Katka M. (akatka) ID 32977 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Špenátik s volským okom
[ recept č. 3859 zo dňa 5.2.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
450g mrazeného špenátového pretlaku, 2-3 strúčiky cesnaku, 0,75l mlieka, 4 PL hrubej múky, 2dcl vody, olej, soľ, vajíčka na volské oči :)
POSTUP PRÍPRAVY
Tak dnes som varila špenát ako ho robí moja mamka. Všetci čo máte radi špenát vyskúšajte, neobanujete. My ho veeeľmi ľúbime :)) Kuk na postup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Všetko čo potrebujeme: špenát, mlieko, múka, olej, cesnak, voda, soľ. Špenát si necháme rozmraziť - úplne alebo aspoň tak, aby sa dal pokrájať. |
![]() |
Cesnak nakrájaný na plátky speníme na oleji. |
![]() |
Pridáme rozmrazený špenát, soľ (asi 1ČL) |
![]() |
Zalejeme vodou a premiešame. |
![]() |
A dusíme pod pokrievkou do mäkka - asi 40 min. |
![]() |
Kým sa nám špenátik pekne dusí, pripravíme si zátrepku: 4 PL hrubej múky |
![]() |
vymiešame s mliekom do hladka |
![]() |
Keď je špenát dostatočne podusený za stáleho miešania pridáme zátrepku a necháme zovrieť. Ak by bol riedky môžeme ešte pridať mlieko s múkou podľa potreby. Pozor, nech neprihori ;) |
![]() |
A máme hotovo. Pripravíme si ešte volské oká. |
![]() |
Vajíčka podľa počtu stravníkov alebo podľa hladu :) |
![]() |
Vajíčka usmažíme na akože volské oká.. |
![]() |
A papáme s chlebíkom. Dobrú chuť :o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (20.2.2008, 14:05) |
prave som dojedla, som sama doma, nikto ma nevidi, mozno aj tanier vylizem... naozaj vyborny spenatik, mnam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alica F. (Ginger) ID 7660 (13.2.2008, 16:43) |
mnam tak spenat by som mohla jest vzdy, ja mam k nemu rada este zemiakovu kasu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katka M. (akatka) ID 32977 (8.2.2008, 17:18) |
ahoj kati, vidim, ze sa ti spenatik naozaj vydaril, si sikovna kucharenka, pozdravuje ta mami |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katka M. (akatka) ID 32977 (8.2.2008, 19:14) |
dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |