končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Anna L. (anka29) ID 111855 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Opitý františkán[ recept č. 36290 zo dňa 12.1.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 220 g práškový cukor, 220 g hera, 60 g hladká múka, 60 g hrubá múka, 1 1(2 lyž. kakaa, 1 ks. prášok do pečiva Plnka: marhuľový džem, 2 kompótové fľaše marhule /používam radšej broskyne/, 250 g mleté orechy, 250 g práškový cukor, 1 dcl rumu a 1 dcl šťava z kompót Čokoládová poleva: 200 g čokolády na varenie, 30 g masla, 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY ...toto je rodinný recept na prípravu fantastického koláčika, je z rodiny mojej polovičky a je famózne osviežujúci, posúďte samé...minimálne 2 až 3 krát do roka ho musíme urobiť...ak stíhame popri inom pečení.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ...heru poriadne do hladka vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme oddelené žĺtka a poriadne vyšľaháme s herou a cukrom do hladučkej našľahanej peny ...postupne do takejto hmoty pridáme kakao, zmiešanú múku s práškom do pečiva a na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.. ...pridáme sneh z bielkov a len z ľahka ho zamiesame do maslovej hmoty...trocha prevzdušníme a vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a upečieme pri cca 165 st. cca 20 až 30 minút treba odsledovať...kontrolujeme špajlou /počas pečenia vrchná časť cesta bublinkuje, nakoľko je tam veľa toho tuku ale netreba sa ľakaj je to tak ako má byť ...len pre info/ ...pripravíme si ingrediencie na plnku...takže orechy zmiešame spráškovým cukrom, broskyne dáme odkvapať a nakrájame na tenké plátky ...takže vychladený koláč potrieme marhuľovým džemom, poukladáme nakrájané broskyne ...posypeme orechovou zmesou rovnomerne a začneme jemne pokvapovať celý plech s plnkou aby neostalo žiadne miesto suché rumom zmiešaným s kompótovou šťavou v pomere 1:1 ...celé zaliate rumovo-kompotovou šťavou...a všetko potrebiem rotopenou čokoládovou polevou nad parou ...poliaty čokoládovou polevou a ozdobený striebornými guličkami...a servírujeme a papame..najlepšie chutí odstatý aspoň 24 hodín v chladničke ale pre nedočkavcou ako sme my chutí hneď po zaschnutí čokolády xixixi ...hotové mlsáme...absolútne fámozny koláčik OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (13.1.2011, 18:06) | |
Anka, tak tento robievala aj moja mama. Pravidelne každé sviatky. Vydaril sa Ti Vďaka za pripomenutie |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (13.1.2011, 18:22) | |
ďakujem Jarmilka za pochvalu, cením si to a rada som pripomenula, lebo v tejto verzii som tu tento koláčik nenašla | |
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (13.1.2011, 8:34) | |
mnammmm | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (13.1.2011, 18:26) | |
absolútna pravda Marika týmto zákusokom sa vieme poriadne napráskať | |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (jahal) ID 40929 (13.1.2011, 8:24) | |
Obľúbený zákusok môjho manžela. Vlani, keď mal narodky, tak si ho rozkázal. A viete čo som vygooglila? Opitý Slota, opitý Mojsej ... | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (13.1.2011, 18:27) | |
tak to sme na tom Janka rovnako, lebo tento receptík doniesla moja polovička a bohvie ako by to dopadlo keby si Piekla toho "opitého slotu či mojseja" hehehe | |
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (13.1.2011, 8:35) | ||
že slota, dobreee aj včera bol v spravach | ||
ODPOVEDAŤ |
andrea o. (hillary) ID 61659 (12.1.2011, 20:47) | |
Anka taká fajná klasika a veľmi dobrá tiež som skúšala aj opitého františkána aj Izidora a ťažko povedať čo mi chutilo viac | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.1.2011, 21:22) | |
áno Andrejka stará dobrá klasika na nezaplatenie....proste ulahodí príjemne všetkým naším chuťovým pohárikom ...ale aj Izidor není na zahodenie či zahryznutie | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (12.1.2011, 17:25) | |
presne tak, je to famózny koláčik, akurát v receptoch ho máme pod názvom "Opitý koláč". Robíme ho už dlhé roky - ako náhradu za "Opitého Izidora", hlavne pre jeho jednoduchú prípravu, netreba robiť krém. A máme v receptoch aj "Opitého Františka", cesto je trochu iné / aj s maslom/ a do plnky ide až 40 dkg orechov a 20 dkg masla. Tak tie názvy sa už menili asi ústnym podaním , ale ten Váš je presne ten, ktorý robíme najčastejšie a je úplne jedno, kto je opitý | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.1.2011, 21:18) | |
Andrejka ja zbožňujem hocijaké koláčiky či torty ale hlavne nech nie je tam príliš veľa masla proste na prehnane maslové plnky nie som teším sa že tento receptík má u Vás takú veľké obľubu | |
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (12.1.2011, 16:38) | |
super kolacik.. | |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (12.1.2011, 16:52) | |
my ho zbožňujeme | |
ODPOVEDAŤ |