. .. .. .. .. .. .
. .

Smotanové osvieženie - RECEPT 40852

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 173421 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Smotanové osvieženie


[ recept č. 40852 zo dňa  ]


Smotanové osvieženie


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 5 PL kopcovitých lyžíc prášk.cukru, 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva//////plnka: 1 šľahačka v prásku ( v 2dcl mlieka+PL cukru), 1 kyslá smotana (330g) 2 vanilkové cukre, 1 PL prášk. cukru///////ozdoba: akékoľvek ovocie a číra želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si najprv krém, ktorý pobudne v chladničke, kým urobíme cesto... Krém: šľahačku urobíme podľa návodu, ja som vyšľahala v 2dlc mlieka a 1PL prášk. cukru. Ak chcete, použite smeta-fix, ja som nedala. Do hustej zmesi vmiešame kyslú smotanu (ja som mala od Zotta), 2 vanilkové cukre a 1PL prášk. cukru CESTO: Z bielok ušľaháme tuhý sneh, potom zašľaháme žĺtky a cukor. Má to byť nadýchané. Do tejto zmesi pridáme postupne po lyžiciach polohrubú múku a prášok do pečiva. Pečieme v rozohriatej rúre asi na 180 stupňov dozlatista. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a poukladáme ovocie. Dáme do chladničky. Želatínu si pripravíme podľa návodu aspoň do 3/4l vody, ja som mala až liter. Väčšinou sa nechá zo pol hodinu v studenej vode a potom sa zahreje do bodu varu, nemala by však prevrieť + pridáme kryšt. cukor (na liter tak 6PL) Necháme vychladnúť a degustujeme... My tak pol plechu za hodinu :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

šľahačka so smotanou a práškovým cukrom
do tuhého snehu pridáme práškový cukor a žĺtka, neskôr zľahka primiešame múku a PDP
upečené piškótové cesto
rozotrieme krémik
poukladáme ovocie
želatínka... po pene neostane ani stopy... niektoré nemusia zapeniť vôbec
Hotovo!! :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Orieškovo - karamelová torta pre svokru :) | Smotanové osvieženie | PSP >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka V. (zdenkavit) ID 206681 (8.7.2011, 21:52)
(L) chutil nám, ďakujem za tip (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (19.7.2011, 12:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (ivana kubicova) ID 201803 (26.6.2011, 18:11)
Mňam výborný koláčik, nabudúce musím urobiť dvojitú dávku...Robila som s broskyňami a na druhú polovicu som dala ananás, len ten sa ťažšie hrýzol, lepšie je mäkké ovocie...
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (19.7.2011, 12:25)
on sa dá v podstate urobiť z akéhokoľvek ovocia :) netreba sa báť fantázie :)
ODPOVEDAŤ
Adriana K. (Adriana.K82) ID 146978 (20.6.2011, 8:23)
1/2 plechu za hodinu ? To my po hodine už ani nevieme, že sme nejaký koláčik mali :-D
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (brculka8) ID 173421 (20.6.2011, 18:01)
ale tak my sme len dvaja :))
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu