. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena N. (alenaN) ID 20065
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.8.2007
Naposledy: 1.9.2022 11:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 27
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy MONTE



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 25 dkg prášk. cukru, 25 dkg polohr. múky, 5 dkg mletých lieskových orechov, 2 kopcovité polievkové lyžice kakaa, 2 dl teplej vody, 1 dl oleja, 1 vanil. cukor, 1 prášok do pečiva *** Plnka:3 kyslé pochúťkové smotany, 3-4 polievkové lyžice nutely, želatína jemne mletá *** 1 šľahačková smotana, 1 čajová lyžička solamylu, 1 polievková lyžica práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si vymyslela túto sobotu a nechala som sa inšpirovať chuťou detského dezertu Monte. Nepodarilo sa mi celkom imitovať túto chuť, ale zákusok ma svojou výbornou chuťou aj tak nadchol. Takže poďme na to:*** Koláč robím poväčšine sama, takže pripravím si všetky ingrediencie, vymažem plech, žĺtka vajíčok oddelím od bielkov. Mixérom vyšľahám bielka na tuhý sneh a hneď začínam šľahať žĺtka s cukrom a teplou vodou, kým nemám svetlú masu. Potom po troške pridávam múku zmiešanú s orechmi, kakaom, práškom do pečiva, vanil. cukrom. Po vymiešaní pomaly prilievam olej a šľahám, kým sa olej pekne nezapracuje do cesta. Nakoniec ručne jemne vmiešam sneh... Plech vysypem múkou, vylejem cesto a pečiem v rúre.. podľa vlastných skúseností, kým po kontrole špáradlom neostane špáradlo čisté ( 15-25 min). *** Po upečení cesto nechám v plechu, aby som mohla plniť plnkou. *** Želatínu nechám napučať v 1 dl mlieka. Zatiaľ vyšľahám kyslú smotanu s nutelou... osobne som použila Kauflanďácku značku. Želatínu pomaly ohrievam, nesmie vrieť. Stačí cca 60°C a miešať, kým sa rozpustí. Do rozpustenej želatíny pridám 2-3 pol. lyžice plnky, zamiešam a vlejem späť k plnke, teda k smotane vyšľahanej s nutelou. Poriadne mixérom vyšľahám, robím to rýchle, aby nevznikli "sople". Plnku vylejem na na cesto na plechu. Dám do chladničky vychladiť. Plnka je relatívne tenká.. cca 5mm, takže stuhne rýchlo. Po polhodine vyšľahám 1 šľahačkovú smotanu s cukrom a solamylom, kto má dobré skúsenosti so stužovačom, tak so stužovačom. Kto má rád viacej šľahačky, tak nech si ešte jednu šľahačkovú smotanu pridá. Hotovú šľahačku natriem na prvú plnku, ozdobíme a hotovo. **** Želám príjemné letné osvieženie s touto dobrotou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 11.7.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicová, ako ju robíme my



POTREBNÉ PRÍSADY

na cca 3 l polievky: 500 g brokolice kúsok zelera cesnak cibuľa 1 polievková lyžica detskej krupice 3 polievkové lyžice oleja trošku mrveničky resp. tarhone...jednu hrsť tvrdý syr vegeta, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Používam vyšší hrniec, aby som pri mixovaní nezašpinila celú kuchyňu.
Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji jemne osmažíme... len do sklovita, pridáme umytú brokolicu, rozobratú na ružičky, kľudne aj s hlúbikmi. Zvyknem hlúbiky očistiť ako zemiaky, aby som odstránila tvrdšie "vlákna", ktoré sa nedajú zmixovať.
Trošku zamiešame , posypeme krupicou a zalejeme vodou... nie do plna, len zalejeme do 2/3 brokolicu. Pridáme nakrájaný zeler , očistený cesnak, osolíme, okoreníme a pridáme trošku vegety.
Necháme pod pokrievkou variť, kým sa brokolica a zeler neuvaria...cca 40 min.
Potom zoberieme ponorný mixér a opatrne zmixujeme polievku.
Po zmixovaní dolejeme vodu. Necháme zovrieť, zavaríme cestovinu. Ochutnáme, či je dosť slaná a odstavíme.

Podávame so strúhaným syrom. Syr strúham na hrubo. Tak nám viacej chutí.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ŠKEBLE



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 1 palmarin, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 50 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, na plnku 150 g mletých orechov, práškový cukor podľa chuti, 1 vajce, rum, resp. namiesto orechov mletý mak, alebo len hustý džem

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Na kolieska na polovičku položíme plnku a koliesko preložíme a rožky jemne zatlačíme. Pečieme na cca 160-170°C. Horúce obalíme v práškovom cukre. Plnku urobíme zmiešaním všetkých surovín. Má to byť husté, aby netieklo. Takže s rumom opatrne, len tak, pre chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.12.2014, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pridávam recept, ktorý kedysi dávnejšie niekde našla svokra a už niekoľko rokov patria tieto tyčinky k najlepším slaným chuťovkám. Vydžia pomerne dlho chutne v uzavretej nádobe. Zvykneme piecť pred Vianocami a dojedáme po Troch kráľoch. Z jednej dávky je toho dosť málo, zvyčajne robíme tri dávky. Takže potrebujeme 1 dl mlieka, 20 g droždia, 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg palmarínu, 10 dkg strúhaného syra-eidam 45%, soľ, 1 vajce na potretie, rasca na posypanie ... na tri dávky postačí 50 dkg palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

V mlieku rozpustíme droždie. Z múky, cca 1 čajovej lyžičky soli /zarovnaná/, palmarínu, syra a rozpusteného droždia pripravíme cesto. Vyvaľkáme cesto na 0,5 cm hrubý plát . Potrieme vajcom, posypeme rascou/sezamom a soľou a pokrájame na tyčinky alebo trojuholníčky, ktoré dávame na vymastený plech a pečieme. Ja som použila teflónovú podložku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2011, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

letné osvieženie



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 4 vajcia, 20 dkg polohrubej múky, 15-20 dkg kr.cukru, 0,5 dcl vody, 0,5 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva plnka 1: 1 veľký jahodový kompót /príp. iný/, 2 jahodové pudingy /príp. zlaté klasy/, 1-2 pol. lyžice kr. cukru, 1 kyslá smotana plnka 2: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač alebo 1 čaj. lyžica drvenej želatíny, 1 pol. lyžica cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka zašľaháme sneh z bielkov. Ak je cesto pred pridaním snehu príliš husté, pridáme ešte 2-3 pol. lyžice vody. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 27-28 cm. Pečieme v predhriatej rúre, kým cesto na špáradlo sa nelepí. Osobne pečiem pri teplote 150-160°C asi 25 minút.

Kompót scedíme, ovocie poukladáme na upečený korpus. Z pudingových práškov, šťavy z kompótu doplnenej vodou na 0,8 l, cukru uvaríme puding. Za stáleho miešania vychladíme v studenej vode. Po vychladnutí vyšľaháme s kyslou smotanou. Plnku nalejeme na ovocie.

Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a cukrom, osobne mám radšej rozpustiť želatínu v pol. lyžici vody a zmiešať so šľahačkou podľa návodu (najprv pridám 1-2 lyžice šľahačky do rozpustenej ale nie vriacej želatíny, potom túto zmes vylejem do šľahačky a rýchlo vymiešam len varechou) a vylejem na plnku. Zarovnám, ozdobím posypom a nechám stuhnúť.

Už sme to jedli aj po 2 hodinách chladenia, samozrejme je lepšie, ak to chladne v chladničke dlhšie. Skúšala som šľahačku vyšľahať aj so Solamylom, držala perfektne, dokonca som mohla vrecúškom zdobiť, pretože pri želatíne šľahačka najprv zredne a tuhne až v chlade.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.6.2011, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu