
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rezy MONTEPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 25 dkg prášk. cukru, 25 dkg polohr. múky, 5 dkg mletých lieskových orechov, 2 kopcovité polievkové lyžice kakaa, 2 dl teplej vody, 1 dl oleja, 1 vanil. cukor, 1 prášok do pečiva *** Plnka:3 kyslé pochúťkové smotany, 3-4 polievkové lyžice nutely, želatína jemne mletá *** 1 šľahačková smotana, 1 čajová lyžička solamylu, 1 polievková lyžica práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si vymyslela túto sobotu a nechala som sa inšpirovať chuťou detského dezertu Monte. Nepodarilo sa mi celkom imitovať túto chuť, ale zákusok ma svojou výbornou chuťou aj tak nadchol. Takže poďme na to:*** Koláč robím poväčšine sama, takže pripravím si všetky ingrediencie, vymažem plech, žĺtka vajíčok oddelím od bielkov. Mixérom vyšľahám bielka na tuhý sneh a hneď začínam šľahať žĺtka s cukrom a teplou vodou, kým nemám svetlú masu. Potom po troške pridávam múku zmiešanú s orechmi, kakaom, práškom do pečiva, vanil. cukrom. Po vymiešaní pomaly prilievam olej a šľahám, kým sa olej pekne nezapracuje do cesta. Nakoniec ručne jemne vmiešam sneh... Plech vysypem múkou, vylejem cesto a pečiem v rúre.. podľa vlastných skúseností, kým po kontrole špáradlom neostane špáradlo čisté ( 15-25 min). *** Po upečení cesto nechám v plechu, aby som mohla plniť plnkou. *** Želatínu nechám napučať v 1 dl mlieka. Zatiaľ vyšľahám kyslú smotanu s nutelou... osobne som použila Kauflanďácku značku. Želatínu pomaly ohrievam, nesmie vrieť. Stačí cca 60°C a miešať, kým sa rozpustí. Do rozpustenej želatíny pridám 2-3 pol. lyžice plnky, zamiešam a vlejem späť k plnke, teda k smotane vyšľahanej s nutelou. Poriadne mixérom vyšľahám, robím to rýchle, aby nevznikli "sople". Plnku vylejem na na cesto na plechu. Dám do chladničky vychladiť. Plnka je relatívne tenká.. cca 5mm, takže stuhne rýchlo. Po polhodine vyšľahám 1 šľahačkovú smotanu s cukrom a solamylom, kto má dobré skúsenosti so stužovačom, tak so stužovačom. Kto má rád viacej šľahačky, tak nech si ešte jednu šľahačkovú smotanu pridá. Hotovú šľahačku natriem na prvú plnku, ozdobíme a hotovo. **** Želám príjemné letné osvieženie s touto dobrotou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 11.7.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicová, ako ju robíme myPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 3 l polievky: 500 g brokolice kúsok zelera cesnak cibuľa 1 polievková lyžica detskej krupice 3 polievkové lyžice oleja trošku mrveničky resp. tarhone...jednu hrsť tvrdý syr vegeta, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Používam vyšší hrniec, aby som pri mixovaní nezašpinila celú kuchyňu. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji jemne osmažíme... len do sklovita, pridáme umytú brokolicu, rozobratú na ružičky, kľudne aj s hlúbikmi. Zvyknem hlúbiky očistiť ako zemiaky, aby som odstránila tvrdšie "vlákna", ktoré sa nedajú zmixovať. Trošku zamiešame , posypeme krupicou a zalejeme vodou... nie do plna, len zalejeme do 2/3 brokolicu. Pridáme nakrájaný zeler , očistený cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme trošku vegety. Necháme pod pokrievkou variť, kým sa brokolica a zeler neuvaria...cca 40 min. Potom zoberieme ponorný mixér a opatrne zmixujeme polievku. Po zmixovaní dolejeme vodu. Necháme zovrieť, zavaríme cestovinu. Ochutnáme, či je dosť slaná a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom. Syr strúham na hrubo. Tak nám viacej chutí. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() ŠKEBLEPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 1 palmarin, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 50 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, na plnku 150 g mletých orechov, práškový cukor podľa chuti, 1 vajce, rum, resp. namiesto orechov mletý mak, alebo len hustý džem POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Na kolieska na polovičku položíme plnku a koliesko preložíme a rožky jemne zatlačíme. Pečieme na cca 160-170°C. Horúce obalíme v práškovom cukre. Plnku urobíme zmiešaním všetkých surovín. Má to byť husté, aby netieklo. Takže s rumom opatrne, len tak, pre chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 23.7.2024, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Syrové tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pridávam recept, ktorý kedysi dávnejšie niekde našla svokra a už niekoľko rokov patria tieto tyčinky k najlepším slaným chuťovkám. Vydžia pomerne dlho chutne v uzavretej nádobe. Zvykneme piecť pred Vianocami a dojedáme po Troch kráľoch. Z jednej dávky je toho dosť málo, zvyčajne robíme tri dávky. Takže potrebujeme 1 dl mlieka, 20 g droždia, 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg palmarínu, 10 dkg strúhaného syra-eidam 45%, soľ, 1 vajce na potretie, rasca na posypanie ... na tri dávky postačí 50 dkg palmarínu POSTUP PRÍPRAVY V mlieku rozpustíme droždie. Z múky, cca 1 čajovej lyžičky soli /zarovnaná/, palmarínu, syra a rozpusteného droždia pripravíme cesto. Vyvaľkáme cesto na 0,5 cm hrubý plát . Potrieme vajcom, posypeme rascou/sezamom a soľou a pokrájame na tyčinky alebo trojuholníčky, ktoré dávame na vymastený plech a pečieme. Ja som použila teflónovú podložku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2011, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() letné osvieženiePOTREBNÉ PRÍSADY korpus: 4 vajcia, 20 dkg polohrubej múky, 15-20 dkg kr.cukru, 0,5 dcl vody, 0,5 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva plnka 1: 1 veľký jahodový kompót /príp. iný/, 2 jahodové pudingy /príp. zlaté klasy/, 1-2 pol. lyžice kr. cukru, 1 kyslá smotana plnka 2: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač alebo 1 čaj. lyžica drvenej želatíny, 1 pol. lyžica cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka zašľaháme sneh z bielkov. Ak je cesto pred pridaním snehu príliš husté, pridáme ešte 2-3 pol. lyžice vody. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 27-28 cm. Pečieme v predhriatej rúre, kým cesto na špáradlo sa nelepí. Osobne pečiem pri teplote 150-160°C asi 25 minút. Kompót scedíme, ovocie poukladáme na upečený korpus. Z pudingových práškov, šťavy z kompótu doplnenej vodou na 0,8 l, cukru uvaríme puding. Za stáleho miešania vychladíme v studenej vode. Po vychladnutí vyšľaháme s kyslou smotanou. Plnku nalejeme na ovocie. Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom, osobne mám radšej rozpustiť želatínu v pol. lyžici vody a zmiešať so šľahačkou podľa návodu (najprv pridám 1-2 lyžice šľahačky do rozpustenej ale nie vriacej želatíny, potom túto zmes vylejem do šľahačky a rýchlo vymiešam len varechou) a vylejem na plnku. Zarovnám, ozdobím posypom a nechám stuhnúť. Už sme to jedli aj po 2 hodinách chladenia, samozrejme je lepšie, ak to chladne v chladničke dlhšie. Skúšala som šľahačku vyšľahať aj so Solamylom, držala perfektne, dokonca som mohla vrecúškom zdobiť, pretože pri želatíne šľahačka najprv zredne a tuhne až v chlade. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.6.2011, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |