Norika F. (1fifinka1) ID 649 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Domáce korbáče
[ recept č. 55552 zo dňa 13.11.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mlieko, syridlo, soľ.
POSTUP PRÍPRAVY
Podrobne som postup pripravy nafotila a popisala na FB v skupine Recepty na domace produkty, alebo chováme pestujeme. Ak by mal niekto zaujem, tak mozem skratenu verziu dat aj sem. |
Soňa K. (bystričanka) ID 247313 (13.2.2014, 11:28) |
Prosím kde kúpim syridlo? Chcela by som vyskúšať korbáčiky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľudmila S. (Miluštek) ID 183444 (2.2.2014, 13:42) |
Ďakujem ,našla som na vereche. Príjemný deň. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľudmila S. (Miluštek) ID 183444 (2.2.2014, 13:41) |
Ak by sa dala dať skrátená verzia,bola by som povďačná. Ľudmila Sányová |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna B. (Andulka17) ID 70234, mimibazar.sk/andulka17 (5.1.2014, 0:00) |
take mame velmi radi Vyzeraju uzasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (19.11.2013, 17:32) |
Ja by som uvítala recept, pretože som netypický človek, na FB nie som, ale tiieto korbáčiky nesmierne ľúbim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zuzka R. (zuzulien) ID 835, mimibazar.sk/zuzka (21.12.2013, 18:56) |
Krásne popísaný recept..určite vyskúšam..už som to raz robila,ale problém nastal ,azteraz vidím že kde,že som nenechala kysnúť a skúšala som to zo sladkého syra...hneď...takže už nechám kysnúť.. a ked už budem mat hrudku,nechám ju stat len tak pri izbovej teplote cca 2-3 dni? Zakrytú? Nezakrytu?..A potom sa este opýtam k tomu rozkrájaniu a obareniu už nakrájanej hrudky...najprv ste to len preliali vriacou vodou a potom ste to v tej vriacej vode hnietili?alebo len prelialiat,a hnietit vo vzduchu a len sem tam namočiť do tej vriacej vody?ďakujem za info.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (4.1.2014, 20:14) |
zuzka, syr moze byt prikryty, lepsie vykysne. co sa tyka vody, prelievam a davam, ako vydrzia moje ruky, lebo voda je horuca. on potom je horuci aj syr, je dobre to robit postupne, sama zistite ako to vydrzite a ako sa so syrom pracuje. musi uplne zmaknut a poddat sa. a podla toho tak robite aj s vodou. ked ho nachvilku na par sekund date do vriacej vody, sam zmakne, ale nesmie tam byt dlho, vybrat a pracovat, potom zasa namocit a tak dokola. uvidite sama, co sa s nim deje. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (20.11.2013, 16:38) |
Ďakujem veľmi pekne, teda je to hotová veda, ale asi to vyskúľam, len si pozháňam syridlo a určite teda nie z toľkého mlieka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (13.11.2013, 20:30) |
mňamm  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (13.11.2013, 14:40) |
Jasné, poprosíme, len tá prvá časť niekam zmizla - ešte šťastie že som si ju skopírovala Ešte otázočka - kde zoženiem syridlo ???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (13.11.2013, 15:17) |
No je to trocha zdlhave, tak som to chcela dat do jedneho receptu, ale skuste pozriet tu moju skupinu na FB, je tam vsetko popisane aj pofotene a tiez link na firmu co predava syridlaaa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (13.11.2013, 14:54) |
u nas v mliekarni sa da kupiť....ale skus na nete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |