trošku chudobnejšia varianta. Inak je vhodné pridať cca 200g fety, alebo mozarelly. Množstvo závisí od počtu ľudí aformy v ktorej robíte. Toto jedlo je vhodné ako príloha, ale ja si robím samostatne ako obedík, alebo len tak s pivkom :-)
POSTUP PRÍPRAVY
Cviklu si namočíme do misky s vodou a riadne šupku umyjeme. Potom podľa veľkosti nakrájame na polovice, alebo štvrťky. Do maslom vymastenej formy dáme cviklu, cesnak v šupke /ja som mala posledný, inak dávam viac.Pečený cesnak je fantastický/. Ak chceme pridáme kúsky syra. Cviklu zakapeme balsamicom, všetko pokapeme olivovým olejom. Osolíme,okoreníme, pridáme tymián.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200stupňov cca 45 minút. Dĺžka pečenia závisí aj do veľkosti cvikle, tak si treba sledovať. Ale tento čas zvyčajne stačí.
Sladká chuť cvikle a cesnaku je priamo úžasná.
Dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Potrebné ingrediencie....
...vymastená forma..
..očistenú a nakrájanú cviklu zakapeme balsamicom, pridáme cesnak, môžme aj syr, pokapeme olivovým olejom-pridáme soľ, korenie, bylinky a dáme zapiecť...
..obedík mám hotový, ešte vytiahnuť Radlera z chladničky ...a dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (21.10.2021, 17:11) |
Výborný receptík ❤️ zvyknem ku cvikle šupnut aj bataty, mrkvu a tekvicu. Podľa toho čo mám. Skúšala som aj tymián ale mne to tam nejako nejde, preto ho nedávam. Premiesavam to s pretlačeným cesnakom. |
ODPOVEDAŤ |
Božena F. (vec) ID 103755 (23.6.2014, 7:17) |
Teda ja zeleninu nemusím, ale toto som zjedla . Ozaj výborné. |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana V. (Zivezlatko) ID 96907 (24.3.2013, 19:46) |
úžasné, a keď už môjmu manželovi chutí, čo on môže len mäso, mäso a zas mäso, tak to je už čo povedať :D úžasný receptík, ďakujem krásne, odporúčam receptík :D |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (25.3.2013, 6:14) |
Zuzanka,som rada, že chutilo však vieme,ako ťažko vyhovieť tým silnejším polovičkám |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (24.3.2013, 20:37) |
Zuzik, to vážne Mišo je? a nechce k tomu mäso? |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (janicka6) ID 108918 (16.3.2012, 20:45) |
a moze byt ta cvikla pecena osupana? pecie sa to zakryte pod alobalom? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.3.2012, 20:51) |
môže byť ošúpaná. Ja som robila malé s bez alobalu. Väčšie rozkrojené pod alobalom, a potom odokryť |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana O. (janicka6) ID 108918 (17.3.2012, 19:58) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (17.9.2011, 17:45) |
zbožňujem! |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela B. (Danielka) ID 79976 (17.9.2011, 8:37) |
Akurát sa mi to začína piecť .Moc sa na to teším |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.9.2011, 15:52) |
Danielka, prajem dobrú chuť až sa mi slinky zbiehajú, keď si na to pomyslím |
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (5.8.2011, 21:37) |
Tiež som vyskušala, bolo to naozaj veľmi dobré, chutilo aj deťom. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.8.2011, 16:01) |
Dakujem Ľubka , som rada, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Janka L. (jankalo) ID 108253 (5.8.2011, 21:26) |
Robila som, chutí skvele, skvele, skvele. Cviklu mám rada na akýkovľvek spôsob, ale táto pečená nemá chybu. Je proste perfektná. Neviem, či vôbec budem zavárať. Zrejme budem robiť takúto podľa potreby. Cvikla vydrží dlho uskladnená. Super. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.8.2011, 16:02) |
Janka, ja si tiež nakúpim aj na zavarenie v náleve, tú tiež milujem, a pečiem túto dsoť často Je zdravá a dobrá |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.7.2011, 8:41) |
v záhrade cvikla ešte malá,ale celkom určite vyskúšam, lebo železa nemám nikdy dosť/ myslím v krvi, nie na dvore/ , a ešte ten Radler- už slintám |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.7.2011, 9:12) |
Evi ďakujem stojí za vyskúšanie a už ostane ako stály receptík dá sa aj z malej cvikly robiť, ja som posledne robila z takej aj väčšia golfová loptička, potom som ju len na polovičky rozkrojila Daj vedieť, ako Ti chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Janka L. (jankalo) ID 108253 (7.7.2011, 21:35) |
Vôbec si neviem predstaviť ako chutí pečená cvikla. Preto v krátkej dobre určite vyskúšam. Podľa obrázku -to vyzerá vynikajúco a super. Ja mám rada takéto receptíky, môžem jesť bez obmedzenia. Teším sa čo to bude. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.7.2011, 8:04) |
Janka, ak máš rada cviklu, určite Ti bude chutiť je to sladká trošku nakyslastá /málo/ vhuť, cesnak je sladučký. Môžeš si urobiť aj variantu so syrom a nepustíš zapekaciu misu, kým všetko nezješ Je to výborná príloha aj ku grilovanému mäsku, alebo rybe |
ODPOVEDAŤ |
Nada B. (sportovec) ID 106354 (6.7.2011, 13:59) |
dnes bude na večeru.... , teším sa, , vyzerá to super, dokonca vhodné aj na naše nové stravovanie... |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 19:09) |
ďakujem a prajem dobrú chuť |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (5.7.2011, 19:51) |
Isto vyskúšam, mňamky |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 20:18) |
Ďakujem Monika daj vedieť ako Ti chutilo, ja to milujem |
ODPOVEDAŤ |
| Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (2.7.2011, 20:41) |
vyzerá to dobreeee |
ODPOVEDAŤ |
| | | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (3.7.2011, 11:48) |
idem vytlačiť, určite skúsime, už len kvôli tomu cesnaku, ten ja milujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.7.2011, 13:10) |
Daj potom vedieť, ako Ti chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (2.7.2011, 19:59) |
dnes som minula poslednú cviklu...ale zajtra určite vyskúšam , cviklu môžem aj cesnak, aj fetu ... a ten pečený cesnak, to je delikatesa, tiež ho robievam, recept mám od igora bukovského...aj natretý na hrianke je famózny ...ten pečený cesnak myslím, nie bukovského |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (5.7.2011, 19:52) |
ktovie ako by chutil Igorko?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.7.2011, 22:19) |
Ďakujem Anka myslím, že si určite pochutnáš no neviem, či by som bukovského ja skôr ten cesnak |
ODPOVEDAŤ |
| | Daniela H. (Češka) ID 23282 (2.7.2011, 20:06) |
už sme sa naplašili |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela H. (Češka) ID 23282 (2.7.2011, 18:09) |
tak toto bola bomba nabudúce spravím viac |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.7.2011, 18:36) |
Danielka, ďakujem veru aj ja si robím viac. Som rada, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (2.7.2011, 13:45) |
Katka, mám poslednú cviklu v chladničke, nevedela som, čo s ňou, tak určite vyskúšam, na takýto spôsob som ju ešte nerobila ani nejedla, takže dnes je večera istá! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (2.7.2011, 14:10) |
Darinka prudko Ti závidím tú večeru, daj mi vedieť ako Ti chutila |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (27.6.2011, 10:47) |
ja milujem taku pečenu v alobale: 500 g červenej repy -najlepsia je ta golfová - 10 strúčikov cesnaku (nevyšúpených!) - 3 PL nasekaných čerstvého majoránu - 5 PL olivového oleja - 2 PL balsamicového octa - korenie, soľ recept je podla J.Olivera |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (27.6.2011, 11:06) |
Miriam, podobne v alobale robím, ale podlejem troškou vínka, keď grilujeme |
ODPOVEDAŤ |
| | MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (27.6.2011, 11:30) |
no mnaaam |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.6.2011, 9:40) |
Aj mne chutí Radler - hlavne ten citrónový a veru by som neodmietla ani tú cvikľu. Niečo podobné som videla robiť na Paprike a veľmi ma ten recept zaujal |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (27.6.2011, 10:34) |
Ivetka, vyskúšaj, je to super!!! a pečený cesnak, to je úplná lahôdka |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (26.6.2011, 20:31) |
Takže si presedlala s červeného vinka na pivko |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (26.6.2011, 20:52) |
Ahoj Jarka, no to teda nie !! Len mi chutí Radler teraz v lete je úplne super |
ODPOVEDAŤ |