. .. .. .. .. .. .
. .

Doboška v marcipáne - RECEPT 36959

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Doboška v marcipáne


[ recept č. 36959 zo dňa  ]


Doboška v marcipáne


POTREBNÉ PRÍSADY

Upečieme 2 piškoty zo 4 vajec. Na jednu potrebujme: 4 vajíčka, 4PL kryštálového cukru , 4PL polohrubej múky................ Na krém: 500ml mlieka, 5PL hladkej múky, 250g masla, 200g práškového cukru, 2PL kakaa.................Na marcipánový poťah: 200g cery, 200g práškového cukru, 200g plnotučného sušeného mlieka.....čokoláda na poliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem aký lepší názov mám vymyslieť pre tento tento zákusok, no dosť pripomína dobošku a aj keď ten poťah nie je z pravého marcipánu je tiež fajnučký. Ja som robila dve dobošky, ale kto to nechce preháňať, tak stačí aj z polovičnej dávky , ale potom treba všetko deliť dvoma. Viac sa dozviete v postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

bielka oddlelíme od žltkov , vyšľaháme. Keď sú dobre vyšľahané postupne pridáme 4PL kryšťálového cukru a šľaháme ďalej , až kým nie sú pekne lesklé biele
asi takto
potom pomaly primešame žltka
keď sú žltka dobre premiešané, jemne vmiešame múku, ale už nešľaháme šľahačom, pekne ručne, potom vylejeme cesto na plech vyložený papierom na pečenie , dáme piecť asi na 200°C na 12 minút, ale to si prispôsobí každý podľa vlastnej rúry
po upečení vyklopíme na utierku jemne posypanú práškovým cukrom, stiehneme papier a necháme vychladnúť
v mlieku rozmiešame múku a uvaríme kašu, ktorú vychladíme za občasného premiešania, tak, aby sa nám neurobili hrčky
kým sa chladí kaša, vyšľaháme maslo s cukrom
zmiešame kašu s maslom
pridáme kakao
piškotu rozdelíme po dlžke na tri rovnaké diely, najpr potrieme jeden plát, priložíme druhý plát, aj ten natrieme plnkou a nakoniec capneme tretí plát, potom potrieme celú dobošku krémom , tu mi nejaké fotky zmizli, ale to si vie každý predstaviť, samozrejme pri dvoch doboškách si delíme plnku podľa potreby
pripravíme si marcipán zmiešaním všetkých surovín, trvá to trošku dlhšie, ale spojí sa to do peknej hmoty
marcipán si rozdelíme na dve časti, ale len ten, kto robí dve dobošky, urobíme šúľok, ktorý trochu roztlačíme prstami, ako ja ľahšie sa začína s vaľkaním, marcipán vaľkáme medzi dvoma foliami
asi takto
marcipán pomocou jednej folie prenesieme na dobošku, uhladíme, vyžehlíme
orežeme prebytočný marcipán, kraje pekne uhladíme
nakoniec pofrkáme čokoládovou polevou
a potom už len mlsáme


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Dunajské vlny - višňové | Doboška v marcipáne | Laskonky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (17.11.2012, 22:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.12.2012, 21:35)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lubica S. (Friduška) ID 146033 (8.2.2011, 11:11)
(Y) (Y)hneď ukladám (clamp) :-)a pri najblížšej udalosti urobím :-p (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:59)
potom pridaj foto , budem čakať (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
darina g. (dupo) ID 152254 (8.2.2011, 9:28)
skvelý nápad, vyzerá super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:59)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.2.2011, 8:41)
toto vyzeraaa takeeeeeeeee jedleeeeee (zajic) (zajic)
(Y) (Y), len keby sa mne podarilo tak marcipánom potiahnúť... hm....
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:58)
Martinka ďakujem, (L) (L) (L) (L) (L) na prvý raz to ani nemusí byť dokonalé na výstavu, to sa poje aj tak, ja som tiež maturovala, keď som to poťahovala prvý krát, je to predsa len jemnejšia hmota ako marcipán (L) (L) (L) (L) (L) (L) a tou čokoládou sa dá veľa zamaskovať
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (samajka) ID 19838, mimibazar.sk/samajka (6.2.2011, 21:19)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:56)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (6.2.2011, 21:08)
hned by som si dala, taká provokácia :-p :-p :-p :-p (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:56)
stačí si upiecť a potom môžeš provokovať ty (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.2.2011, 20:02)
Evka ďalšia neskutočná dobrota od teba (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:55)
Ivka ďakujem si zlatá (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (6.2.2011, 14:22)
super urcite niekedy urobim.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:55)
to sa teším |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.2.2011, 22:23)
Mnam, mnam, mnam. Tak konecne som sa ho dockala :) Je to neskutocne suprova zalezitost a ten kto neskusi, tak nepozna. Draha, vdaka za recept a mne za pripomenutie tejto uzasnej vecicky :) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.2.2011, 9:45)
nemáš zač, asi začnem oprašovať prastaré recepty (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.2.2011, 21:42)
mňam, vyzerá neskutočne, a nejde tam ani veľa múky, čo je pre mňa veľmi podstatné, ukladám receptík
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 21:44)
to som rada |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) a ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (5.2.2011, 21:40)
(Y) (Y) (Y) (Y)Evka, uuuzasneee, supeeer, moj muz miluje, ale na rez som este nerobila (Y) (Y) (Y)iste vyskusam, aj ked tieto rezy su nadherneeee (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 21:44)
Janka, veľmi pekne ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) skús (cinky) sa isto poteší (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2011, 21:25)
Evulka, ďalší vynikajhúci zákusok z Tvojej kuchyne, určite vyskúšam, prišla som už marcipánu na kĺb, tak sa popasujem aj s poťahom. (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 21:43)
darinka, budem rada, ak ho skúsiš |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) zákusok je to vynikajúci, mladšia dcéra sa ho nevie dojesť ,-) ja s marcipánom nemám problém narábať, ale tento je o hodne jemnejší, prznám sa , že sa s ním robí ťažšie, ale v žiadnom prípade ťa nechcem odradiť, len sa priprav na to , že je jemnejší ako marcipán :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2011, 22:00)
Určite vyskúšam, najskôr len na doma, ja mám s marcipánom veľmi málo skúseností, obaľovala som ním len guľky, takúto väčšiu plochu som ešte neskúšala, ale práve to nové ma láka, potom dám vedieť, ako to dopadlo, papa. (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.2.2011, 9:40)
Darinka, ty si taká šikulka, že tebe sa tu určite podarí (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.2.2011, 22:20)
Neboj Darinka, ty to urcite zvladnes. Len to valkaj medzi dvomi foliami a ak mas taky hrubsi vacsi sacok, tak aj ten skvele posluzi. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.2.2011, 22:31)
Ďakujem, Adrika, aj za dôveru, aj za radu, ináč rezy Mon-cheri som robila v decembri minimálne 3x, sú neskutočne dobré a chystám sa aj na Tvoju poslednú tortičku, čo si nahodila, vyzerá fantasticky a je tam všetko, čo máme radi. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (5.2.2011, 21:24)
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 21:39)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka K. (balenka1) ID 51694 (5.2.2011, 21:11)
ahoj,ptepac ze do toho vstupujem,ale isto mas na mysli jamajka rezy ,pa :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 21:39)
ja nemám ani šajnu ako sa ten zákusok z cukrárne volá , viem len ako vyzerá a chutí ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) ale dik za tip možno ho pod týmto názvom niekde nájdem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (5.2.2011, 20:35)
Evka tento zákusok vypadá neskutočne dobre (Y) trošku mi pripomína jeden koláčik s cukrošky ktorý sa kdesi vytratil :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 20:52)
Andrejka, ďakujem (L) (L) (L) (L) asi viem ktorý máš na mysli, ale tam bolo viac vrstiev a jedna z nich kokosová , ak myslíme na ten istý, tak ten je úpne 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| najlepší (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (5.2.2011, 21:03)
Áno Evka ten 8o| žiaľ už ho niet :-S (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.2.2011, 19:57)
och ^o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.2.2011, 20:48)
veru och (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu