Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Nekysnutý Syrovo - jablkový chlebík
[ recept č. 39088 zo dňa 10.4.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 PL oleja na vytretie formy, 500g hladkej múky, 1 ČL Prášku do pečiva, ½ ČL soli, 60g masla, 4 ošúpané a nastrúhané jabĺčka, 125g nastrúhaného syra (čedaru), 2 rozšľahané vajcia, ovsené vločky na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Recept na tento šťavnatý bochník plný chutí vznikol kedysi dávno v Anglicku. Má úžasnú chrumkavú kôrku a je výborný na pikniky a k čaju. Môžeme použiť akékoľvek jablká, najlepšie sú ale zelené kyslejšie druhy. POSTUP: 1. Formu na kilový bochník vytrieme olejom. 2. Vo veľkej mise zmiešame všetky prísady, najskôr suché, potom pridáme maslo, syr, jabĺčka a vajcia. 3. Hotové vypracované cesto preklopíme do vymastenej formy, posypeme ovsenými vločkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 - 1½ hodiny. 4. Chlebík je hotový keď je vpichnutá ihlica čistá. 5. Po upečení po chvíľke vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. |
Barbora B. (bibi11) ID 45073 (27.10.2011, 20:12) |
dnes som vyskúšala, lebo som nemala čas na kysnuté cesto je úuuuužasný, len sa po ňom zaprášilo!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (28.10.2011, 19:23) |
To som Barborka veľmi rada, aj u nás vždy boduje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (10.4.2011, 21:08) |
krasny recept-vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.4.2011, 22:12) |
Dúfam, že bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.4.2011, 20:39) |
ty si na niektoré recepty tuším môj predskokan  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.4.2011, 22:13) |
nie som ja niečo také ako predpečník, alebo predpekár?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (10.4.2011, 20:20) |
chlebik vyzera uzasne niekedy vyskusam,ked bude doma viacej stravnikov. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (10.4.2011, 22:18) |
dúfam, že stravníkom bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.4.2011, 20:11) |
Vyzerá to super, ale pre mňa je 500 g múky moc veľa (bezlepková - čím menej múky tým lepšie) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |