Lucia D. (Lulu15) ID 32607 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Bravcove srdce na viedensky sposob
[ recept č. 37260 zo dňa 13.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
60dkg bravcoveho srdca, sol, 1 mala cibulka, bobk.list, 8 zrniek cierneho korenia, 5 dkg masti, 4 dkg hl.muky, 2 sardely alebo 1PL sardelovej pasty, 1 lyzicka horcice, 1 sladku smotanu, 1 zavaranu uhorku, 1 lyzicku ml.cukru, stava z polovice citrona
POSTUP PRÍPRAVY
Ocistene a umyte bravcove srdce uvarime v osolenej vode s cibulou, bobkovym listom a celym ciernym korenim do makka. Vychladnute pokrajame na rezance. Z masti a muky pripravime bledu zaprazku, zalejeme vyvarom zo srdca, dobre rozmiesame, pridame sardely posekane nadrobno alebo sardelovu pastu, horcicu a za casteho miesania varime 20 minut. Potom pridame sladku smotanu, uhorku pokrajanu nadrobno alebo nastruhanu, cukor a citronovu stavu. Nakoniec do omacky vlozime uvarene pokrajane srdce a spolu zohrejeme. Podavame s knedlou... ja som robila viedensku knedlu. Dobru chut |
Erika V. (Erika&V) ID 3162 (14.2.2011, 7:52) |
vyzerá to úžasne , recept určite čoskoro vyskúšam. Napísala by si mi prosím recept aj na viedenskú knedľu? . Vopred ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia D. (Lulu15) ID 32607 (14.2.2011, 15:29) |
Dakujem Erika, fakt to super chutilo ...knedlu doplnim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia D. (Lulu15) ID 32607 (14.2.2011, 15:28) |
Dakujem Melani, hmmm tie tiez vyzeraju chrumkavo a s tou slaninkou to moze byt super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |