. .. .. .. .. .. .
. .

letné osvieženie - RECEPT 40182

Alena N. (alenaN) ID 20065
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.8.2007
Naposledy: 1.9.2022 11:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 27
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


letné osvieženie


[ recept č. 40182 zo dňa  ]


letné osvieženie


POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 4 vajcia, 20 dkg polohrubej múky, 15-20 dkg kr.cukru, 0,5 dcl vody, 0,5 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva plnka 1: 1 veľký jahodový kompót /príp. iný/, 2 jahodové pudingy /príp. zlaté klasy/, 1-2 pol. lyžice kr. cukru, 1 kyslá smotana plnka 2: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač alebo 1 čaj. lyžica drvenej želatíny, 1 pol. lyžica cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka zašľaháme sneh z bielkov. Ak je cesto pred pridaním snehu príliš husté, pridáme ešte 2-3 pol. lyžice vody. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 27-28 cm. Pečieme v predhriatej rúre, kým cesto na špáradlo sa nelepí. Osobne pečiem pri teplote 150-160°C asi 25 minút.

Kompót scedíme, ovocie poukladáme na upečený korpus. Z pudingových práškov, šťavy z kompótu doplnenej vodou na 0,8 l, cukru uvaríme puding. Za stáleho miešania vychladíme v studenej vode. Po vychladnutí vyšľaháme s kyslou smotanou. Plnku nalejeme na ovocie.

Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom, osobne mám radšej rozpustiť želatínu v pol. lyžici vody a zmiešať so šľahačkou podľa návodu (najprv pridám 1-2 lyžice šľahačky do rozpustenej ale nie vriacej želatíny, potom túto zmes vylejem do šľahačky a rýchlo vymiešam len varechou) a vylejem na plnku. Zarovnám, ozdobím posypom a nechám stuhnúť.

Už sme to jedli aj po 2 hodinách chladenia, samozrejme je lepšie, ak to chladne v chladničke dlhšie. Skúšala som šľahačku vyšľahať aj so Solamylom, držala perfektne, dokonca som mohla vrecúškom zdobiť, pretože pri želatíne šľahačka najprv zredne a tuhne až v chlade.

Skúšala som už s broskyňovým kompótom, čučoriedkovým kompótom, s višňami sterilizovanými s cukrom bez vody, ale aj s kávou. Niekedy som smotanu zamenila bielym jogurtom. Vždy to chutilo ináč a bolo to vynikajúce.

Tak dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pohľad zboku


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
letné osvieženie | Syrové tyčinky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.6.2011, 22:34)
Velmi zaujimavy receptik. Mam rada taketo kusky z chladnicky. Zaujala ma aj ta slahacka so Solamylom. Kolko si ho do tej slahacky dala? Nebolo velmi citit slahacku skrobom? Vdaka za odpoved (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena N. (alenaN) ID 20065 (13.6.2011, 15:57)
Adrika, dala som čajovú lyžičku solamylu, mierne kopcovitú. Ja som v tej šľahačke solamyl necítila.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka P. (anika3) ID 122158 (26.5.2011, 14:58)
(Y) (Y) (Y) najblizsie vyskusam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu