
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Dagmar H. (dasula) ID 6034 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zapečený pangasius so syrovou zálievkou[ recept č. 37013 zo dňa 6.2.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY RYBA: pangasius, soľ, korenie 4 farieb, hladká múka na obalenie, maslo na osmaženie, ZÁLIEVKA: plátok masla cca 1,5 cm hrubý, cca 1 dcl mlieka alebo smotany na varenie, tavený syr cca 80 g, 1 PL solčanka, mletá morská soľ, troška nastrúhaného tvrdého syra, ZVYŠOK: zemiaky, cibuľka – nakrájať na kolieska, rajčiny - nakrájať na kolieska, korenia: soľ, korenie 4 farieb, rasca – podľa chuti, nemusí byť maslo na vymastenie zapekacej formy pár plátkov masla na zemiaky poslednej vrstvy POSTUP PRÍPRAVY Presné množstvá nemám - recept vznikal náhodne za pochodu pri príprave nedeľného obeda :-). Ale zachutil hlavne deťom - tak som ponamáhala držku a spísala som si do budúcna, ako vznikal, ak by náhodou dostali opäť chuť na tohto pangasa :-). Foto na recepte nie je práve lákavá, ospravedlňujem sa - ale je to krájaním horúceho jedla po dopečení, keďže hladné krky už čakali na svoj "nášup". Po stuhnutí sa dá krásne a úhľadne porciovať, chuť je však stále rovnako jemná. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Zemiaky si očistíme, umyjeme a pokrájame na kolieska cca 3-4 mm hrubé. Nakrájame si na kolieska rajčiny a cibuľku (množstvo podľa uváženia – tak asi v jednej vrstve). Zapekaciu formu – najlepšie je jánske sklo – si vopred vymastíme. Vrstviť začíname vrstvou zemiakov, ktoré jemne na vrchu nasolíme, trošku okoreníme, prípadne posypeme rascou. Ďalšia vrstva je cibuľka, dodá chuť zemiakom. ![]() Príprava zálievky: do mikrovlnky si dáme roztopiť maslo v mlieku, potom v tom roztopíme tavený syr, ochutíme solčankou a soľou. Nakoniec pridáme nastrúhaný tvrdý syr (cca 5 dkg - skôr na zahustenie zálievky), ale keď už zmes nie je taká horúca, aby syr nezačal leptať. Opäť sa chybička vlúdila - nemám foto prípravy pangasa :-). Ale je to jednoduché a už rutina v kuchyni :-). Rozmrazenú, umytú a vysušenú rybu si osolíme, nakoreníme a obalíme v hladkej múke a hneď na rozpálenej panvici zprudka osmažíme, vyberieme na papierovú utierku a necháme stiecť z tuku. ![]() Na cibuľku navrstvíme pripraveného pangasa. ![]() Na rybu poukladáme pokrájané rajčiny. Túto vrstvu zalejeme asi 1/2 pripravenej zálievky, aby pekne stiekla až po spodok. ![]() Potom navrstvíme posledné zemiaky, trošku ich opať posolíme, okoreníme a zalejeme zvyškom zálievky. Mne ostalo ešte troška strúhaného trvdého syra, tak som ho tam šupla tiež. Na škodu veci to určite nebolo. ![]() Úplne nakoniec ešte na zemiaky položíme pár tenkých plátkov masla – nie na každý kúsok, tak od oka šup sem, šup tam :-). ![]() Takto pripravené zemiaky s rybou zakryjeme a dáme zapekať do predhriatej rúry na 220°C a podľa hrúbky zemiakov zapekáme cca 1 hodinu. ![]() upečená dobrota pred "pokazením kvôli nášupu" ![]() ...alebo čo ostalo po zásahu barbarky :-) dobrú chuť k tejto dosť výživnej bombe :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (16.11.2012, 12:14) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.5.2012, 8:36) |
Dnes, idem na to. Som si ista, ze nam to bude chutit ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena S. (Naty09) ID 133958 (6.4.2012, 14:25) |
vyzerá to úžasne a už aj čaká na zapečenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga S. (oslezakova) ID 112954 (17.4.2011, 20:38) |
Toto je úplne úžasné papaníčko, mňam. Ďakujem za recept ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (25.4.2011, 16:15) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (8.2.2011, 9:24) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |